Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:07 17.07.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Тема Матрицата и как да излезем от неянови  
Автор Cirrus (член)
Публикувано04.02.10 09:53

Съвременните удобства са вид зависимости. Новите технически постижения ни вкарват в нова, по-тясна матрица на зависимости и човек губи смисъла на живота, не знае какво иска и къде отива. Той така е свикнал с телефона и телевизора (и интернета), че ако му ги вземеш, ще се почувства неудобно, а дори и депресия може да развие.

Когато човек е привързан в матрицата, се чувства удобно, вътре с всички е по-просто. Но човек е като кукла на конци. Отвърже ли се, ще започне да се рее като в празно пространство. Тук си, но едновременно те няма, не си привързан към нищо. Човек се събужда от съня си наяве. Но който е в матрицата не може да разбере, че това е сън. Действията са като в програмирана игра, като матрьошка. Но веднъж събудиш ли се, въжето вече не изглежда като змия. Започваш за осъзнаваш живота в пълнота, без да потъваш в матрицата, а оставаш Наблюдател. Ти си „тук и сега” и осъзнаваш всичко, което се случва. Вече не действаш като робот със замъглено съзнание. И тъй като всеки човек върти в проектора на съзнанието си своята кинолента, като постави негатив, той се превръща в реалност и обратно. Но събудиш ли се, можеш да поставиш позитивна лента в кинопроектора и да направиш това осъзнато.

Редактирано от Cirrus на 04.02.10 09:53.

Тема Re: Матрицата и как да излезем от нея [re: Cirrus]  
Автор Arsonn (tyrsesht)
Публикувано04.02.10 17:17

Това са ясни неща, но едно е да го знаеш, не говоря за това да си го прочел някъде и да го повтаряш като папагал, а за осъзнаване, а съвсем друго да го приложиш на практика. Ако дадеш съвети и насоки за практиките ще ти бъда благодарен.

Leben und leben lassen !

Тема Re: Матрицата и как да излезем от неянови [re: Arsonn]  
Автор Cirrus (член)
Публикувано04.02.10 20:43

"Осъзнатост" е практиката. Чисто и ясно съзнание. Непривързаност. Наблюдател.
То не е само да четеш, но се иска и разбиране.

Тема Re: Матрицата и как да излезем от неянови [re: Cirrus]  
Автор specular (член)
Публикувано05.02.10 00:27

Пич, направо не те знам що още стоиш в тая матрица... Направо раздавай всичко (може и на мен), и заминавай по чукарите. Дори можеш да оставиш удобството и на дрехите. И от тях става зависим човек, нали? Адам, Ева, райска градина... нещо говорят ли ти? Тръгвай направо по п...а... Така ще си най-независим, най-истински, и най-осъзнат...

Тема Който пълзи...нови [re: Cirrus]  
Автор Anuel (Lord of Darknes)
Публикувано05.02.10 02:46

--- да не се сърди, че го тъпчат.
"Тежко братя се живее между матричари неразбрани, в душата ми огън тлее а в компа путки разни.
Реалността мило любя, нейния завет пазя, но себе си братя губя тия глупци като мразя,
Мечти мрачни, мисли бурни, са разпалили душата млада, ах ръка кой ще турне на тази клавиатура дето страда,
Никой, никой! То не знае нито радост, ни свобода; а безумно как играе
в отзив на плач из клуба на народа !
Често, брате, скришом плача над народен клуб печален; но, кажи ми, що да тача в тоя мъртъв свят коварен ?
То админи, то моди, то незнам си какви други изроди (ударението е на буквата "о")
Нищо, нищо! Отзив няма на глас искрен, благороден, пък и в твойта путка нищо, няма на глас божий - кур народен !"
Вулгарната ми перефраза на Ицето Ботев

И не е моя Силата и Славата, но Парите са си мои.

Редактирано от Anuel на 05.02.10 02:52.

Автор Arsonn (tyrsesht)
Публикувано05.02.10 14:16

Ахъм, ти как я постигна и постигна ли я изобщо ??? 48 е отговора на въпроса за смисъла на живота вселената и всичко останало !!!

Leben und leben lassen !

Автор Avalon69 (Черен маг )
Публикувано20.01.11 15:03

На въпросите за посоката и смисъла на съществуването са били посветени много интресни книги.
За да отговорим на първия, трябва да установим накъде вървим, както и кой и какво ни направлява. Вторият може да се перифразира така: „Какъв смисъл придаваме на живота си?” и „Съзнаваме ли онова, което наистина става в живота ни?” Дадем ли отговор на тези въпроси, ние ще сме отговорили на големия въпрос: ЗАЩО ЖИВЕЕМ?

Автор nonetheless (стар клубар)
Публикувано20.01.11 15:40

Като ти предложат да избереш между синьото и червеното хапче, вземи ги и двете, смеси ги и ще се получи лилаво хапче. После го върни на собственика му и му откажи.

Тема Re: Матрицата и как да излезем от неянови [re: nonetheless]  
Автор maya111 (air)
Публикувано25.01.11 16:11

Като стана дума за хапчета да ви разкажа:
Тъй като идеята ми е да съдя организираните религии заради психичните щети ,които нанасят на хората и заради теориите им за дявола ,които спъват прогреса с идеите за това как светът е царство на сатаната и така демотивират към подобряване на условията на живот ,аз се срещам с различни хора ,посещавам църковни беседи /на всякакви деноминации/ и систематизирам информацията с цел да обоснова жалбата си в съда.
Та,срещнах се с един човек и той ми разказа историята си. След като се уволнил ,някаква позната съседка го завела при протестантите /петдесятните /. Той даже Библията не бил чел човека ,но започнал и веднага му направило впечатление противоречието между проповедите и начина на живот на т.нар. вярващи и Писанията и противоречията в самите писания И започнал да задава въпроси .Простички и логични ,но настойчиви. Отначало му се усмихвали и му казвали,че още нищо не разбира,но с времето започнали да му разправят,че е обсебен от демони и затова се държи по тоя начин. Накрая го отблъснали съвсем и човекът изпаднал в дълбока депресия . Наложило се да потърси лекарска помощ ,защото сънувал кошмари ,бил под напрежение и постоянно се борил с някакви дяволи,защото така му предписвали протестантите. Добре,ама протестантите не признават хапчета и лекари,понеже Бог бил лечител и чрез святия дух щели да го излекуват в църквата. Добре,ама те го "лекували" но понеже продължавали да му дрънкат как е обсебен от сатана и демоните му ,човекът съвсем изперкал ,щото продължавал да вижда противоречитя м/у приказките и действитя на религиозните. Също така разбрал и за финансови злоупотреби и измами и споделил с други членове, но те го убеждавали,че сатана му набива тия мисли в главата и затова трябва да се бори с тия мисли.Напр . човекът разбрал как търговски складове /уж за помощи/ са собственост на църквата ,която е освободена от определени данъци. И колкото повече виждал и разбирал човекът,толкова повече го убеждавали ,че е обсебен. И човекът толкова повече изперквал. Ония пък гледали да го изритат ,за да говори много и човекът се депресирал -от една страна от борбата с демоните ,а от дуга от отношението . Както и да е,но човекът все още е на хапчета ,макар да не ходи вече на църква .Той ми разказа как членове на църквата са стигали до такива депресии и налудничави състояния ;как не пиели лекарства дори за чисто физически заболявания,защото само Бог лекувал и т.нат.Знаете ги протестантите.
Та,идеята ми е да събирам доказателства и очевидци ,свидетели на вредното влияние на църквата и нейни догми и идеи върху психиката на хората .Помогнете ми да го направим заедно,ако желаете.

Тема Re: Матрицата и как да излезем от неянови [re: maya111]  
Автор nonetheless (стар клубар)
Публикувано25.01.11 20:54

еее, ти имаш страхотна идея, това трябва да се отнася за всяка религия, която се е превърнала и подържа институция - ако ти потрябва някаква помощ - изпрати съобщение на лични.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.