|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Vectra A 1.6 или 1.8
|
|
Автор | Scono (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.09.04 13:29 |
|
Твърдо съм решил да си взимам Вектра А
Кой е по-добрия двигател 1.6 или 1.8 (за да е и на инвалид)
1.8 май е по-калпав, ама пък 1.6 не е ли малко куц
| |
Тема
|
Re: Vectra A 1.6 или 1.8
[re: Scono]
|
|
Автор | Veso_Mitev (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.09.04 14:05 |
|
Zdravei,kolega! Az imam dve vectri A. Ednata e 1.6, drugata e 2.0. Spored men za taia kola nai dobria dvigatel e 2.0, 8v...golemiat mu nedostatuk e visokiat danuk. Inache e mnogo podhodiasht za tova kupe i sravnitelno ikonomichen kato tekushta poddrujka i razhod na gorivo. Kolkoto do 1.6 - stava gore dolu. Ikonomichen,ama doide li bair,osobeno pri natovarena kola vijda malko zor. Ot gledna tochka na suotnoshenie razhodi/vurvene nai dobur e moje bi 1.8. 90ks ne sa malko za tova kupe, e ne e kato 2.0, no vse pak ne e i 75, a i danuka e normalen. Inache az imam niakakva ideia da gi zasilvam i dvete i da si kupuvam neshto drugo. Ako imash interes-ednata e 1.6 e 93-ta,GL modifikacia,drugata 2.0 e 90-ta CD.
| |
|
Аз имам 1,8. Доволен съм от двигателя. Има мощност, не е изтребител, но става. Можеш да се катериш спокойно по магистрала Хемус и Тракия (особено около тунелите) с прилична скорост.
1,6 е доста по-икономичен, но пък нямат серво на кормилото и ако си свикнал да караш със серво след това е мнооооого трудно без.
И двата двигателя може да са на инвалид.
Возил съм се в Кадет 1,6 и набираше прилично, но Вектрата ще е малко по-бавна с този двигател.
1,8 не е калпав, но харчи като 2.0 пък върви по-зле от 2.0.
| |
|
Sega i moito menie. 1.6 si e dosta prilichna kola i za 75ks da i davat 176km/h mislia che si e mnogo dobre kolata. Verno e che bairite se useshta poveche no na ravno si vurvi dobre i xarchi dista malko. 1.8 go vodiat che vurvi 1 ideia poveche ot 1.6 puk xarchi pochti kato 2.0 i mai si e taka. Problema e che sa mu dulgi skorstite pochti kato na 2.0 GL,GLS,CD.. i tva go pravi leko kutz kon:). Ako beshe s preakvkite na 1.6 shteshe da e extra variant. Za 2.0 8V dosta sme obsujdali tema i tam stigame do izvoda che GL,GLS,CD..CDX sa dobre no idvat malko dulgi predavkite, puk 2.0 GT idvat leko kusi. Ugodia niama, vsushnost ima i tva e skorosti ot 1.8 na 2.0 motora:) 
| |
|
Аз няма да правя съпоставка м/у двата мотора като скорост и мощност , щот и двете можеш да ги регистрираш на инвалид / 75 / 90 коня / ще ти кажа нещо което може да ти се стори странно , но е така ... аз имам Вектра А 1,8 , а колегата 1,6 , моита на дълго гори 8 - 8,5 газ , а на него 7,5 - 8 /100
Вектрата 1,6 е по - пъргава в града т.к. диференциала е по - бърз , но на дълго мощността се усеща / особено в баир / Запалването на 1,6 доколкото знам е френско , а на 1,8 е немско , което води до проблеми при ганене на 1,6 на газ / почти винаги детонира / , а моита се шашка само от калпава газ и то прави само по оборот най - много
Инак колите са си добри , а избора твой
Успех!
Ни мъ глей че съм кат фафла в раминиете знам фатки 
| |
Тема
|
[re: Scono]
|
|
Автор | qqq (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.09.04 11:11 |
|
Ne vzemaj Vectra A, shte sazhaliavsh - mnogo chupliva kola. Predi 2 godini si vzeh Vectra 1.6 Mi, 91 god. nov vnos ot germainja, registrirana na invalid. Vzeh ja za 2800, i za tochno 2 doini sam nabutal v neja za remoti 2200 lv. Kogato ja vzeh kolata beshe dobre i sled 6 meseca edno po edno zapochnaha da se chupiat razni neshta (prujini radiotor i t.n.), koito na staroto mi soc. vozilo ne se biaha chupili za 20 god. exploatacia. Ne ja karam mnogo 25 hil kilometra za 2 godini. Okolo mene dosta kolegi si kupiha naj-raznoobrani avtomobili - seat, renault, passat, audi 80, za gore dolu sashtite pari (kato slozhish mitotot) i nikoj niama tolkova problemi kolkoto imam az, samo edin kolga s kadett i toj kato men vse po mistori... Tova koeto e sigurno, che ako si vsemesh nov vnos Vectra A, 10 godishna shte triabva da smeniash vezhdi, pragove, gredite kato se opirat zadnite pruzhini, tova niama nachin da ti izleze pod 600 lv. taka che predceni dali ne e po razumno sega da dadesh malko poveche pari, obache da gi niamash tezi problemi. Az lichno vtori opel veche nemislia da kupuvam nikoga prez zhivota si.
Uspeh
p.s. opisal sam si tochno neshtata kotio sa se chupili i parite koito sam dal, taka che ako ti e interesna tazi informacija ostavi edin mail - shte ti pratia file-cheto
| |
Тема
|
[re: qqq]
|
|
Автор | Tony (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.09.04 12:23 |
|
Колега qqq, според мен не си много прав. Да, наистина на опелите им е стар проблема с ламарините, но друг проблем нямат. Ти може да си случил на кофти кола чисто и просто. А и тези коли дето си ги изброил Audi 80, Passat, Seat, Vectrata e наи-функционалната кола. Вътре е достатъчно широко, имаш голям багажник, а тези неща като ги сравниш при другите коли какви са - Аудито не е по-широко от вектрата а и има по-малък багажник, пък за возията от тези коли Вектрата вози най-меко ( Не че вози много меко де ама за немски автомобил става). Така че за тези пари Вектрата е един перфектен автомобил.
| |
Тема
|
[re: Tony]
|
|
Автор | qqq (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.09.04 13:53 |
|
Syglasem sam s tebe Tony, che generalni zaklluchenia za kachestvoto na Vectrite az nemoga da napravia ... az izkazvam svoe subektivno mnenie na baza na opita s mojata Vectra i nabljudavaiki desetina drugi avtomobila za priblizitelno sashtte pari. Naistina moje da sam imal proto 'losh kasmet', no vse pak tai kato tova az sam go izzivial vtori pat edva li shte si probvam kasmeta s tazi marka avtomobili. A m/u drugoto kato si kupuvah moita Vectra tochno tova mi biaha kazali - perfekten avtomobil samo malko problem s lamarinite. A vashtnost dori samo problema s lamarinite hich ne e za podceniavane. Dobar majstor, pri koito imashe opashka ot zhelaeshti mi kaza chistosardechno che tam kadeto se pravi zavarkata na vezhdite sled 2 godini pak shte izbie razhda i niama kakvo da se napravi po vaprosa (m/u drugoto toi mi iskashe 150 lv. na elemet). Ogledajte kadetite sega kak izglezhdat - celite v razhda, do 2-3 godini izgleda na vectrite shte bade sashtija. Gledam i mojta veche pochti na vseki element po-malko razhdica ... Moja kolega s kadett sled vtoroto cialstno preboidisvane vdigna race - sled edna zima razhdata pak beshe izbila ... m/u drugoto dori i zastrahovatelite mi se posmiaha kato otidoh da si izkam pari za edna draskotina na vratata - vikat te vizh che vezhdite sa ti izgnili pak iskash da ti plashtame za tazi draskotina ...
A vsashtnost vseki ima razlichni iziskvanija kam avtomobila. Lichno moite sa da e otnositelno nadezhden i da mi izliza minimalna cena na kilometar, vozija, vanshten vid, uskorenie, ekstri, i t.n. ne me interesuvat osobeno. Az lichno i s dvete moi iziskvanija nespoluchi - za tezi 2 godini Vectrata me ostavi 2 pati na patia (pri vse che imam ne poveche ot 30 izvagradski izliznija), a za parite za remonti veche spomenah ...
Pozdravi
| |
Тема
|
[re: Tony]
|
|
Автор |
lvo_Dinkov (реставратор) |
Публикувано | 22.09.04 18:28 |
|
Здравей колега,
ще отговоря както на теб, така и на колегата по- горе тук, за да не пускам отделни отговори.
Това, че возията на Вектра било по- добра от тази на 80- ка- "ама друг път", както се казваше в един български филм.
Относно гниенето- при добър майстор и качествени ламарини поне 4- 5 години не трябва да ти избие ръжда- при мен вече трета година след боядисването, ръжда е избила по решетката при чистачките и под задната броня само, места, където най- често има вода(под задната броня имам и допълнителен спойлер).
Дали е изгодна покупката на Вектра А- базирайки се на личен опит, моето лично мнение е, че за 14- 15 годишна кола си заслужава, само ако е карана "навън" досега, дори да е поизгнила. Срещу 700- 900 лв ще и подмениш греди, предни калници, прагове, вежди и ще я пребоядисаш изцяло с качествена боя- пак ти казвам, при добър бояджия, поне 4 години не би трябвало да имаш ядове с ръжди. За двигател и окачване доста е изписано и според мен там подръжката е доста евтина.
Така че, огледай нещо нововнесено, постегни окачване и моторетката, ако има нужда и като стане ръждивото преобладаващ цвят на колата, чак тогава кърпи и боядисвай. За двигателя- аз бих взел 1,8.
Успех!
| |
|
kolega qqq, ne si mnogo prav specialno za lamarinite.Na moita Astra sam i smenil vejdite predi 3god i do momenta nqma i gram rajda po tqh:)
a tvoita vectra mi se struva che si q vzel za mnogo malko pari(te v momenta sa malko otgore nad tezi pari,a ti predi 2 god si q vzel za tolkova ).
sam si napravi izvodite!!!
ina4e spored men razlikata m/u 1.6 i 1.8 ne e mnogo golqma,koqto i ot dvete da vzeme6 mislq 4e nqma da sajalqva6,vectrata kato cqlo e mnogo dobra kola,stiga da e "gledana" dobre ot predi6niq sobstvenik!!!
USPEH
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|