|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Calibra
|
|
Автор | superracer (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.04 18:09 |
|
Zdraveite opeldjii, iskam da vi pitam neshto. Dneska gledahme edin opel calibra 94 godina. Na vynshen vid bez zabelejki obache me pritesniava dvigatelia. Dokato e studen kato go forsirash ot auspuha izliza pyrvo cheren a posle sivkav pushek. Osven tova na niski oboroti kato che li prelysva pri podavane na gaz vse edno ima nujda ot reglaj na klapani. Inache kato zagria izcheznaha tia raboti i kato ia karahm dyrpashe mnogo dobre. Ta vyprosa mi e dali e mnogo zle dvigatelia ili moje da se stegne na razumna cena. Syshto taka kak vi se struva cenata, za kolata iskat 2500 evro!!! 
Mersi na vsichki otzovali se na vyprosa 
| |
|
момента с пушека е много неприятен... син пушек = антифриз, черния е ясно - масло. Погледни в казанчето за антифриза - ако има кални образувания и въобще ако е мазно вътре - глава или гарнитура.
Все пак не каза за кой мотор става дума точно.... предполагам 2000 16 или ...
мененето на оборотите е бял кахър
2500 е направо космическа сума според мен...
| |
Тема
|
Re: Calibra
[re: superracer]
|
|
Публикувано | 25.09.04 18:21 |
|
Zabravih da kaja che DVG-to e 2.0 litra i mislia che e 8V ako ima takyv dvigatel na opel. Pone na kapaka na glavata pisheshe OHC osven ako ne e iztrito D-to no ne mi se viarva.
| |
|
това е дооооста странноо.... не съм виждал досега проблем с този мотор и от този тип....евентуално е духнала гарнитурата на главата , но пък казваш , че вървяла.... все пак 2500 евро са прекалено много.
| |
Тема
|
[re: AstraMan]
|
|
Публикувано | 25.09.04 18:36 |
|
Dobre, ami ako mu smykna cenata (tia ne e okonchatelna), i v razshiritelnia syd za antifriza niama maznotii zaslujava li si ili shte mi izlezne prez nosa remonta?
| |
|
Най-добре е да я закараш в сервиз и да я видят там, така на око и в форум никой неможе да ти каже точна цена и ти да се пазариш на база казаното тук...
| |
|
не, този мотор е евтин за поддръжка и ремонти. най-много сегменти и гумички на клапаните да смениш ако харчи масло
| |
|
Колега, колата италианка ли е? Цената ми се струва доста висока за този мотор, най-добре ако си решил да я взимаш преди това я закарай в някой сервиз да я огледат.
П.С. Щом казваш, че няма никакви забележки отвънка, а може би има проблеми с ДВГ значи е италианка май!?? 
| |
|
Абе, хора, карайте ги тия коли на сервиз, преди да ги купите бе :) Отиваш при механиците на някой от официалните вносители и за 20 лв и половин час ще ти кажат всичко, което те интересува...
| |
Тема
|
[re: USD]
|
|
Автор |
AstraMan (GSI maniak) |
Публикувано | 26.09.04 11:46 |
|
абе и това не е точно така.... вчера ходих в Мотоексперт примерно , че нещо почна да пука отпред... а подемник нямам все още
Гледаха момчетата , пипаха тук там , палихме колата , кръгчета... и накрая диагнозата беше - ауспуха ти се удря в задната броня....   еииййй умрях от смях ви казвам. А проблема вчера след цял ден фучене из София взе , че се усили това пукане....
И в официалните сервизи е същата работа... Има хора там , които грам не разбират и могат само да те подведат ... така , че мой съвет е - да се ходи поне в 2-3 сервиза преди покупка. Знам , че това е трудно постижимо , но ...
поздрави
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|