Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:46 15.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема проблем с охладителната системанови  
Автор Frog (Oxliuv)
Публикувано08.07.04 09:27

Имам следния проблем с охладителната система. Преди 2 седмици, както си карам в жегата гледам стрелката ми влиза в червеното. Веднага гася, вдигам капака, развъртам капачката – никаква вода.
Оставих така колата, след 2 часа отидох и гледам - един маркуч идващ от изпарителя се откачил (свързан е с друг маркуч посредством метална тръбичка и 2 скоби). Смених скобата дето беше изпуснала, намъкнах маркучите, стегнах скобата колкото сила имах, налях си вода, запалих – всичко ОК.
Вчера както си карам – същия номер – стрелката в червеното, маркуча се откачил на същото място, водата изтекла. Вкарах маркуча, стегнах със скобата, налях вода и всичко е 6.
Направи ми впечатление – преди първото откачане, след като колата е стояла в покой (24, 48 часа), като отворя капачката имаше леко съскане/свистене. След първия път като се измъкна маркуча – това съскане вече го няма. Дали ми се е образувало някакво налягане, дето да ми откача маркуча?

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: Frog]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано08.07.04 12:41

Ами то налягане си е нормално да има... на 1,4 бара започва да изпуска капачката.

Иначе водата ще ти заври при работна температура на двигателя 100 градуса.

Оправи си маркучите, щом ти излиза редовно начи има нещо гнило в Дания. Ако имаш избила гарнитура на главата ще ти прави по-голямо налягане и може да ти се нацепят маркучите или да излизат...

Провери!

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: imitev]  
Автор The Best FORMAN (Dr.Ivanov)
Публикувано08.07.04 14:49

Стига пък ти плаши човека и го пращаш веднага на гарнитура на тиквата , моита беше обиколила България с кило кило и половина вода па като я занесох да я шлаифат майстора вика , че е само за почистване само на остатъците от старата демек само огледално почистване Я иди да ти проверят първо изпарителя па тогаз се фърляй на скъпото , а и ти сам можеш да фърлиш едно око ... като запалиш на студено иди и погледни в казанчето дали има мехурчета и да не смърди на газ

Ни мъ глей че съм кат фафла в раминиете знам фатки

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: Frog]  
Авторeбaчeв (Нерегистриран)
Публикувано08.07.04 16:15

Виж дали не смърди на масло при антифриза ти. Ако е така - имитев е прав. От това съм си патил и аз...

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: eбaчeв]  
Автор Frog (Oxliuv)
Публикувано08.07.04 17:25

Абе на масло не смърди. Маслото си е ОК. На газ - не мога да преценя.
Може да тествам да покарам само на бенц - ако няма проблеми там значи е от изпарителя сигурно.

Мерси за съветите

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: imitev]  
Автор EMPACHER (Sculler)
Публикувано09.07.04 16:39

A kakvo 6te kajete za tova:

Na ba6tata vektrata kato zagree 4at-pat mu izhvurlia voda prez kapa4kata
na raz6iritelnoto kazan4e, na studeno ne izkarva mehur4eta i ne miri6e na maslo ili gaz , nito puk e presekla masloto

Задна .... 130

Тема Re: проблем с охладителната системанови [re: EMPACHER]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.07.04 16:54

Смени му капачката

А вода губи ли по принцип когато не я изхвърля ???

Тема Re: проблем с охладителната система [re: imitev]  
Автор EMPACHER (Sculler)
Публикувано12.07.04 11:14

Ami nie to4no tova napravihme :
razmenihme si kapa4kite i ve4e 1 sedmitca

nqma problemi, voda ne gubi ina4e , sega iq nabludavame ama po4ti sum

siguren 4e e kapa4kata , mnogo ti blagodarq

Задна .... 130

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.