|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
Исав () |
Публикувано | 17.07.00 14:45 |
|
Ф : Това е първият ми физически живот, първото ми истинско раждане на тази планета. Имам отпечатък от много други и съм асистирал на много други. Това обаче е първото ми истинско физическо раждане на земята.
Д: Другите, които обсъждахме, не са ли били истински?
Ф: Това бяха отпечатъци и помощни животи, а не истински физически раждания.
Д: Да не искаш да кажеш, че когато идват в живота вместо да са изживели конкретните житейски преживявания, някаи души вземат...
Ф: Могат да извлекат информация от Акашовите записи и да я отпечатат в душата си. Тогава те ще се превърнат в техни преживявания.
...дори аз не мога да направя разлика. Ако съм в отпечатък, той е така истински, сякаш наистина съм го изживял. Всички емоции, спомени,чувства, абсолютно всичко за този живот се съдържа в отпечатъка. Затова от моя гледна точка не бих могъл да го разпозная.
...Това е способноста да изживееш хиляди, стотици хиляди години на една планета, а всъщност никога преди да не си бил там.
Д: Каква е причината?
Ф: Ако се озовеш на тази планета от друга планета или измерение без отпечатък, ще бъдеш напълно объркан. Така човек не би могъл да разбере обичаите, религията, политиката или как да се държи в обществото. Оттук произтича необходимоста от отпечатък...
Д: ...ако накой си спомня отпечатък, ще можем ли да го потвърдим?
Ф: Да, защото сществуването наистина е била изживяно, макар и не от индивида с когото говориш в момента. Цялата информация обаче ще е същата, както ако би говорела със самата душа, която е обитавала съответния индивид по онова време. Отпечатъците всъщност стават част от душата и тя ги носи със себе си.
Д: ...Това обяснявя ли теорията според която един и същи предишен живот е живян от повече от един човек?
Ф: Абсолютно. Защото няма право на собственост върху тези отпечатъци. Те са отворени за всички...
Д: Нима твърдиш, че енергията на живота сякаш се складира в книга, поставя се в библиотека и може да бъде отпечатана в живота на други хора, ако те пожелаят да използват тази информация.
Ф: Точно така. Няма ограничения в броя на индивидите, които могат да използват един конкретен живот. Хиляди биха могли да отпечатат едно и също битие едновремено.
...отпечатъкът просто дава данни от които можеш да черпиш. Той не допринася за постиггането на кармата.
...Някои може в действителност да е живял пет живота, но да носи опита от петстотин.
от `` Пазителите на градината``
| |
Тема
|
Отпечатък
[re: Исав]
|
|
Автор |
Исав () |
Публикувано | 19.07.00 13:29 |
|
Ако някой се е заблудил, че това е фантастика не е. Това е действителен случай на връщане чрез регресия на човек към миналите му животи, но се оказва, че той е за първи път на земята. Не ви ли заинтересува, че дори вашите минали животи могат да бъдат повечето от тях фалш. Една интересна тема за съжаление без желаещи да я дискутират. Е информацията ви е предложена проблема си е ваш, ако не можете да я възприемете или не искате да го сторите.
| |
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
Sin () |
Публикувано | 19.07.00 13:36 |
|
Темата наистина е страхотна. Но доколкото знам, доста е опасно да се подложи човек на регресивна хипноза, особено ако няма опитен "водач".
Ако имаш желание, разкажи повече за това, което ти знаеш.
| |
|
Не мисля, че е възможно един живот да бъде изживян от повече от един човек, защото този живот би носил характерните белези на съответния човек, ще бъде омърсен от неговите емоции и решения. Никой не може да бъде принуждаван да извършва чужди деяния, да изпитва чужди емоции, да живее чужд живот...това е патологично, чиста параноя. Все едно, че си поставен в някакъв самодвижещ се калъп или шаблон и цял живот да си принуден да следваш движенията му, които са извършени отдавна... Самият краен резултат на нечий живот, както и неговите хронологични рамки биха се променили ако бъдат изживяни от друг. Искам само едно нещо да подчертая - всеки живот е абсолютно уникален, всеки миг от него е неповторим и свеж и е предназначен само и единствено за съответния човек, за неговите нужди. Човешкият живот не е видеокасета, да я вземеш под наем от видеотеката, да я изгледаш/преслушаш/изконсумираш и след това да я върнеш обратно, та друг да я вземе. Опитът идва с изживяване и осъзнаване, не се дава под наем. Преражданията вероятно имат стъпаловидна форма, но и там всичко зависи от индивидуалният ход на развитие на съответният човек, някои ще изкачат стълбата по-бързо, други вероятно ще позациклят на някое стъпало, някои може би напредват, следваики принципа - една напред, две назад...не знам, важното е да си в играта, това е огромно благоволение от страна на съдбата...
P.S. Бях ти написал по-дълго и значително по-изчерпателно писмо, но когато го изпратих нещо се прецака работата и не беше отразено. За второто ( настоящото ) се бях поизчерпал откъм енергия и ентусиазъм, за което те моля да ме извиниш, вината не е моя.
| |
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
изит () |
Публикувано | 19.07.00 16:25 |
|
Един човекшки живот не е толкова уникален колкото си го мислим,
според мен изживяванията са да не кажа еднакви,но подобни.
Много истинна ми изглежда представата,че животите са като на дискетки и ако знаеш как да се докопаш до "мястото" където се складират....можеш да използваш всяка една дискета на компютъра си,но нали се сещаш колко са малко са тези,които успяват да открият складовете...
| |
|
Изит, не искам да споря с теб, но няма нищо по-уникално от човешкият живот, нищо...Няма две еднакви капки вода, две еднакви реки, та какво остава за нещо многократно по-сложно като човешката душа. Природата не твори еднакви неща, просто я наблюдавай...Бог не обича шаблоните. Само "произведеното" от човек може да бъде еднакво, защото се прави на конвейер, затова и омръзва, не носи уникалност...( Това е моето разбиране за нещата, не ангажирам никой друг с него )
| |
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
Исав () |
Публикувано | 19.07.00 20:22 |
|
Отпечатъка не значи че един изживян живот се използа като калъп за това как да изживееш живота си и да не можеш да кривнеш от него - не. Това наистина звучи и е немислимо. Ще цитирам за повече яснота:
Ф:Отпечатъкът се определя в зависимост от това какви са целите на прераждането. Например, ако човек трябва да стане лидер, президент, той би могъл да получи отпечатъци от лидери на различно ниво - от племени вождове през президент, кмет...
Отпечатъка е помощно средство за изчистване на кармата и за това да ти помогне да научиш някой уроци. Отпечатъка е точно като книга която взимаш от библиотеката и книга която ти помага да решиш даден проблем. Отпечатъка не влияе на кармата просто ти дава опит в някои области, той е един вид имплантиране на спомен, който да ти послужи да се пребориш с препятствията по пътя си.
| |
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
изит () |
Публикувано | 19.07.00 22:23 |
|
чувала съм,че една същност може да пребивава в две тела едновременно,т.е. че например син и баща могат да бъдат с един дух едновременно...бащата умира,но всъщност продължава да живее чрез сина си и продължава мисията.А и за Шекспир и Франсис Бейкън четох ,че са един и същи човек.Какво мислите за тези неща?
| |
Тема
|
Отпечатък
[re: изит]
|
|
Автор |
ВИ () |
Публикувано | 19.07.00 23:16 |
|
Уважавам стремежа на всеки да се докопа до незримото и тайнственото. Самата аз имам такъв. Но да не обясняваме всичко с него. Според мен всеки се ражда с дадености и тенденции за развитие. Какво той ще направи от себе си, зависи лично от избора и желанията му.
Мисля, че събитията и усещанията ни са подобни, просто защото живеем в един и същи свят. Когато заобикалящата среда е една и съща, тогава има голям шанс същества от един и същ вид да имат подобни усещания. Това са външните фактори, те са подобни. А уникалното идва вътре от нас, по начинът, по който рефлектираме външните възприятия.
Хората имат желания, също имат и свободна воля. Това ни движи.
Можем да избираме:
- Как да интерпретираме това, което чувстваме и мислим;
- Дали да действаме според мислите или чувствата си;
- Кой е най-добрият избор, ако изобщо се осмелим да го направим;
- Как точно да отреагираме на последствията от избора.
Заедно с правото на избор ни се предоставя и възможността да бъдем отговорни за решенията си, а не да обвиняваме някой или нещо друго. Също ни се дава възможност да се поучим от грешките си (кармични уроци?).
А за желанията - животът е низ от желания, чрез изпълнението на които, достигаме до по-добро самоосъзнаване. Защото човек, който не е изживял огъня на страстите и желанията си, всъщност не ги е преодолял. Религията се стреми да потуши всякакви желания. Не вярвам на това. Мисля, че желанията ни провокират да проявяваме личния си избор. А пък удовлетворяването на желанията също ни дава растеж и ни развива. Това е като причинно-следствена връзка. Дали е кармична обаче?
Къде се събират и разделят предопределеността на живота ни и това, което ние искаме да направим от него?
| |
Тема
|
Отпечатък
|
|
Автор |
изит () |
Публикувано | 20.07.00 10:05 |
|
"събитията и усещанията ни са подобни, просто защото живеем в един и същи свят. Когато заобикалящата среда е една и съща, тогава има голям шанс същества от един и същ вид да имат подобни усещания. Това са външните фактори, те са подобни"
А усещанията не идват от вътре?Усещането не е външен фактор,то идва от сърцето или от мозъка(разума)....всичко се пропокрива....външното е задължително резултат от вътрешното,няма разграничение на двете неща
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|