|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Амортисьори за пореден път
|
|
| Автор | Saho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.05.05 13:55 |
|
|
Ще сменям амортисьори на Astra F 1993 C18NZ.
В тази връзка имам 2 въпроса:
1. Спрял съм се на SACHS или Bilstein. Странното е че Bilstein газови са 86лв, докато SACHS маслени са 104 лв. !!! Някой има ли опит с Bilstein-а дето се внася в БГ?
2. За мойта кола смятате ли, че с газови ще стане много твърда возията?
| |
|
Тема
|
Re: Амортисьори за пореден път
[re: Saho]
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 27.05.05 17:25 |
|
|
Aз сложих Билщайн на моята астра гт. Три години и нещо и около 65 000 км никакви грижи :)
След като я продадох (на един познат) и протече заден десен амортисьор.
Иначе никой не беше изпуснал. Аз съм доволен от тях - по мое време бяха около 110лв. но това беше преди около 3 и половина години.
| |
|
Тема
|
[re: AstraGT]
|
|
| Публикувано | 28.05.05 10:55 |
|
|
А ти какви Билщайн беше сложил, маслени?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 28.05.05 11:10 |
|
|
Газови! Те май билщайн нямат маслени.
Такива ми даваха по каталог и такива сложих. Нали ти казвам бях много доволен само незнам защо задния десен се разтече при новия собственик?! Може и дефект да е било. Иначе за 65000 км. не са мръднали.
Аз ги купих от вносителя и за 4 ми направиха отстъпка. Бяха и с 2 години гаранция
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 28.05.05 11:37 |
|
|
Първо благодаря за отзивчивостта.
Ами и аз при вносителя (MANIMPEX) ги проверявах. Най-вероятно от там ще си взема.
А, иначе като возия, как се променят нещата спрямо маслените. Много ли друса  ?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 28.05.05 11:55 |
|
|
Ами, чесно казано нямам база за сравнение, защото моята астра беше гт и по каталог си беше с газови и такива свалих, задните мисля бяха изпуснали , но смених 4ите на куп. За возията си мисля, че не е фрапираща разликата :)
А поне седеше добре на пътя с тях, предвид теглото и размерите и :)
Аз не си спомням как се казва вносител но ги взех от един сервиз след представителството на шкода в надежда. Мисля, че имаха и магазин и на симеон. Тогава ги внасяха те. Може и да са същите. Попринцип, който и да съм питал за мнение, всеки казва, че са много истински амортисьори. Обаче друг е въпроса какви си купуваме в БГ:(:(:(
От където и да купуваш:
1. Се пазари за отстъпка ако взимаш 4ри и евентуално за монтаж безплатен
2. Монтирай ги в квалитетен сервиз, където да ти бият печат за да ти важи гаранцията.
УСПЕХ и да споделиш какво е станало :) :) :)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Milky (Опитен) |
| Публикувано | 28.05.05 12:16 |
|
|
Като стана дума за амортисьори,за возия и т.н се сетих да попитам (за да не отварям нова тема):
Някой знае ли нещо или може ли да даде линк относно цветните кодове (белези) на пружините на окачването.Примерно аз съм виждал черни,червени,зелени и т.н пружини.Виждал съм и пружини с цветни ленти на намотките.Да ама ми е много любопитно-кой цвят на каква твърдост,дължина и т.н отговаря?
Благодаря предварително.
Успехи !!!
| |
|
Тема
|
[re: Milky]
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 28.05.05 12:19 |
|
|
Е тука вече си нямам никаква идея :(
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 28.05.05 12:54 |
|
|
10x още веднъж.
Ще кажа :)))
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | HotBlg (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.05.05 13:36 |
|
|
Да, има някаква система, ама точно и аз не знам!
Обаче, на моите предни пружини има две розови черти! ! Колата е Кадет '90г. А си дойде така от Швейцария, мисля, че човека дето я внесе не я е пипал :))))
Иначе за амортисьори - ей наскоро смених предните, сложих ЗАКС, маслени, абе - колата сната мноого стабилна спрямо преди и имат 2 години гаранция, цената е доста поносима щото ми направиха отстъпка, ако взимате 4 - направо си ес пазарете за отстъпка, няма начин да не ви дадат!!!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|