Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:56 09.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Газова и проблем на бензин.нови  
Автор bluelemon (Crazy Nights)
Публикувано04.07.05 10:14

Значи сложихме уредбата с един приятел, тествахме и всичко стана както трябва. Не съм ходил още да я настройват, но засега даде разход 8 и малко на 100км. Колата е кадет 1,4. Та сега на газ върви супер не прекъсва, пали на газ сичко е наред. На бензин се появи следния проблем и се чудя от къде идва при положение че не сме пипали нищо. Като запаля на бензин двигателя тресе и чат пат гасне. Мислех че е от недобра връзка между релето и моноинжекцията там където я прекъснахме, но сложих лустерклема и пак прави така. Тия дни ще пробвам с друго реле да не това да е калпаво но не знам. Някой ако има идея от къде може да идва проблема ще съм много благодарен ако сподели

Тема Re: Газова и проблем на бензин.нови [re: bluelemon]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано04.07.05 10:21

Сложи си емулатор на ламбда сондата и ще се пооправи...

Тема Re: Газова и проблем на бензин.нови [re: imitev]  
Публикувано04.07.05 10:29

Ами тя колата на газ върви добре с какво ще помогне емулатора за да не тресе на бензин двигателя. Проблема е на бензин. Единия кабел от копчето е увит около кабела на бобината уж да лъже сондата макар че пак светва чат пат лампата на бензиновата помпа, но пак казвам на газ няма проблем.

Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано04.07.05 12:17

Проблема идва от това, че компютъра на газ не може да управлява сместа и тя е дълго време бедна или богата. Оттам се записва грешка в компютъра и той не работи нормално на бензин след това.

Изключи си клемата на акумулатора за 1-2 минути и след това виж на бензин как е. Ако се оправи значи ти трябва ламда емулатор. Но пали на бензин и не включвай газ, ако включиш газ трябва отново да откачаш акумулатора. Така се трият грешките.

Това дето сте увили около кабела е за ключето газ/бензин да изключва газовия клапан ако колата не работи, но е на контакт. Няма нищо общо с лъжене на ламда сондата.

Редактирано от PeteRHR на 04.07.05 12:19.

Тема Re: Газова и проблем на бензин.нови [re: PeteRHR]  
Публикувано04.07.05 13:14

Мерси много точно чова е проблема. Като махнах клемата о после си тръгна пак нормално на бензин. Значи трябва да сложа емулатор за сондата така ли? А той къде се вързва и от къде мога да си купя ако не може да се направи и колко струва. Искам да питам и пще нещо. От скоро нещо генератора издава някакъв шум. Не е силен но ме дразни. Мисля че не е ремъка по скоро може да се е намокрил малко и нещо лагерите да са се скофтили. Та трябва ли да се притеснявам и може ли да се смаже по някакъв начин без да се отваря или да ходя на майстор? Мерси!

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано04.07.05 13:14

Виждам че не ти е ясно.

Колегата ти е обяснил преди мен.

А как ще излъжеш самата сонда чрез навиване на кабела около кабелите на свещите не ми е много ясно А и какво има да и лъжеш на сондата - тя си е датчик и си показва каквото има в изпускателния тракт. Трябва да се измами ЕКУто.

има схема на емулатор на ламбдата. Аз имам такъв на 1,4 моно кадет. Лампата на ЕКУ свети, но колата си работи на бензин доста добре сутрин...

Тема Re: Газова и проблем на бензин.нови [re: imitev]  
Публикувано04.07.05 13:24

Да вече ми се изясни съвсем явно нямя да мога сам да направя схемата и да си я сложа също. А някой да знеа колко струва такъв емулатор?

Автор PRR (Stranen)
Публикувано04.07.05 14:01

Spored men ne e losho da si otidesh na reglav. Mojte nabliudenia pokazwat che kolata pochwa da trese na benzin kogato smesta e mnogo bogata na gaz na prazen hod. EKUto trupa informacia za smesta. Ako e mnogo bogata to se machi da ia obedni. Kato palish na benzin EKUto e zapomnilo che smesta e bila bogata i puska malko benzin - ot tam i nestabilna rabota. Ako smesta e bedna ne e tolkowa problem. EKUto ia prawi mnogo bogata, no towa e analogichno na drapnat smukach. Problema e che shte harchi malko powechko.
Inache i emulatora shte swarshi rabota. Toj lave EKUto i to darvi niakakwa sredna stojnost na smesta (niamashta nishto obshto s optimalnata, no pak ne e zle).
Az sam bez emulator. Nastrojwam si gazowata taka, che na prazen hod da e blizko do optimalnata. Problem na benzin niamam.
Nadiawam se da sam bil polezen.
Pozdrawi.

PS: Kolata e Vectra C18NZ....

Тема Re: Газова и проблем на бензин.нови [re: PRR]  
Публикувано04.07.05 15:15

Ами благодаря на всички сега остава да пробваме разни варианти Като резетнах ЕКУ-то се оправи на бензин. Може още като сме я настойвали и сме сменяли газ-бензин и регулировката на трипътника съвсем да се е омотал компа и сега да се оправи ако не ще ходя да ми слагат емулатор. Айде със здраве и безаварийно шофиране!

Тема за генератора : [re: bluelemon]  
Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано05.07.05 08:34

ходи да ти го погледнат и сервизират!
ако не си пренатегнал ремъка и шуми - лагер/и или втулки - не е страшно.
но то си има хора за всичко, нали и те трябва да вземат пари

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.