|
Тема
|
Астра: загуба на мощност
|
|
Автор | fen (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.06.05 11:54 |
|
Здравейте,
наскоро забелязвам загуба на мощност на моята Астра (1.6 моно). На няколко пъти в по-големите жеги ми светна за кратко и check engine лампата. Въпросът ми е това може ли да се дължи на ламда сондата? Колата е на 210 000 км и сондата не е сменяна. Нещо друго, което може да поражда подобен ефект на загуба на мощност?
Всички тривиални неща като въздушен филтър, свещи са сменени. Махнат катализатор, нямам климатик.
Благодаря за мненията!
| |
Тема
|
Re: Астра: загуба на мощност
[re: fen]
|
|
Автор | c14nz (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.06.05 12:02 |
|
ресетвай ЕКУ-то, възможно е да помогне и ако да - вероятно ламбдата леко полеко си отива.
| |
Тема
|
За отиващата си ламбда сонда
[re: c14nz]
|
|
Автор |
Bat Jorko (BrightSide Jedi) |
Публикувано | 27.06.05 12:58 |
|
Моята си отива откакто имам колата - близо 5 години, но загуба на мощност нямам, напротив - върви перфектно. (След профилактика на главата.)
И забелязвам, че КОЛКОТО ПО-ГОРЕЩО Е, толкова по-добре работи двигателя (C14NZ). Колеги, някакви коментари?
Отиването се изразява в "ленива" сонда - бавна смяна на състоянията.
Проблема на колегата може да е напр. лош бензин?
И още: какъв е кода на грешката от ЕКУ-то?Редактирано от Bat Jorko на 27.06.05 13:01.
| |
Тема
|
|
|
Автор | astra_maniac (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.06.05 13:03 |
|
Колега, направи си самодиагностика по метода на кламера
| |
Тема
|
Re: За отиващата си ламбда сонда
[re: Bat Jorko]
|
|
Автор | fen (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.06.05 17:25 |
|
Здравей,
>> Отиването се изразява в "ленива" сонда - бавна смяна на състоянията.
Да, наблюдавам го този момент на "ленивост" при мен, и може би от това идва впечатлението за загубата на мощност... Иначе не мисля, че двигателят е "издухан", защото освен че е добре поддържан, на извънградско - равен път - си прави 160-170 км (по километраж, не знам реално дали са толкова) спокойно (е, ако си търпелив и поизчакаш малко - все пак 1.6 сме).
Бензинът не е кофти, карам с 95 и зареждам само от 2-3 проверени бензиностанции.
>> И още: какъв е кода на грешката от ЕКУ-то?
Как мога да разбера това? Предполагам трябва да я заведа на диагностика? Най-вероятно това ще направя, защото не смятам, че мога да се справя сам.
Благодаря за мненията... все пак се оказва, че предположението за сондата е доста вероятно да е причината за "мързела" на ацтрата ми.
| |
Тема
|
Re: За отиващата си ламбда сонда
|
|
Автор | c14nz (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.05 07:59 |
|
Прочитането на грешката вероятно можеш и сам. Прецени си след като прочетеш тук:
http://www.opel.auto.ru/FAQ/injection/i23.php
Иначе удоволствието примерно в сервиз Тандем (бивш Изток) е 15лв.
| |
Тема
|
Диагностика - сервиз
[re: c14nz]
|
|
Автор |
Bat Jorko (BrightSide Jedi) |
Публикувано | 29.06.05 09:47 |
|
За 5 лева повече диагностиката можеш да си направиш в оторизиран Опел сервиз - напр. СофияАуто, Булвария и т.н. По-добре е според мене.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pakman (Driver) |
Публикувано | 01.07.05 13:49 |
|
И аз имах този проблем. Карам Астра C18NZ на газ и го бях закъсал яко,
педала до дупка няма никой!!!бул.Черни връх на 1-ва скорост, изобщо няма power!!!Няма мощност, придърпва, изобщо ужас.
Смених горивния филтър, махнах катализатора, диагностика на газовата уредба и сега Астрата е животно.
Поздрави и успех!
| |
|
|
|
|