Тема
|
Diagnostika c18nz ???
|
|
Автор |
AstraMan (GSI maniak) |
Публикувано | 07.04.04 01:53 |
|
kolegi , ima li nyakakva tunkost? 6toto prilozih nomera s ji4kata ama miga6e samo lampata na ABSa...)))) izpadnah v razmisli)))))
10x
|
|
Тема
|
Re: Diagnostika c18nz ???
[re: AstraMan]
|
|
Автор | Nikolaig (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.04 08:33 |
|
Ami da ne bi da sa obarnati kuplungite - zashtoto na shemata koiato imam az - kuplungite sa razpolozheni pod formata na obarnata ogledalno bukva Г - 00 - gornite dva kuplunga sa za ABS-a, a gornia i dolnia sa za ECU-to. 0
Ne znam dali stana iasno kakvo iskam da kazha - mai go obiasnih dosta zle
|
|
Тема
|
|
|
Автор | vasil (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.04 09:14 |
|
Moje da ne si ukasil vqrnite 2... "Check engine" sveti li ti dokato karash? Nali se seshtash, che zapisanite greshki se iztrivat sled 14, do kolkoto si spomnqm, paleniq bez greshki.
|
|
|
Kolega, na kuplunga w koito se svarzawat 2 ot klemite za diagnostika na ECU-to trqbwa da ima sitno napisani bukvichki.
Vij koi sa A i B i gi svarzwash tqh.
Uspeh!
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Totko (новак) |
Публикувано | 07.04.04 11:10 |
|
... Ми ако си с Мултек виж тук -
http://www.opel.auto.ru/FAQ/injection/i23.php
|
|
Тема
|
[re: Totko]
|
|
Автор |
AstraMan (GSI maniak) |
Публикувано | 07.04.04 11:17 |
|
mersi kolegi,
gre6kata e moya. Naisitna vurzah 2ta gorni. i lampata na ABS migna 1-2 1-2 1-2 i posle 4 puti.... kakvo li zna4i tova?
|
|
Тема
|
Re: gledai sega
|
|
Автор | astra1.8nz (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.04 12:03 |
|
as sym sys toia motor i pri mene se polu4ava ama moita kola e kato bolidite na F1 nqma ABS toia ABS e za nekadyrnici koito se panikiosvat kato putki zad volana ne e bash tyi ama... sq gledai kato ovtorish bushonnoto otdelenie i kontrolnata buksa koito ni trebe e v gore lqvo kato ia podglednesh tia e ot 2 koloni diasnata kolona ot gore na dolu pyrvoto e A e vtoroto e B a lqvata kolkona ot gore na dolu e prazno,prazvno,H,G,F. pri mene raboti nemi miga ABS a lampata jyltata... uspeh
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Totko (новак) |
Публикувано | 07.04.04 12:12 |
|
... Кодът на повредата се състои от две цифри и се повтаря три пъти... код 12 е начален - след него започва да дава кодове на повреди ако има такива...Двете цифри се показват както следва: лампата светва колкото пъти е десетицата в цифрата, после след пауза от 1 сек - светва и на единиците...ако светва само 4...не знам - няма такъв код..виж пак..
|
|
Тема
|
[re: Totko]
|
|
Автор | Rosko (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.04.04 19:54 |
|
За включване на диагностичен режим на различните електронни блокове трябва да се замостят следните гнезда/пинове на ALDL куплунга:
AB - ECU на инжекциона
AC- автоматична скоростна кутия
AD - бордови компютър
AH - круиз контрол, ESP
AJ - управление 4x4
AK - компютър на ABS
Няма грешка 4 на ABS.
Да не би да е било 44 - лош сигнал от датчика на задно ляво колело.
Кодовете на всички грешки се повтарят по 3 пъти с малко по-дълга пауза между повторенията.
|
|
|
(Малко офф Астрамен да не се сърди) A аз пък съм сигурен, че ако испуснеш завой със 120 ще се паникьосаш точно както го описа и ще блокираш колелцата щото немаш ABS. Дано да не ти се случва независимо кво ше изръсиш като го прочетеш тва.
Спирачка ??? Аз такъв педал имам ли в колата ???
|
|