Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:41 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Benzinova pompa?нови  
Автор Seagirta ()
Публикувано05.04.03 00:34

Zdravejte

Tazi vecher nesto stana s kolata i ne moga da si obqsnia kakvo e. Znachi ima tok
na svestite, ima benzin, dvigatelq se vyrti a kolata ne iska da pali.

Niama imobilajzer, alarmata e izkluchena ... kakvo drugo ostava???

Kolata si raboteshe, imashe problem s tova che pridyrpvashe kato trygna da izprevarmav ili kato i dam poveche gaz. Spriah ia i kato reshuih da zapaliq ne iska.

Edinstvenoto koeto mi idva na um e benzinovata pompa.

Kak moga da razbera dali e tova i ako mislite che e tova kak se opraviq ili se kupuva nova. Kolko struva gore dolu?

Stava vypros za Astra Combi'93 C16SE dvigatel

Mersi na vsicki predvaritelno. HELP!

Редактирано от Seagirta на 05.04.03 00:35.

Тема малко опит с бенз. помпа... [re: Seagirta]  
Автор Vectra C16NZ ()
Публикувано05.04.03 15:27

...на предното Пежо 205ГТи същия проблем; ако при нормална работа си чувал как помпата подкачва бензин (като дадеш контакт и след 3-4 сек. се чува "цък" - подкачила е бензин), е лесно - няма ли го цъкането - не е подкачила. Това обаче не значи задължително че помпата е заминала - може да няма ток до нея, при Пежото се беше скапала студена спойка на едно реле...
А-а, там съм правил и друго - откачаш маркуча в който свършва магистралата за бензин преди да влезе в инжекциона или където там влиза, даваш пак контакт и ако те "изкъпе" с бензин - помпата е наред.
Ако пък държиш изрично да провериш само и единствено помпата, пускаш и директно 12Волта или носиш акумулатора до нея с 2 жици и ако сработи ще разбереш със сигурност по шума.
Поздрави.
П.С. При мен е сменяна точно преди да я взема та не съм сигурен за цената, но мойта май е малко под 200лв нова...

Редактирано от Vectra C16NZ на 05.04.03 15:48.

Тема Re: малко опит с бенз. помпа...нови [re: Vectra C16NZ]  
Авторseagirta (Нерегистриран)
Публикувано05.04.03 18:09

10xs

Az toku sto se vrystam ot Dunev serviza - okaza se tocno pompata che se e precakala. Nemojaha da nameria otvoren magazin - kym 4-4.30 beshe veche. Ta im ia ostavih za Ponedelnik. Kofti rabota ..... maj struva kym 300-350 kinta nova za za stara dori ne si i mislq - deto se vika vse pak tok ima tam pri benzina.

Ste vi postna vse pak cenata da se znae ...

Тема Re: малко опит с бенз. помпа...нови [re: seagirta]  
АвторVeskolinchoOO56 (Нерегистриран)
Публикувано06.04.03 03:50

Az imah syshtia problem s vectrata samo che se okaza che mi e hlabava buksata na samata pompa.I si kupih pochti nova ot edin priatel no predi da razbera kakyv e problema.Taka che sega mi e izlishna!No ne se nabutvai s nova,ot skapan benzin moje da se precaka mnogo byrzo.A garancia davat samo ako si ia kupil s filtar i t.n.Az problemi sys tazi koiato kupih niamah.Davashe nujnoto naliagane,v BOSCH Pleven mi ia testvaha.

Тема Re: малко опит с бенз. помпа...нови [re: VeskolinchoOO56]  
Публикувано06.04.03 12:41

ami tq pompata si vyrvi s filtyra dokolkoto vidiah. NE sym siguren che ot kofti benzin se skapva - no moje i da si prav ??? Imash li si na ideq kolko struva na BOSH pompata i dali ima niakoj drugi marki pompi koito da stavat za AStra?

Тема Re: малко опит с бенз. помпа...нови [re: seagirta]  
АвторVeskolinchoOO56 (Нерегистриран)
Публикувано07.04.03 00:01

Ami nova za Vectrata mi beshe 265lv na BOSCH.Predlagaha mi i niakakva druga marka za 180 chisto nova.Znachi samiat korpus otvytre na pompata e ot aluminii.Tia se ohlajda ot preminavashtia prez neia benzin.Ta ako v benzina ima niakakvi pesachinki ili drebni bokluci minali prez filtara se ebava pompata.Poznava se i po razlichnia zvuk koito izdava kogato podkachva gorivo predi da zapalish.Az imah mnogo iadove s tia neshta i pone taka mi obiasniha poznati.Moiat problem se okaza buksata-ne praveshe dobar kontakt.Ta ne se nabutvai s nova....neopravdani pari sa.....veroiatnostta da se skape e goliama,no i veroiatnostta da ne ti priznaiat garanciata ne e izkluchena.Taka che vzemi za 60-70 kinta edna BOSCH pompa no ia testvai dali dyrji 2-3 atmosferi.Ako vsichko e OK niama da imash problemi.

Тема i az imam beniznopompov problemнови [re: Seagirta]  
Автор AstraGSi (C20NE)
Публикувано07.04.03 00:32

pone taka si mislq
Zna4i kato zapalvam na studen dwigatel ....
zavurtam ... tq zapalva .. porabotva 2-3 sec ... i gasne ... absolutno vinagi .... sledvashtiq put kato zapalq si zarabotva kato horata...
Spored men ne podkachva kato dam na kontakt .... ma ne znam kude e releto otgovarqshto za taz rabota .... az sum s 92 god astra GSi 8v ....

Zasega tolkova :)

Тема Re: Доколкото знам....нови [re: AstraGSi]  
АвторDRAGSTER (Нерегистриран)
Публикувано08.04.03 09:51

Ако е до бенз.помпа,знам че някъде ги и ремонтирват,но нямам познат да го е правил.Излиза по евтино,но....Иначе за смяна с нова,добре е да е с некаква гаранция.Хубаво е преди да се смени да се тества,да не се окаже,че е нещо друго...

Тема Re: Доколкото знам....нови [re: DRAGSTER]  
Публикувано08.04.03 23:28

Obestanata cena:
320lv n BOSH - tova e pri Dunev.
Na nikoj ne pojelavam da se slucvam -- vse pak tova ne sa malko pari -- kato znam kakvi nesta mojesh da addna po kolata s tiah

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.