Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:36 17.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Амортисьори за пореден пътнови  
АвторSaho (Нерегистриран)
Публикувано27.05.05 13:55

Ще сменям амортисьори на Astra F 1993 C18NZ.

В тази връзка имам 2 въпроса:

1. Спрял съм се на SACHS или Bilstein. Странното е че Bilstein газови са 86лв, докато SACHS маслени са 104 лв. !!! Някой има ли опит с Bilstein-а дето се внася в БГ?

2. За мойта кола смятате ли, че с газови ще стане много твърда возията?

Тема Re: Амортисьори за пореден пътнови [re: Saho]  
Автор AstraGT (ентусиаст)
Публикувано27.05.05 17:25

Aз сложих Билщайн на моята астра гт. Три години и нещо и около 65 000 км никакви грижи :)
След като я продадох (на един познат) и протече заден десен амортисьор.
Иначе никой не беше изпуснал. Аз съм доволен от тях - по мое време бяха около 110лв. но това беше преди около 3 и половина години.

Тема Re: Амортисьори за пореден пътнови [re: AstraGT]  
Публикувано28.05.05 10:55

А ти какви Билщайн беше сложил, маслени?

Публикувано28.05.05 11:10

Газови! Те май билщайн нямат маслени.
Такива ми даваха по каталог и такива сложих. Нали ти казвам бях много доволен само незнам защо задния десен се разтече при новия собственик?! Може и дефект да е било. Иначе за 65000 км. не са мръднали.
Аз ги купих от вносителя и за 4 ми направиха отстъпка. Бяха и с 2 години гаранция

Публикувано28.05.05 11:37

Първо благодаря за отзивчивостта.

Ами и аз при вносителя (MANIMPEX) ги проверявах. Най-вероятно от там ще си взема.

А, иначе като возия, как се променят нещата спрямо маслените. Много ли друса ?

Публикувано28.05.05 11:55

Ами, чесно казано нямам база за сравнение, защото моята астра беше гт и по каталог си беше с газови и такива свалих, задните мисля бяха изпуснали , но смених 4ите на куп. За возията си мисля, че не е фрапираща разликата :)
А поне седеше добре на пътя с тях, предвид теглото и размерите и :)

Аз не си спомням как се казва вносител но ги взех от един сервиз след представителството на шкода в надежда. Мисля, че имаха и магазин и на симеон. Тогава ги внасяха те. Може и да са същите. Попринцип, който и да съм питал за мнение, всеки казва, че са много истински амортисьори. Обаче друг е въпроса какви си купуваме в БГ:(:(:(
От където и да купуваш:
1. Се пазари за отстъпка ако взимаш 4ри и евентуално за монтаж безплатен
2. Монтирай ги в квалитетен сервиз, където да ти бият печат за да ти важи гаранцията.

УСПЕХ и да споделиш какво е станало :) :) :)

Автор Milky (Опитен)
Публикувано28.05.05 12:16

Като стана дума за амортисьори,за возия и т.н се сетих да попитам (за да не отварям нова тема):
Някой знае ли нещо или може ли да даде линк относно цветните кодове (белези) на пружините на окачването.Примерно аз съм виждал черни,червени,зелени и т.н пружини.Виждал съм и пружини с цветни ленти на намотките.Да ама ми е много любопитно-кой цвят на каква твърдост,дължина и т.н отговаря?

Благодаря предварително.

Успехи !!!

Тема Re: Амортисьори за пореден пътнови [re: Milky]  
Публикувано28.05.05 12:19

Е тука вече си нямам никаква идея :(

Публикувано28.05.05 12:54

10x още веднъж.

Ще кажа :)))

АвторHotBlg (Нерегистриран)
Публикувано28.05.05 13:36

Да, има някаква система, ама точно и аз не знам!
Обаче, на моите предни пружини има две розови черти! ! Колата е Кадет '90г. А си дойде така от Швейцария, мисля, че човека дето я внесе не я е пипал :))))
Иначе за амортисьори - ей наскоро смених предните, сложих ЗАКС, маслени, абе - колата сната мноого стабилна спрямо преди и имат 2 години гаранция, цената е доста поносима щото ми направиха отстъпка, ако взимате 4 - направо си ес пазарете за отстъпка, няма начин да не ви дадат!!!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.