Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:49 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема сваляне на алтернатор??нови  
Автор mytko (непознат )
Публикувано19.11.04 11:17

Снощи, давайки контакт, се оказа, че червената лампа за зареждане не свети. Трябваше спешно да закарам детето на село, така, че се прекръстих и тръгнах. Но в Божурище, като се опитах да запаля за наобратно - нъц. Зарязах колата в нашите. Утре ще се наложи да я правя. Ако е изгоряла крушката, в което се съмнявам, но се надявам - лесно. Ако е видимо прекъснато кабелчето към алтернатора - пак добре.
Въпросът ми е, ако се наложи да свалям алтернатора за ремонт - особености, обтегача автоматичен ли е, със щифт или ...? Проблемът е, че в момента не мога да погледна колата, а там нямам интернет.
Колата е Астра Ф/94 г. двг. С18ХЕ. Има климатик и серво на волана.
Предварително благодаря.

Тема Re: сваляне на алтернатор??нови [re: mytko]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано19.11.04 12:25

Щом не ти свети лампата - значи е изгоряла. А тя участва в процеса на регулиране на напрежението в колата...

Електриките са кофти работа!

Иначе генератора се сваля лесно, но първо трябва да си диагностицираш проблема.

Тема Re: сваляне на алтернатор??нови [re: mytko]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано19.11.04 12:29

Само споделям моя опит: когато ми скъсаха масата на алтернатора - на контакт не светеше червената лампа за акумулатора и след 50-100км, акумулатора се изтощи и угасна.

Тема Един съветнови [re: mytko]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано19.11.04 13:02

Колега, бих те посъветвал да се консултираш с майстор за проблема преди да сваляш алтернатора.
Тези дни попаднах да свестен майстор по ел. системата и го препоръчвам. Обади му се по телефона и питай какво да направиш. GSM 0888 237 207, Николай.
Може да сложиш добре зареден акумулатор и да се добереш до София на ход.
Свалянето на алтернатора е лесно, трябват ти две ключета 13-ка, и ако не се лъжа 6-ца за плюса.

Тема Чекай чекай малко!нови [re: imitev]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано19.11.04 13:09

Имитев, кажи моля по-подрбно за ролята на лампата. Забелязъл съм при мене от доста време насам, на контакт лампата за зареждане свети по-слабо от лампата за маслото. Преди светеха с еднаква сила.

Тема Re: сваляне на алтернатор?? [re: Любитeл]  
Автор -Az- (Самият Аз! :-))
Публикувано19.11.04 22:26

Подкрепям напълно, моя опит е същия. На път ми се скъса масата, и постепенно акумулатора се изтощи. После видях, че кабелчето е скъсано. Лапата на таблото не светеше при контакт.
Колегата трябва първо да си види масата на алтернатора.

Тема Re: Чекай чекай малко!нови [re: Bat Jorko]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано22.11.04 10:52

Знам само че като я извадиш и спира да зарежда, както и не работи отоплението на задното стъкло

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.