Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:01 08.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Calibraнови  
Авторsuperracer (Нерегистриран)
Публикувано25.09.04 18:09

Zdraveite opeldjii, iskam da vi pitam neshto. Dneska gledahme edin opel calibra 94 godina. Na vynshen vid bez zabelejki obache me pritesniava dvigatelia. Dokato e studen kato go forsirash ot auspuha izliza pyrvo cheren a posle sivkav pushek. Osven tova na niski oboroti kato che li prelysva pri podavane na gaz vse edno ima nujda ot reglaj na klapani. Inache kato zagria izcheznaha tia raboti i kato ia karahm dyrpashe mnogo dobre. Ta vyprosa mi e dali e mnogo zle dvigatelia ili moje da se stegne na razumna cena. Syshto taka kak vi se struva cenata, za kolata iskat 2500 evro!!!
Mersi na vsichki otzovali se na vyprosa

Тема Re: Calibraнови [re: superracer]  
Автор AstraMan (GSI maniak)
Публикувано25.09.04 18:15

момента с пушека е много неприятен... син пушек = антифриз, черния е ясно - масло. Погледни в казанчето за антифриза - ако има кални образувания и въобще ако е мазно вътре - глава или гарнитура.

Все пак не каза за кой мотор става дума точно.... предполагам 2000 16 или ...

мененето на оборотите е бял кахър

2500 е направо космическа сума според мен...

Публикувано25.09.04 18:21

Zabravih da kaja che DVG-to e 2.0 litra i mislia che e 8V ako ima takyv dvigatel na opel. Pone na kapaka na glavata pisheshe OHC osven ako ne e iztrito D-to no ne mi se viarva.

Публикувано25.09.04 18:26

това е дооооста странноо.... не съм виждал досега проблем с този мотор и от този тип....евентуално е духнала гарнитурата на главата , но пък казваш , че вървяла.... все пак 2500 евро са прекалено много.

Тема Re: Calibraнови [re: AstraMan]  
Публикувано25.09.04 18:36

Dobre, ami ako mu smykna cenata (tia ne e okonchatelna), i v razshiritelnia syd za antifriza niama maznotii zaslujava li si ili shte mi izlezne prez nosa remonta?

Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано25.09.04 18:44

Най-добре е да я закараш в сервиз и да я видят там, така на око и в форум никой неможе да ти каже точна цена и ти да се пазариш на база казаното тук...

Тема Re: Calibra [re: superracer]  
Публикувано25.09.04 18:49

не, този мотор е евтин за поддръжка и ремонти. най-много сегменти и гумички на клапаните да смениш ако харчи масло

Тема Re: Calibraнови [re: Astra1.8iGT]  
Автор Zender (C20XE)
Публикувано25.09.04 18:53

Колега, колата италианка ли е? Цената ми се струва доста висока за този мотор, най-добре ако си решил да я взимаш преди това я закарай в някой сервиз да я огледат.
П.С. Щом казваш, че няма никакви забележки отвънка, а може би има проблеми с ДВГ значи е италианка май!??

Тема Re: Calibraнови [re: AstraMan]  
Автор USD ()
Публикувано26.09.04 01:02

Абе, хора, карайте ги тия коли на сервиз, преди да ги купите бе :) Отиваш при механиците на някой от официалните вносители и за 20 лв и половин час ще ти кажат всичко, което те интересува...

Тема Re: Calibraнови [re: USD]  
Публикувано26.09.04 11:46

абе и това не е точно така.... вчера ходих в Мотоексперт примерно , че нещо почна да пука отпред... а подемник нямам все още

Гледаха момчетата , пипаха тук там , палихме колата , кръгчета... и накрая диагнозата беше - ауспуха ти се удря в задната броня.... еииййй умрях от смях ви казвам. А проблема вчера след цял ден фучене из София взе , че се усили това пукане....

И в официалните сервизи е същата работа... Има хора там , които грам не разбират и могат само да те подведат ... така , че мой съвет е - да се ходи поне в 2-3 сервиза преди покупка. Знам , че това е трудно постижимо , но ...

поздрави

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.