Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:21 06.10.24 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,байнови  
АвторKapъka (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 09:04

На 1-ва скорост мойта неопитна съпруга, така джасна Вактрата А, че осра пейзажа доста здраво. Бях до нея и не можах да изправя волана й. Нейсе, станалото станало - преден десен фар + мигача си отидоха. Предното стъкло откъм страната на шофьора се появи едно слънчице с диаметър ~15см. Предния спойлер се напука и увисна. Двигателя нещо си загуби мощността.
Та следват питанки.
1. Възможно ли е да се е променила центровката от удара.
2. Стъкло, фар, мигач ~ цени на 2-ра употреба.
3. Ако сменя стъклото, стикерите от прегледа и винетката лесно ли се разлепят или трябва наново да ги вадя.
4. Какво още може да е станалао.

и др. ?-си имам ама тях ще ги оставя на сервиза. Искам да съм наясно с финансовия удар който ме очаква.

Тема Re: Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,байнови [re: Kapъka]  
АвторD_C (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 17:18

Ceni za far i miga4 sa maksimum 50% ot originalnata.
Spoilera se lepi(mislq 4e s epoksidna),imasi maistori i za 10-20lv.6te ti go zglobqt kat nov.
Djama spored zavisi kak se e puknal,ama i toi moje da se po-opravi,ama ceni pas.
Na purva dvigatelq trudno bi mu stanalo ne6to,no proveri dali nqma nqkade razka4en kabel,dali nqma skusan marku4 ili ne6to po vuzdujnata sistema.Ako mnogo se trese dvigatelq vij si tamponite.
Kato se sumnqva6 mini edna diagnostika na regulirovata na mosta,15-20 lv. e!

Тема Re: Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,бай [re: D_C]  
Авторdankatar (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 17:50

Eh tezi jeni
4asti vtora upotreba
far- 40 lv (elektri4eski- 70)
miga4- 15 lv
Styklo s postavqne- 130 lv
kalnik s rabota i boq- 80- 100 lv.
Bronq s rabota i boq- 50- 60 lv.
Dano izleze po malko no tova si e istinata

Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано06.06.05 23:02

Стикерите не се разлепят, щото се късат. Трябва да идеш да ти дадат безплатно нова винетка. Аз карах половин година с парче стъкло със стикера от прегледа, докато дойде новия преглед - по този начин за стикера за прегледа е ок.

Тема Re: Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,байнови [re: Любитeл]  
Авторdiver (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 23:40

Колега, прав си по принцип, ама на практика служителите от КОБРА са станали малки царе и ги разлепват и залепват без проблем.

Тема Re: Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,байнови [re: diver]  
Автор astra_maniac (член)
Публикувано07.06.05 00:21

Ето как се процедира с винетката:
Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части - едната част - винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.

(2) При унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер в резултат на производствен дефект на винетката или счупване на предното стъкло и при предявяване на втората част от годишната винетка се издава дубликат, валиден до изтичането на срока на първоначално издадения винетен стикер.

(3) Счупването на предното стъкло се установява с констативен акт на КАТ, а производственият дефект на винетката - при оглед, извършен от представители на областните звена на Изпълнителна агенция "Пътища".

(4) Производството за издаване на дубликат започва от собственика или ползвателя на пътното превозно средство с молба до ръководителя на областното звено на Изпълнителна агенция "Пътища", към което се прилагат копие от акта за собственост или ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването или производствения дефект, втората част от годишния винетен стикер и частта, която е била залепена на счупеното стъкло, или частта с фабричния дефект (отлепена след извършване на огледа за установяване на нейната негодност).

п.с. частите ги търси при италянеца...там са доста на далавера

Автор XЮPCT (8364)
Публикувано07.06.05 01:25

И като даваш на жената да кара колата вземи направи едно Каско, че няма да смогнеш на щетите. Станалото станало, но занапред се презастраховай.
И да знаеш твойта жена е голям спец. На първа да нацепи стъклото не е лесно.

Тема Re: Лек удар-фар, мигач,стъкло-бай,байнови [re: XЮPCT]  
АвторKapъka (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 08:41

Донесоха ми от Варна фар+мигач нови за 75лв. Днес ще я правят и да видим какво ще излезе. Притеснява ме двигателя. Сутринта трудно запали. Мирише здраво/от ауспуха/ от което си правя извода, че няма пълно изгаряне. Ще видим. А как се нацепи мамка му. 2-пъти я угаси и аз със всичкия си акъл и викам "дай повечко газ де". Е, даде. А от какъв зор цъфна стъклото в горния ляв ъгъл при положение, че удара беше от дясно. И уж на 1-ва, няма и метър ход. Тц-тц-тц. Не ми се мисли какво може да стане с по-голяма скорост. Е и тя си взема 5-те пари. Фрасна се у кормилото и долната и устна е като чекмедже.
Здраве да е! То и туй време сякаш ме усети, че съм пеша.

АвторD_C (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 14:50

Imalo e vutre6ni naprejeniq v stukloto,moje ot nepravilen montaj ili predhoni udari,ot kama4eta ili t.n.Prosto ve4e ne e izdurjalo!

Тема Re:Да им го...в царския гъзнови [re: diver]  
Авторpi4 (Нерегистриран)
Публикувано07.06.05 16:54

Тия от КОБРА са големи некадърници и обирджии!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.