Тема
|
Grundig SC-303 (RDS)
|
|
Автор |
lvo_Dinkov (реставратор) |
Публикувано | 02.07.04 13:00 |
|
Някой да знае откъде може да се намери ръководство за въпросния Грундиг (фабрично монтиран на Астра) и какви са параметрите на фабричните говорители.
Сигурно има и други постинги за това, но за съжаление search-а на дир.бг не можа да ми покаже някакви резултати .
Благодаря предварително.
|
|
|
Zdravei kolega, az imam su6tiq kasetofon v moqta Astra, su6to taka imam i knijkata s rukovodstvoto za nego
|
|
|
Благодаря за бързия отговор, но мен повече ме интересува някъде в интернет дали може да се намери това ръководство, което ти имаш на книжка
|
|
|
Ami v internet nqmam predstava kude moje6 da nameri6:(((Probvai po 4ujdite tursa4ki, za6toto v bulgarskite edva li 6te nameri6 .Az 6te potursq i ako namerq ne6to 6te kazvam!!!!
uspeh
|
|
Тема
|
Re: Grundig SC-303 (RDS)
[re: KlD]
|
|
Автор |
PeteRHR (C18NZ) |
Публикувано | 02.07.04 13:59 |
|
Какво точно ти трябва за този касетофон. Аз имам в PDF-формат схема на касетофона, но нямам инструкция за експлоатация.
Аз имам същия касетофон и го модифицирах доста
ако те интересува нещо питай.
Оригиналните високоговорители нямат данни за мощност, а мисля че пишеше само 4ом. Но предполагам че са 4-5W макс. 10W.Редактирано от PeteRHR на 02.07.04 14:14.
|
|
|
Интересува ме говорители с каква мощност ще понесе касетофона. Няма ми ги задните и сега обмислям какви да си взема.
А за самите говорители ме интересува диаметъра и разстоянието м/у присъединителните отвори.
Върти ми се нещо в главата, че мощността на касетофона е 4х15В ама това е много непотвърдена информация :)))
|
|
|
Крайния усилвател в този касетофон е с интегрлна схема TDA7350.
В документацията за тази инт.схема пише 1х17W при 4ом. Но това е при мостово свързване.
При обикновенно свързване е 2x6W при 4ом.
В схемата, която имам на касетофона са показани 2 инт.схеми TDA7350. т.е. свързването не е мостово, а обикновенно и мощността би трябвало да е 4х6W.
При мен във Вектрата не беше мостово, а обикновенно. т.е. единия край на високоговорителя е на маса а другия е към усилвателя.
Ако се свържат мостово и двата края на високоговорителя се свързват към усилвателя и така мощността се качва 4 пъти.
Аз си сменях високоговорителите и единия от оригиналните ми остана. Мога да видя какви са му размерите и какво пише по него.
По-големи от 20W говорители няма смисъл да взимаш.
Ако искаш да свири по-силно трябва да си купиш инт. сх. TDA8560 или някоя подобна. Струва 10-15лв. Монтира се на радиатор, прекарваш си кабели и имаш доста по-силна музика в колата на много ниска цена. Мощността на една TDA8560 е 2x26W. Има и по-мощни схеми, но цената скача доста.
Успех. Редактирано от PeteRHR на 02.07.04 14:59.
|
|
Тема
|
[re: PeteRHR]
|
|
Автор | NVG (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.04 15:11 |
|
Dai si maila da ti pratia rakowodstwoto
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
_KlD_ (реставратор) |
Публикувано | 02.07.04 15:12 |
|
Ако не ти представлява трудност да премериш разстоянията м/у присъединителните отвори ще ме улесниш много. Аз се пробвах с шублер на мястото където са били задните говорители на Астрата ама там е неудобно да се завре и не можах да ги премеря много добре.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 02.07.04 15:13 |
|
На Вектра и 4-те говорителя са 16.5см, предните пищялки не ги знам колко са големи...
|
|