Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:57 09.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема профилактика на климатик???нови  
Автор goodmood (непознат )
Публикувано06.06.05 20:37

Когато запаля Omegata си сутрин (2.0, 96 год., бензин) чувам виене, което продължава минута-две докато загрее колата и после през целия ден го няма.
Специалисти по климатичните системи ми казват, че е от износен лагер на агрегата на климатика.
Предлагат ми смяна на лагер, на челно уплътнение, на филтъра за въздуха, масло на агрегата и фреон, както и профилактика на климатика. Цената е около 280 лева. Казват, че ако не го напражя има голяма вероятност агрегата да изгори.
Колата е на 128000 км и такава профилактика не е правена.
Какво е мнението ви колеги???

Тема ???нови [re: goodmood]  
Публикувано07.06.05 13:03

няма ли мнение по тази тема колеги???

Тема Re: профилактика на климатик???нови [re: goodmood]  
Автор Vectra_16V (150hp)
Публикувано07.06.05 20:37

Всичко това, което е за смяна и ремонт ще ти осигури по-добро охлаждане и по-дълъг живот на климатика.
Относно осовото и челното уплътнение - от тях трудно би-могъл да изгори компресора, но от там изпуска фреон и в един момент ще ипусне целия и тогва ще се наложи ремонт на тези части.
Званни на този телефон, човека се занимава с климатици и е доста добър, а и цените му са доста прилични, да не кажа ниски
0888616626 Станислав. Той ще ти обясни къде се намира.
Цената която са ти дали от 280 също е доста добра, но все пак звънни може да ти обяди по-добра оферта.
Ако имаш парите моя съвет е по-добре направи сега ремонта, щот после може и да излезе доста повече пари.
Аз карам с пропъскащо осово уплътнение от около 2-3год и ми се налага да зареждам климатика всеки сезон, но при първа възможност ще го сменя.

Лека нощ, добър ден пак съм с моя...

Тема Re: профилактика на климатик???нови [re: Vectra_16V]  
АвторMiro (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 22:07

Aз скоро правих профилактика, по точно смяна на челочно уплътнение , масло и дозарядка с фреон ми излезе 160 лв.

Авторklintan (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 23:36

Kolega imam vectra 2000cm3 16V i kato ia zapalia sutrin se 4uva edno bu4ene koeto mnogo prili4a na viene no e ot ECOTEC motora ima edno ustroistvo za po malko vredni emisii na studen dvigatel i to4no to se 4uva taka.A kolkoto do klimatika mi napravi proba bez da go vklu4vash zapali kolata kato e studena i shte stane iasno.

Авторklintan (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 23:41

Колега имам вектра 2000см3 16вентила и като я запаля сутрин се чува едно бучене което много прилича на виене но е от ЕКОТЕК мотора има едно устройство за по малко вредни емисии на студен двигател и точно то се чува така.А колкото до климатика ми направи проба без да го включваш запали колата като е студена и ще стане ясно.

Тема Re: профилактика на климатик???нови [re: klintan]  
Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано08.06.05 10:27

Ех, колеги мои мили, само да ви вметна едно пояснение за климатика/климатроника. като се пали и гаси двигателя, компресора не трябва да е включен, защото се прецаква от началното развъртане и от спирането на двигателя. Не че на момента ще спре компресора, но определено му се намалява животеца с едни 40% и повече .
А за своевременният ремонт на климатика съм с две ръце за.

АЗ НЕ СЪМ ДЕБЕЛ - ПРОСТО СЪМ НИСЪК !
Guns don't kill people, people do !

Публикувано08.06.05 10:56

Благодаря на всички за мнението. Беше ми полезно.
Vectra_16V: не съм от София и колкото и добра цена да ми предложи няма да ми е изгодно да пътувам до там, но все пак благодаря за контакта.
Миро: при мен ще е смяна на лагер, челно, масло, фреон, филтър за въздуха, цялостна профилактика на всички връзки за 270-280.
klintanза първи път чувам за това устройство на ЕКОТЕК-а, но ще го проверя и него. Работата е там, че този звук го имам от около месец, преди това не сам го чувал. А за пробата - шума е от лагера според мен, който се върти независимо дали климатика е включен или не.
BlondNigger: профилактиката явно ще трябва да я направя - няма как. а за началното включане на компресора - имаш предвид че климатика трябва да се изключва преди да изгасиш колата и да се включва след като загрее да кайем, така ли?

Автор BlondNigger (свой бе :o))
Публикувано08.06.05 13:16

почти правилно си ме разбрал - климатика трябва да се изключва преди да изключиш колата и да не е включен като я палиш - просто при паленето и гасенето има вибрации, които състаряват преждевременно компресора на климата

АЗ НЕ СЪМ ДЕБЕЛ - ПРОСТО СЪМ НИСЪК !
Guns don't kill people, people do !

Тема Re: профилактика на климатик???нови [re: BlondNigger]  
Автор vkanev (406 1.8 16V)
Публикувано08.06.05 14:15

Моя климатик (не опел, пежо 406) се включва няколко секунди след като се запали двигателя дори, когато съм го забравил пуснат преди да изгася. Не би ли трябвало да има някаква такава схема и при опел?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.