Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:08 08.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Astra, Vectra ili A4 ?нови  
Авторemo (Нерегистриран)
Публикувано01.09.04 10:16

Privet kolegi

Mislia che doide vremeto da pusna kadeta v zaslujena pochivka.
Parvonachalno iskah da vzema nova Fabia na lizing, no priateli me razubediha...pak i kato pochnah da smiatam se okaza che samo za parite ot parvonachalnata vnoska moga da vzema kola ot dosta po visok klas sravnitelno nova.

Ta sega neshtata izglejdat po slednia nachin:

Semeinia biudjet moje da otpusne do 10 000 lv. Gledam oferti i vijdam che za tezi pari moje da se vzeme Astra ili Vectra na 4-5 godini. Spodelete vpechatlenia za dvata avtomobila.
Drugoto koeto mi haresva e Audi A4 - 1.7 TDI, no si mislia che tam podrujkata ste mi izlele po debelo.
Ta....kajete kakvo mislite po vaprosa - kakvo reshenie da vzema?

Тема Re: Astra, Vectra ili A4 ?нови [re: emo]  
Автор Tarambuka35OO (минаващ)
Публикувано01.09.04 10:42

наскоро бях изправен пред подобна дилема, разполагайки със сходен бюджет.
резултатът е Opel Vectra B - caravan, 1.8i 16v, klima, el stykla etc, 1998ma godina...
Само че си приготви още хилядарка за прехвърляне, застраховка, смяна на масло и ремъци...
Ако пък искаш седанче, ще се вместиш тамън.
Има Астри от новите също много добри.

Редактирано от Tarambuka35OO на 01.09.04 10:45.

Авторaxo (Нерегистриран)
Публикувано01.09.04 10:51

Shte ti kaza moeto mnenie, no to e takova kakto az bih postypil. A ti vyz osnova na tova formiraj i svoeto mnenie. Hubavo e poveche hora da ti pishat neshto po vyprosa, za da imash naj-pylna kartina.
Ot praktichna gledna tochka bih vzel Astra.
Zashto ne NE Vectra. Kupeto na Vectrata vytre kato salon i na Astrata sa s pochti ednakvi obeni proporcii. Astrata ima malko po-malyk bagaznik. Vectrata e po-stara koncepcija ot Astrata. Kupeto e tezko i tromavo. Zadnoto okachvane e izlishno uslozneno, ne dava nishto osobeno kato stabilnost, no za smetka na tova mnogo byrzo se razhlopva po loshite ni pytishta i smjanata na vsichki vtulki po 4-te nosacha e solidna investicija, i kato trud i kato chasti. Ako vzemesh evtini vtulki shte trjabva do 6 meseca da gi smenjash s po-istinski. Lichno na men tabloto na Vectrata nikak ne mi haresva, no tuk sym subektiven. Kupeto ima mnogo shumove ot razni plastmasi i izobshto ako si reshil da vzimash tolkova tezko kupe, si vzemi Omega, kojato e istinata kola sys syshtoto teglo, no mnogo po-komfortno kupe, mnogo po-dobra izrabotka a struva syshtite pari priblizitelno.
Audito e mnogo hubava kola, tia syshto ima razni problemi, kogato govorime za kola 2-ra ryka, ako se spresh na neja gledaj vnimatelno syedinitel i razpredelitelen val. Pri Opela i da vzemesh s zaminal val ne e strashno, no za Audito cenata e solena. Ako vzemesh Audi bydi gotov za malko po-skypichka podryzka, ne che e fatalno, no prosto chovek trjabva da ima syotvetnata naglasa. Oshte poveche tova TDI shte e pokarano tolkova zdravo, che ne e jasno kolko radost ot nego shte sa ti ostavili na teb. Razbira se vsichko se pravi, no po-dobre e predi tova da napravish mnogo obstoen pregled, bez kompromis za cenata na pregleda, za da si siguren che njama da te iznenada mnogo neprijatno.
Ot tezi koli kato vzemem v predvid Omegata, mojata kola e Astata. No tova ti shte reshish. Razbira se hubava Astra e njakyde nad 11 000 lv kato krajna cena, ima i po-evtini, no sa s malki i po-golemi kompromisi.

Автор bov8O (C14SE)
Публикувано01.09.04 13:12

emo, kolega,
da ti kaja spored men barkash che si poslushal priqtelite si! Ti kolata za da si q karash li si q kopuvash, da ne ti sazdava problemi i da si siguren v neq ili da se gazarish? Vzemi si CHISTO NOVA kola! Pone tri godini nikakav remont, tq shte e garancionna pak i novoto si e novo! Imam edin poznat deto kazva taka "Izkam nova kola da sam parviq deto she pradna vatre, a ne nekoi predi mene q pardel q sral... (izvinqvam se za grubiq ezik) ta shvashtash nali! Az nqmam nishto protiv Opel i Audi te sa hubavi koli, az sashto karam Opel, no spored men novoto si e novo, zamisli se zashto nekoi si se e otkazal ot kola 98g.?! Visok standart moje bi! Da i tova moje da e prichinata i logikata e Karash 3-5 godini prodavash i pak nova! Za kakvo ti e kola koqto e minala idealnata vazrast! Ta bila tq i Mercedes! Stiga sme stavali donori na maistori i avto djambazi, pak i hubavi koli vse po trudno se namirat po avtokashtite masovo veche sa bili udrqni i posle zamaskirani za da im se kefi nekoi nashenec! Az neiskam da ti natrapvam moeto mnenie no pomisli pak hubavo! Az lichno sam karal KIA Delta kupena chisto nova 98g. kraq, kara se samo na gaz sled parvite 20000km i do dnes veche na 190000km ima smeneni samo lageri na predni glavini i edin manshon! Ti sam si pravi izvodite! Kia-ta beshe ot nai-obiknovenite, samo klimatik deto ima! vzeha q za kam 16000lv mislq, choveka togava beshe reshil Pasat da kopuva no se otkaza i sega e super dovolen, sega shte q prodade i shte si vzeme novata Rio! Tai che pomisli! Nadqvam se da sam ti bil polezen!

Тема А4, Вектра Бнови [re: emo]  
Автор lvo_Dinkov (реставратор)
Публикувано01.09.04 13:15

Първо- ти ще дадеш 10000 за автомобил, но да попитам, какви суми можеш да отделяш за подръжката на колата. Вектра Б според мен е също удачен избор, но Ауди- то е клас над Вектрата.
Ако искаш по- евтина подръжка- Вектра Б, ако искаш малко по- стара и с по- скъпа подръжка от Вектрата кола, но по- луксозна и по- добре защитена от корозия- А4. Нали се сещаш и за една друга подробност, че дизелите са и на доста повече километри от бензиновите, особенно внесените от Германия. това също трябва да ти е критерий.
Астрата също е хубава, но е доста по- "обикновена" като интериор и е в по- долен сегмент от А4 и Вектра Б.

АвторДaнди (Нерегистриран)
Публикувано01.09.04 15:56

Моите уважения, обаче аз с една КИА на 25 000 км закъсах в Унгария. Първо, че кола на 25 000 км карана съвсем грамотно и да и се потроши двигателя е направо резил, ама по-голямия резил беше, че ме питаха тая кола сам ли съм си я правил, че не били чували такава марка. Може и аз да съм случил на чуплив модел ама ... както и да е.
Ако си купуваш нова кола да знаеш, че е гот ама само ако имаш пари, а не на гол гъз (дето ще пърди в новата си кола) чифте пищови.
Значи сметни, че нова кола среден клас без екстри излиза около 17 000 кеш ( 22 000 лизингова цена като си теглиш чертата на края на периода). Говориме усреднено. А и най-вероятно ти си ги проверил тези неща. Първите години имаш доста висока застраховка и доста висок данък. Нова кола според мен ДА, но само ако имаш бизнес с който да си я избиеш, а не да се возиш от Младост до Университета и обратно. И най-важно да не бачкаш за 400 - 500 лева дето ще ги вкарваш в тая консерва 3 или 4 години.

Тема Re: Astra, Vectra ili A4 ?нови [re: Tarambuka35OO]  
Авторemo (Нерегистриран)
Публикувано01.09.04 16:34

Da, predpolagam che Sedan ste bude.
Ya spodeli purvi vpechatlenia ot kolata.....10x

Тема Ууууу!нови [re: lvo_Dinkov]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано01.09.04 16:35

Опелоотстъпник!

Тема Re: Astra, Vectra ili A4 ?нови [re: Дaнди]  
Автор bov8O (C14SE)
Публикувано01.09.04 16:35

Tva za KIA-ta dali sam si si q pravil e malko izcepka za 4 po golemina proizvoditel v sveta! No kakto i da e... Iskma samo da kaja che tez pari deto shte gi dava za po visokite danaci i zastrahovki parvite godini shte gi dava za remonti na starata (nov vnos) kola prez parvite 2-3 godini dokato i izchisti sichki bolki ta da stane kakto trqbva! Sichki znaem kak e dnes edno utre drugo... samo deto ne gi davame nakup i ne sme si pravili aritmetika ot denq na kopuvane na kolata do denq v koito ni pisne ot neq kolko realno sme vlojili i shte vidite che cifrata e seriozna a da ne govorim i razpraviite i viseneto po "maistori"!!! Ako imashe dalavera da se kopuvat stari koli, germancite, italinacite i shveicarcite nqmashe da gi prodavat!

Тема Re: Astra, Vectra ili A4 ? [re: bov8O]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано01.09.04 16:44

Тва за новата кола - да знаеш, че само каското 2рата година ще ти е 7% от 18 000 = 1200 лв. Няма не искам!

Отделно консумативите си ги плащаш като пич по европейски тарифи... Ама като пич... и не може да избираш...

И куп друга простотия... :(((

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.