|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
ПОМОЩ - И мойта ЗАГРЯ :(:(:(
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 26.06.05 22:26 |
|
|
Колеги, имам нужда от помощ.
В сънота останах неприятно изненадан - ставам, гласувам и тръгвам към вилата (по магистрала хемус). Карах си с пуснат климатик и около 130-140км/ч. Още след Богоров гледам темп. отиде на 91-92 градуса (иначе седи на 87-89). Като почнах да изкачвам първите големи байри и отиде на 95-96градуса (до сега не ми беше минавал 91-92). После на спускане свали малко но пак държи около 90 :( Стигнах до вилата и си викам бре много топло сигурно на вън и затова така, но днес навръщане стана още по-зле. Още преди първия тунел си се качи на 95-96 с лекота и като тръгнах по байра на витиня продължи в същия дух та до кък 98 градуса. След това магистралата е отбита през стария витински път и там вече подминах 100 и докато спра беше преди червеното стигнала :( На место колата за около 30-40 секунди (и с парно до дупка) си слезе на 90 градуса. Маркучите не ми се видяха надути, антифриз си имаше нормално. Като тръгнах пак се качи почти до 100 градуса и за моя радост дойде спускането, но и тогава продължи да си седи над 90 (92 някъде). Много странно, на место никакви проблеми, но като тръгна по баир и ужас :(:(:( Преди не беше така. Къде може да е проблема?! Изключвам да е датчик на перките - и двете си бачкат, както казах на место няма грижи. Възможно ли е да не отваря добре термостата?! Или съмнявам се в катализатор или гърне щото сякаш и е трудничко в жегите да върви (повечко бучи но не набира отзад изгорелите газове парят и не можеш да си държиш ръката) и от това да се тормози мотора като я натискам на баир. Може ли да е от гарнитура на главата (искренно се надявам да не еее)!?!?! Казвайте как да подходя?! Като се прибрах в София я покарах 20ина км (без да я ръчкам) и не вдига повече от 92 градуса та даже си пада и до 87-8 .
Моля ви давайте идеи какво да проверявам. С астрата имах подобен проблем, всъщност точно обратен на градско загряваше - оказа се датчика на перката, който включваше твърде късно.
Колата е Вектра Б 1.8 16в на газ и е на 169600 км.
| |
|
Тема
|
Re: ПОМОЩ - И мойта ЗАГРЯ :(:(:(
[re: AstraGT]
|
|
| Автор | D_C (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.06.05 23:24 |
|
|
Днес и аз хвърчах по царийградско шосе и сливница и качих 90-100 градуса!Досега рядко ми се случваха такива темп.,ама днес беше адска жега(особено в 15 часа)и аз доста си я настъпвах.Пробвай да видиш пак ли ще ги качи и тогава търси повреда!Виж концентрацията на антифриза да не е за много ниски температури!
| |
|
Тема
|
[re: D_C]
|
|
| Автор | pomagasht (Нерегистриран) |
| Публикувано | 26.06.05 23:35 |
|
|
D_C_ prestani da pishesh gluposti .
Ne se shashkaj kolega na klima i natovarvane e taka vtora stepen na dvata ventilatora ti se vkliuchvat na 102-105 gradusa po princip darjat po visoka temp. .
| |
|
|
|
a da si se setil da si izmiesh radiatora naskoro? shtoto ako vidish kakvi bokluci se sybirat tam... a i klimatika opredeleno tovari ohladitelnata sistema dopylnitelno, ta - napravi si truda da idesh do avtomivka i da ti go izpryskat radiatora, no ot prili4no razstojanie, za da ne mu izkrivjat lamelite!
uspeh!
| |
|
|
|
Първо да благодаря на всички за мненията!!!
Тази сутрин гледах за мехурчета в разширителния съд и за моя радост няма.
За антифриза си мисля, че е концентрат в повечко. Това което ми прави впечетление е, че е доста мътен а го смених преди около 2-3 месеца.
Радиаторите не съм ги мил, но изглеждат чисти - търговеца се беше погрижил преди 2-3 месеца като я купих.
Ок да приемем, че е нормално в даден момент при яко жега и юркане да вдигне 100 градуса (въпреки, че астрата повече от 91-92 градуса не вдигаше), то при мен си стигна почти в червеното и като спрях си спадна до 90. Температурите още не са толкова високи а и въобще не съм я юркал колата към 120км/ч, 3ма души и клима. Какво да очаквам тогава когато температурите достигнат 35-8 градуса. А да не говорим, че бях и единствената кола на витиня дето спря а движението си беше здраво:(:(:(
Маслото е на 2400 км. и не е мръднало като ниво а си е и бистро.
Антифирза пак е сменян преди около толкова време, но той е помътнял нещо.
Редактирано от AstraGT на 27.06.05 09:22.
| |
|
Тема
|
[re: pomagasht]
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 27.06.05 09:18 |
|
|
Помагащ искам да те питам три неща:
1. Има ли възможност да сложа някъв датчик за перките, който да включва при по ниски температури!? (На астрата така направих и се държеше супер колата)
2. Възможно ли е термостата да не отваря добре?!
3. При този двигател засмуквали се топъл въздух от колекторите по някакъв начин?! Сутрин докато е студена колата върви много добре, но като загрее се усеща разлика а като се качат и вън. темп. с 10ина градсуа и направо все едно и връзвам още една вектра отзад - почва да бучи и да тъпче :(
| |
|
|
|
абе и мойта се държи горе долу подобно, и лете и зиме :)
на 100 градуса отива по задръстванията, или при голям зор, според мен не е ненормално това.
--
имай впредвид, че и наз радиатора на климатика имаш перка, духаща към двигателя. Тя има 3 скорости (при x18xe) и се управлява хем от датчик за температура, хем от такъв за налягане в клим. с-ма. При мен ътози датчик баче малко е дал фира - не включва на най-високата скорост, та може би не е лошо и ти да го погледнеш.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | D_C (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.06.05 10:03 |
|
|
Водата е с най-добър топлообмен!Но пък ако не сложиш антифриз ще започне да ти се отхагат разни гадости!Премери я да е до към -10 градуса.Аз мисля,че ти е от повечко антифризa(освен въздействието от климатика),тъй като трудно бързо би се охладил-а от 100 на 90 градуса спрял.Поне моя звер,като му е антифр. до -30- -40 адски бързо качва до над 90 градуса!
Н.Б.Ако ти се наложи да доливаш вода,наливай само дестилирана(преварена) такава.При нея се отлагат по-малко простотии.Мисля,че се продаваше и по бензиностанциите(по лев и нещо литъра),май я водят и вода за доливане в акумулатори!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Saho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.06.05 10:03 |
|
|
След като на място с пуснато парно си свалил температурата значи най-общо казано не ти достига "охлаждаща мощност" :)) Провери си радиатора дали се загрява целия. Да не би да има някакво запушване в него.
Иначе не знам, тръгвай по веригата. Миналата година тук имаше колега дето му се беше прецакало нещо вътре във водната помпа - от там недостатъчен дебит на охладителна течност от там и не охлажда :)))
Във всеки случай не приемай подобни загрявания за нормални, все пак колите са сметнати. Ти не си катерил Хималаите а Витиня, нали така. 
| |
|
Тема
|
[re: Saho]
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 27.06.05 10:09 |
|
|
Мдааа, в никакъв случай не мисля, че е нормално това!
На място като бръмчи колата повече от 91-2 градуса не може да вдигне.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|