Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:31 08.10.24 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема колко масло.. ?нови  
Автормилa (Нерегистриран)
Публикувано05.06.05 12:41

литър масло на приблизително 1000 км нормално ли е да гори?

Тема Re: колко масло.. ?нови [re: милa]  
Автор XЮPCT (8364)
Публикувано05.06.05 13:25

Значи за една смяна 10тина литра... Не е нормално. Виж да не ти тече отнякъде. На 10 000км до един литър е в нормата. Аз карам с 4 литра като първоначално наливам 3,5л.

Тема Да!нови [re: милa]  
Автор Jeff Porcaro (Пич отвсякъде)
Публикувано05.06.05 16:43

Поне така пише във ВСИЧКИ справочници. Е, може да не е 1л./1000 км. , но приблизително... Не знам защо, но тук всички клубари смятат, че не е така. Хем четат, хем не вярват... А, и "гори" не е точната дума. Все пак виж за течове, но не се хващай на съвети за ремонти по двигателя - поне докато не се наложи. Засега сипвай масло и си карай - като мен.

Тема Re: Да! [re: Jeff Porcaro]  
Автор PRlNCE ZANDOR (vodoun)
Публикувано05.06.05 17:59

Интересно тогава защо аз с моя обикновен ц16нз прави реален харч от 300 грама на 10000 км масло.

АЗО

Тема Re: Да!нови [re: PRlNCE ZANDOR]  
АвторMiro (Нерегистриран)
Публикувано05.06.05 18:11

И моят двг C16NZ дава минимален разход 300-400 гр на 10 000км.

Тема Re: Да!нови [re: Jeff Porcaro]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано05.06.05 19:02

Добре вее

10 литра масло на 10 000 км си е нормално по книга, но и мотора (ако не тече от никъде) пак по книга си е за ремонт... Това количество не може да е от маслообирачите...

Тема Добре дееееее...нови [re: imitev]  
Публикувано05.06.05 20:51

кажи на моя C16NZ (съвпадение) какво му е за ремонт. Харчи около 2-3 литра на 10000 км. Водил съм го на диагностика - няма забележки. Та кажи какво да му ремонтирам.

Тема Re: Добре дееееее...нови [re: Jeff Porcaro]  
АвторastraD (Нерегистриран)
Публикувано05.06.05 21:16

Как ще е нормално бе колеги? То да не е вартбург? Маслото го наливаш
от смяна на смяна, най много да падне до мин. и само проверяваш!
Но 1л. на 1000 си е чист вартбург. Не че колата няма да върви още 200000км
но такава кола аз няма да я карам

Тема Прав си, Кривчо...нови [re: astraD]  
Публикувано06.06.05 19:10

те онези, дето са произвели колата нищо не разбират. Не може да е нормално, щом твоята не харчи толкова... В крайна сметка всеки си преценява на кого да вярва.
То, ако питаш мен и разход на бензин повече от 3/100 не е нормален, ама...

Тема Re: колко масло.. ?нови [re: милa]  
Авторlvancho (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 20:05

По каталог на C16NZ му дават разход не повече от 0,5-1 литър на 1000 km. (Това значи че може да гори и много по-малко). Който иска да ВЕРВА, който иска да не ВЕРВА!

Моята кола гори 0,5 л на 10000 км. Просто си вземам 4 литра, сипвам 3,5 литра и след време (когато му дойде времето) - към 5-6000 км добавям другите 0,5 литра...
Но когато ти тече (по скоро леко омаслява) от гарнитурката нещата са други и се долива, няма как.
Най-добре си свиркай и си карай

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.