|
|
|
Тема
|
Rabotna Temperatura
|
|
| Автор | Dominator (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.09.02 14:00 |
|
|
Hi,
imam slednija vypros, kakva e normalnat temperatura za dvigatel C20N
mojat dyrzi okolo 100 gradusa, edni maistori iskat da mi smenjat garniturata na dvigatelja i mi iskat 200 lv, ima li apartura ( send ) koito moze da dignosticira problema.
Blagodja vi predvaritelno
| |
|
Тема
|
Re: Rabotna Temperatura
[re: Dominator]
|
|
| Автор | Ивaйлo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.09.02 14:28 |
|
|
Принципно още преди 100 градуса трябва да се включи перката. Значи или тя не работи или датчика който я включва е бънгирал. А може да има несъответствие между 100-те градуса на таблото ти и реалните

| |
|
Тема
|
[re: Ивaйлo]
|
|
| Автор | Dominator (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.09.02 18:42 |
|
|
Ako raboti na mjasto se vluchva ventilatora inache ne ???
| |
|
|
|
spored men si e OK
| |
|
|
|
Термостата ти почва да отваря на 92 градуса. Ако ти прегрява няма да спре на 100 градуса :) а ще я докараш до червения сектор...
Вода губи ли ти??? Ако не - всичко е ОК!
| |
|
Тема
|
[re: Dominator]
|
|
| Автор | Pluto (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.09.02 00:43 |
|
|
Защо да ти сменят гарнитурата, ако прегряваш? Освен да отидеш на стенд за да видиш дали ти работят всички термодатчици, можеш и сам да провериш:
1. Губиш ли охлаждаща течност ....
2. Кога сработва термостата ....
3. Връщаш ли балончета в преливника на охлаждащата течност ...
и т.н.
Ама защо искат да ти сменят гарнитурата?
| |
|
Тема
|
[re: Pluto]
|
|
| Автор | Ивaйлo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.09.02 02:11 |
|
|
Най-простия начин-взимаш един мултиметер с възможност за мереме на Т и набутваш жиците в питата на радиатора и гледаш кога реално се включва перката. С +- 2-3 градуса са точни. Ако пък имаш съмнения в термостата (двигателят е загрял а радиатора-студен) го свали и виж дали е в ред(май се попеше във вода )
| |
|
|
|
Сега да кажем и аз, въпреки че ми омръзна да повтарям че работната температура на бензинов двигател с вътрешно горене е 93 градуса по целзии!!!
Колата може да грее ако е спукана гарнитурата и надува охладителната система, за това някой майстори искат да я сменят. Това се разбира ако стиснеш маркучите и те са твърди. Кои маркучи ли? На охладителната система много ясно!!! Колко твърди ли? Ми на мойта са доста твърди на БМВ са по меки от възглавницата на която спя, от къде да знам колко трябва да са твърди шибаните маркучи!!! Зависи от гумата и проверете в книжката какво налагане требе да е в охладителната система!!!
Сега на мойта кола при каране в градски топлеше и почти непрекъснато ми работеше перката, накрая се нервирах в една авто мивка свалих предната решетка за да не свалям радиатора и с пароструйката и някъв препарат го измих прилично. Изпадаха цял куп насекоми и доста кал в резултат на което перката ми в градски условия се включва доста по рядко, а на дълъг път се включва само ако я юркам по някой баир!!!
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
|
|
|