|
|
|
Тема
|
Vectra A = на пълен гнилоч
|
|
| Автор | вaлдo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.04.03 09:56 |
|
|
Значи колата преди две години нямаше и следа от ръжда, равносметката 18 месеца по-късно е трагична, изминал съм 12 000 км за същия период. Сега вдигам да сменя задните гуми и задния мост изпадна пред вулканизатора. Като легнахме и какво да се види, то нищо не е останало от задните рогове. Просто ги няма изчезнали са. Ламарината не е изгнила, нито има помен от ръжда по веждите, а роговете дето са поне 2 мм липсват все едно някой ги е отрязал с флекса, само ръждив помен има където са се захващали за купето. Направо съм шокиран. Имал съм 3 кадета и там гние ама вежди прагове а тук цялата греда се изпарява.
Кажете къде мога да я закарам да ми ги изградят. Всичко е насипно сега, пружините са ми в багажника. Задния мост се държи на амортесьорите.
| |
|
Тема
|
Re: Vectra A = на пълен гнилоч
[re: вaлдo]
|
|
| Автор |
4x4 (<>) |
| Публикувано | 16.04.03 10:31 |
|
|
Аз направих същата операция на моята, разбира се не ми изпадна моста но беше много клекнала. Гредите ми бяха доста изгнили и пружините просто бяха потънали в тях. Мисля, че ми струваше около 50 лв., но правих и доста други неща - прагове, вежди та не знам колко ми струваше точно това. Мисля, че всеки тенекиджия може да ти го направи аз лично ходих в един сервиз до автогарата в Овча купел. Всички с Вектри ги съветвам да проверяват от време на време какво състоянието при тях. След закърпването возията се промени до неузнаваемост. 
Opel Vectra 2.0 4x4, ON-ROAD
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
| Публикувано | 16.04.03 10:35 |
|
|
Айде па ти сега, паднал ти задния мост голяма работа, ти се радвай че не ти е тръгнал предния мост със мотора пък купето да ти остане само, че знаеш ли после как се гони мотор на преден мост а?
Такива са си опелите, и особенно вектрите отзад са много слаби! С изграждането не знам как ше стане работата по добре щеше да е ако си го забелязал по-рано и да го подсилиш (изградиш), ама тогава си имал по какво да се водиш а сега като нема не знам как ше стане работата.
Чудя се не е ли по добър вариант да се разходиш по моргите и да намериш една здрава задница (по здрава от твойта), да я отрежей, да я закараш на тенекеджия да ти я направи убаво и да смениш твойта.
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
Тема
|
[re: 4x4]
|
|
| Автор |
syglasen (минаващ) |
| Публикувано | 16.04.03 18:21 |
|
|
lele , kak me uplashi samo
plse, kaji kakwo tochno trqbwa da se gleda?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
GAlNER (Stay COOL!!!) |
| Публикувано | 16.04.03 20:02 |
|
|
Ebati i prostotiite!!!! Hora, kvi sa tezi gluposti be?!!!
Vectra A e nai-zdravia avtomobil v klasa si! Po zdrav ne sa6testvuva. Tova 4e i gniiat vejdite e savsem otdelen vapros! No edno e absoliutno sigurno - tova s rogovete ti opredeleno ne e stanalo za 2 godini. 100% predi 2 godini si e bila v pla4evno systoianie.
Az ve4e 2 godini karam moiata i TO4ICA RAJDA NIAMAM!!!! Nito po vejdite - nikade!!! Taka4e tvoiata Vectra moje i da e bila za 1-2 sedmici v niakoe ezero predi da ia vzeme6!
NO PAIN - NO GAIN!!!
| |
|
Тема
|
[re: GAlNER]
|
|
| Автор |
VectraGT (C20NE) |
| Публикувано | 16.04.03 23:44 |
|
|
Abe i moiata Vectra e izgnila na sashtoto miasto i sa mi hlatnali malko prujinite, onzi den ia gledah i taman se chudeh koga da ia pravia ama iavno shte triabva da pobarzam che da ne stane po-losho. az se chudeh zashto neshto mi kleknala zadnicata pak to vish kade bil kliucha za palatkata
| |
|
Тема
|
[re: VectraGT]
|
|
| Автор | C2ONE_4x4 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 27.05.03 10:32 |
|
|
Zdravejte,
Imah sashtijat problem predi 1 godina.
Vsashnost samo sas 1-ta greda no profilakti4no izgradihme i 2-te.
Rabotata beshe za 1 den i mi struvashe okolo 80 leva.
Sled koeto zadnicata se vdigna i vozijata se podobri znachitelno kakto i shumovete koito imashe predi (triene na prujinata, etc...) izcheznaha.
Tva za smjana na zadnicata mi zvuchi malko pribarzano ;) prosto nameri njakoj majstor kojto shte ti svarshi rabota...
Spodeljam mnenieto na kolegata che za 2 godini rogovete njama kak da se stopjat, naj-verojatno e imalo problem i predi tova...
Uspeh...
| |
|
Тема
|
[re: syglasen]
|
|
| Автор | sinoptik (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.05.03 23:52 |
|
|
Как се изграждат гредите? Бях на сервиз- казаха ми,че трябва да се изреже корозиралата част и да се завари нова еднолистова ламарина, като предварително се изрязва дъното на багажника за достъп до гредите.
| |
|
|
|
|