Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:46 04.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кабели за свещинови  
Автор HStanev (новобранец)
Публикувано08.12.03 13:38

Трябва да сменям кабели за свещи. Проблема е, че Шампион във Варна струва над 70 лева, а Бош над 100 лв. Има ли някаква възможност да сложа кабели за рено или друга марка кабели които да са по-евтини? Помня че отдавна някой беше писал но не можах да намеря темата. Ако някой е правил такова нещо нека да пише.
и забравих да кажа - колата е Вектра А '92 C18NZ

Тема Re: Кабели за свещинови [re: HStanev]  
Авторmanta (Нерегистриран)
Публикувано08.12.03 13:41

bi triabvalo da moje xorata si slagat kabeli ot pazara i pak stava

Тема TESLAнови [re: HStanev]  
Авторha4o (Нерегистриран)
Публикувано08.12.03 13:44

Naskoroh vzeh i slozih TESLA. 4eshki. Osven kabeli za sveshti pravjat i lokomotivi. Za 48 leva - X16SZ e motora. Zasega sa OK. Magazinera mnogo mi gi pohvali. SHAMPION gi praveli v garaz4eta v Kitaj, a TESLA si e evropejska rabota.

Тема Re: TESLAнови [re: ha4o]  
Автор AstraMan (GSI maniak)
Публикувано08.12.03 13:52

E toi magazinera kakvo da ti kaze - nali tryabva da te izluze ne6to za da kupi6))) Ina4e kuv magaziner e?

Kolega Stanev , ne ikonomisvai to4no ot kabeli! Ne znam na kakvo kara6 , no ako si na GAZ - kupi si nai-skupoto. Pri men idvat yako bak6i6i (glavno OPELi) i si kupuvat BERU za po 25-30lv na KABEL.....150-60lv ostavyat i sa super dovolni, postoyanno mi pra6tat novi i novi. Kazvat , 4e izdurzali 3 puti pove4e i ima daval dobur razhod vinagi. Taka, 4e tezi ne6ta si se izbivat

A za Champion - az li4no sum im fen otdavna. To4no modela Triple Silicon e zestok!!! Izkara 35000km na gaz s C18NZ , posle o6te 18tkm s C20NE na benzin i gi prodadoh za 20lv))))) Taka , 4e tova za Kitai .....

Тема Beru naistina sa vyrhaнови [re: AstraMan]  
АвторOpelfan (Нерегистриран)
Публикувано08.12.03 13:57

Karam s takiva sveshti, nevberoiatni sa. Sega mislia da slozha i takiva kabeli

Тема А как става такава разлика в цената?нови [re: HStanev]  
Публикувано08.12.03 15:38

Значи на един и същ магазин продават Шампион за рено 5 - 23лв комплекта
а за Вектра 75 лева комплекта. Защо има такава огромна разлика, та това са просто кабели. Има ли разлика в съпротивленията на кабелите за различни марки автомобили и може ли да си повредя комутатора ако се правя на тарикат?

Тема za markataнови [re: HStanev]  
Авторha4o (Нерегистриран)
Публикувано08.12.03 16:15

4e za 35000+18000 kilometra ako im e stanalo neshto na kabelite tova zna4i ili 4e si gi udaril s motikata ( na mene gazadzijata beshe oprjal pojalnika ) ili 4e kolata e stojala 20 godini i kabelite sa se napukali ot vremeto.

Тема Re: А как става такава разлика в цената?нови [re: HStanev]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано08.12.03 16:20

Погледни какво правя аз на кабели FAE за да не гасне колата в локвите:

60 кинта струваха.

Магазинера ме познава добре и каза че са ^^^^ СУПЕР!!! Ама на първия дъжд ме оставиха в една локва... викам си - напълних капачката - от тва е! Обърсах подсуших... на следващия дъжд пак ме остави в една локва...

Псувах... взех шише с вода и почнах да поливам - резултата се вижда на снимката - свински опашки (кабелни превръзки)...

Както и да е - за магазинера де - скарах му се че са дървета - никой друг, вика, не се е оплаквал... Хубу! Аз съм първия... Братото решил да сменя кабели и минал да пита - СУПЕР са! Няма никакви оплаквания... БОМБА!

... не го набих... Той е просто търговец... докато има агнета да пазаруват - ще продава... От там купувам само неща с щемпел GM вече... на далавера са...

Успех!
PS: И боша и шампиона са добри - само задължително трябва да са с метални накрайници... Затова им е височка и цената де... Аз съм с C14NZ делктото е Лукас - БОШ са по 25 кинта

МАЛИИИ!!!! 5 броя - 120 кинта....

Редактирано от imitev на 08.12.03 16:34.

Тема явно Шампионнови [re: HStanev]  
Публикувано08.12.03 16:52

Хм, така като чета май се оказа че Шампиона за 70лв си е направо евтино. Аз пък бях с друга нагласар, но предполагам че ще трябва да се пренастроя. Може да пиша на дядо Коледа да ми донесе едни кабели. :)
Мерси за отговорите!

Тема Re: Кабели за свещинови [re: HStanev]  
Автор -Az- (Самият Аз! :-))
Публикувано09.12.03 00:32

Добре де, да е.. мама му, аз съм с кабели NGK, с гумени накрайници, с тях е купена колата преди повече от 8 години, на повече от 150 000 км. са, ама вчера гледах на тъмно, няма "светене", искри и т.н., макар че, веднъж ме гепи ток като пипнах един кабел. Как да разбера дали са ОК, досега не са ми правили явна мизерия, даже преди 2-3 години единия попадна за малко в перката, и част от него замина (изтърка се), но пак си бачка колата. Кажете как разбирате, че са за смяна?
И от къде в БГ може да се намерят NGK кабели за Kadett?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.