Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:13 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Имам гадно почукване от тампоните...нови  
Автор porcaro (Пич отвсякъде)
Публикувано11.12.04 22:21

на предните амортисьори. Поне така си мислим аз и последните майстори, при които ходих... Обаче много пара искат - 36 лв. на тампон + 50 кинта труд. Ще съм благодарен на съвети в тая насока... Иначи амортисьорите ги тествах на стенд - супер са за кола на 2,5 стотин хилки

Тема Re: Имам гадно почукване от тампоните...нови [re: porcaro]  
АвторPacone (Нерегистриран)
Публикувано11.12.04 22:49

Ami tolkova sa be kolega...ako iska6 probvai sam da gi smeni6 i 6te vidi6 4e za truda 2x25 e normalno v serviz, kompromis s ka4estvoto ne pravi - kupi si nemski 4astiUSPEH!!!

Тема Re: Имам гадно почукване от тампоните... [re: porcaro]  
Автор -Az- (Самият Аз! :-))
Публикувано12.12.04 07:19

Кажи в какво се изразява това "почукване"? И аз имам някакво гадно почукване, и сякаш леко задържане в кормилото, ходих на диагностика, и казаха, че по предницата всичко било ОК освен тампоните...
Как и кога тропа при тебе?

Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано12.12.04 11:11

Откъде точно тропа?

При мен се бяха извадили шпилките на едни тампончета, които се нахлузват на "успокоителна" (незнам дали така се казва) щанга и има една шпилка, която се нанизва на носача и се стяга с гайка отдолу.

Тропа докато се кара колата, защото щангата удря в в носача.

Та тези за които говоря се сменят сравнително лесно. Срязах стария и го извадих. Намазах новия отвътре със сапун и го набих, е не стана много лесно, но влезе. Важното е да имаш под ръка "дорник" (май се казваше) с точния размер.

Автор porcaro (Пич отвсякъде)
Публикувано12.12.04 20:18

1. Може и да е нормално като цена, просто исках да се консултирам.
2. Почукването е почти постоянно, дори и по равен път.
3. Във въпросния сервиз ми свалиха гумените "тапи" отгоре над амортисьорите и има едни метални оси, които като се натисне колата надолу почукват и играят малко настрани, като че има разбит лагер. Не съм специалист, в смисъл не знам устройството на тези тампони и амортисьори и не съм 100% сигурен кое е за смяна. Но ще гледам, като ги разглобят... Знам, че амортисьорите ми НЕ са за смяна. А тези тампони - кажете някоя марка, може и най-скъпата, нямам намерение да ги сменям повече от 1 път...

Автор The Best FORMAN (Dr.Ivanov)
Публикувано13.12.04 06:47

Аз сменях преди месец тампони на амортисьорите и ги взех на 39 комплект с лагерите ... ако е за комплект не е скъпо , а за работа вече е според майстора и до колко си гъст с него

Ни мъ глей че съм кат фафла в раминиете знам фатки

Авторval (Нерегистриран)
Публикувано13.12.04 16:42

И аз имам на моята Астра. Първо смених биалетката, щангичката, която държи успокоителната щанга - беше се износила. Майстора я позна като вдигна предницата и пъхна щанга под тази биалетка. Забелязваше се разместване нагоре-надолу без голямо усилие. Смених си я сам - около 1 час - елементарно е. Но трябва да се внимава има два размера на диаметъра на успокоителната щанга! Струваше 14 лв. с двата гумени тампона отдолу. Сега чукането е само при тръгване. Когато се покара колата на дълъг път изчезва ?! ( а преди беше и тогава ) Мисля,че е от тези тампони на амортисьорите, но ми казаха, че мога да покарам още ;-)

Тема Re: Имам гадно почукване от тампоните...нови [re: The Best FORMAN]  
Автор astra 1.8 F ( 90 кончета)
Публикувано14.12.04 08:30

39 лв. е цената на комплект от два тампона с лагери или само на един тампон с лагера?

Тема Re: Имам гадно почукване от тампоните...нови [re: astra 1.8 F]  
Авторico (Нерегистриран)
Публикувано14.12.04 10:59

Колега преди три месеца сменях горния тампон на макферсона на кадет. Единия тампон в комплект с лагера струва 37лв. Не е голяма философия сменянето, проблема е че след три месеца се появиха пукнатини между гумата и метала и сега ще слагам стария. Страшни ментаци се продават по магазините особенно гумините детайли които се изпичат по гаражите.

Тема Хммм - Lemfoerderнови [re: ico]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано14.12.04 13:25

Аз дадох 80 лева за тоя тампон - Лемфьордер!
Е, досега 3-та године не е мръднал.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.