Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:42 09.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема "Великите " японски автомобили.нови  
Авторвъпpoc (Нерегистриран)
Публикувано09.02.05 20:27

Нищо против японските коли, ама да се замислим, каква кола да си купи човек, ако иска нова. Четох някъде такива ужаси за новите Тойоти, супер много оплаквания, сам съм виждал отворен двиг на ярис заради вътрешен дефект на 40000км. Всъщност четох във 24часа, някаква рубрика за качеството на автомобилите, имаше оплаквания от Фолксваген и Тойота.
Та чудя се дали производителите не се оляха да се надпреварват кой ще изкара по-новия модел по-скоро и не позабравиха че тези коли се трябва един ден и у нас да попаднат и у нас да карат втори живот, а най-няакрая и трети преди краха си. Дали новите кочинки биха стигнали до там където са стигнали някои кадети или Омеги от 80те години!?

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: въпpoc]  
АвторBEG (Нерегистриран)
Публикувано09.02.05 20:55

Az po princip ne sym mnogo obstoino zapoznat s qponskite avtomobili i mnogo bih se radval ako moje da ponapi6ete ne6to po vyprosa. Edinstvenoto koeto moga da kaja e 4e sym "razglejdal" dvigatel na Toyota i moga da kaja 4e tova koeto vidqh be6e istinka preciznost(pone na tozi dvigatel). Naistina mnogo mi haresa. V edna statistika za ka4estvoto na qvtomobilite te bqha s nai nisyk procent na defekti.

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: BEG]  
Авторa (Нерегистриран)
Публикувано09.02.05 21:37

Абе и аз това се чудя, въпросният двиг които гледах беше супер (доколкото аз разбирам), но беше само на 40000км. Без съмнение си личеше прецизност. Но това е поредният Ярис със сериозен проблем които виждам, то не бяха предни окачвания, задни окачвания и т.н.
Иначе се чудя колко ли скрити дефекти имат другите марки.

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: a]  
АвторBush (Нерегистриран)
Публикувано10.02.05 09:13

Всички нови Тойоти, които се внасят в БГ са сглобявани в Турция, може би това има значение.

Автор ela izgrey (undercover)
Публикувано10.02.05 10:14

Истината е, че с цел намаляване на цената на крайния продукт се пести материал и това води до по-малко качествен продукт.
Все пак японските коли винаги са били най-здрави и ще продължават да бъдат такива, независимо от конюнктурата.
Проблемите при тях са най-малко / виж класациите / няма кола без проблеми
Погледни новата Вектра, дори новите Мерцедеси са боклуци
А колкото до това кой ще ги кара след 10 години на никой не му пука , концепцията е като при GSM- ползваш 2 3 години и хвърляш
Между другото в белите страни е така от години, кой ни е крив че сме цървули и караме стари коли.

Автор boxer (стар кадър)
Публикувано10.02.05 10:25

Проблемът е че японските коли не са чак толкова велики ,колкото им се ще на някои,но въпреки това пак са с много по-малко дефекти от останалите.Говоря за някои от японските-Тойота и Хонда....айде и Мазда.Останалите японски са далеч от тяхното ниво, а някои като Дайхатсу примерно са.....
Това което казваш за Ярис е вярно.Японският трабант-даже пак е направо комплимент,но като цяло чести дефекти и много оплаквания от собствениците.
Ако в 24часа говориш за статията от 3.01.05г там има класация на най-здравите автомобили:
1.Тойота
2.Мазда
3.Хонда
4.Хюндай
Така бяха подредени ако не ме лъже паметта.Нека да е ясно че нови коли ,които са без дефекти почти няма.Почти-може би само при Хюндай почти не се срещат такива(Хюндай Гец е обявен от Ауто Билд,Уич и др. за най-здравата кола в класа си).
Другата страна на медала е следпродажбеното обслужване,което в Бг е на извънредно ниско ниво!Затова примерно покупката на японски автомобил е неизгодна,защото изработката в повечето случаи е сложна и сервизирането трудно(при френските коли е почти същата история).Затова СПОРЕД МЕН за момента двете марки които са най-изгодни за купуване са:
1.Хюндай-сносна цена,фабрични дефекти почти 0%,здравина,качество,ниски експлоатационни разходи,РЕДКИ посещения в сервиза.
2.Опел-в момента с отстъпките ,които предлага най-ниска цена,здравина,сравнително малко фабрични дефекти.

И накрая на последния ти въпрос:Дали новите кочинки биха стигнали до там където са стигнали някои кадети или Омеги от 80те години!?
Определено Не!Новите коли не се правят вече за да служат дълго време.

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: boxer]  
Автор P1O ()
Публикувано10.02.05 10:45

Как определи, че качеството на новите японски е по-ниско от това на по-старите /караш нова японска и си карал преди това стара, или пак се говори
колкото да не е без хич/
Хюндай как реши, че е японска????
Хюндай е някакъв Корейски, или поскоро Южно Корейски /може и Китайски, но не е Японски/ те го наричат "автомобил" , но определено мен ми прилича на
детска количка.
Опелите /новите - произведени последните 2-3-4г/ са много "слаби" коли,
на 10 000 се сменят кормилна рейка, климатик, изгоряха моторчетата на чистачките /предно и задно/, на 20 000 се сменят вече амортесьори /протекли задните и двата/ .... на 40 000 когато за съжаление колата вече излиза от гаранция се скапват същите неща отново и още в допълнение.... /имаме служебни над 10 опела от различни модели и класове/

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: P1O]  
Автор boxer (стар кадър)
Публикувано10.02.05 11:06

Как определи, че качеството на новите японски е по-ниско от това на по-старите /караш нова японска и си карал преди това стара, или пак се говори
колкото да не е без хич/

1.Явно много набързо си прочел това което съм написал .Никъде нищо не казвам за стари коли....
2.Никъде не съм казвал че Хюндай е японска кола,а на какво ти прилича си е лично твой проблем
3.Това е форум и всеки изказва вижднията си базирани на общи познания,лични впечатления или собствено мнение (в моя случай).

Айде със здраве

Тема Re: "Великите " японски автомобили. [re: boxer]  
Автор ela izgrey (undercover)
Публикувано10.02.05 11:37

Бъркаш за Хюндай - адски скъп е и това му е проблема
Иначе аз лично го харесвам, все пак са в първата петица на производителите на автомобили в света и наистина правят добри коли
Все пак темата е за японските коли, аз не съм карал нова японска кола но съм имал 4 стари 3 мазди и едно мицубиши... ами колите си бяха супер просто, не че не се чупеха, но им се случваше много рядко.
А за новите какво да кажа , нямам наблюдения , но брат ми има Ярис и не е доволен , не че се чупи но тропа и в сервиза не могат да разберат защо, а все пак е на 20000

Тема Re: "Великите " японски автомобили.нови [re: ela izgrey]  
Автор boxer (стар кадър)
Публикувано10.02.05 11:48

Е кое му е адски скъпото на Хюндая?
Нали не вярваш ,че като влезеш в магазина ще ти го подарят?
Почнаха да ползват по-качествени материали+повече електроника и е нормално колите да са и по-скъпи.Но все още предлагат повече за по-малко пари.И гаранция 5г или 150 000 км!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.