Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема САТАНИЗМЪТнови  
Автор antibrahman9 (непознат)
Публикувано31.07.09 14:29

Тема Re: САТАНИЗМЪТнови [re: antibrahman9]  
Автор Пpokълнaтия (PHOENIX)
Публикувано31.07.09 14:37

Сега ще ги прочета и ще стана сатанист!

Рдин виц:
Тимотей чете посочените книги/статии или каквото са там (не ги отворих).

Тема Re: САТАНИЗМЪТнови [re: Пpokълнaтия]  
Публикувано31.07.09 16:09

В отговор на:

Сега ще ги прочета и ще стана сатанист!

Весело прекарване в ада!

Автор Пpokълнaтия (PHOENIX)
Публикувано31.07.09 17:15

В отговор на:

Весело прекарване в ада

Благодаря!
Няма как да не е весело - там е шоуто. В рая е пълна скука - просто ня,а какво да се прави.
Някой беше казал, чре в рая няма хумор защото хуморът е основан на страданието на другите, а в рая няма страдание...

Автор specular (минаващ)
Публикувано01.08.09 01:51

Пич, тук сигурно няма да си направи трудът да ти отговори сатанист, но аз от скромните си познания само ще ти кажа, че тези врели некипели дето си изпраскал нямат нищо общо със сатанизма. Сатанизмът първо няма нито конкретна догма, нито се противопоставя на религията, просто защото е много по-стар от нея. Той е до индивидуализъм и единсвеният му ясен конфликт с религиите е, че сатанистите не приемат съществуването на висша сила над себе си. Те смятат, че са отговорни пред себе си, а не пред някой друг. Всъщност християнсвото е това което се прекланя пред съмнителна друга сила...

Това за което става тук дума са извращения на хора които се противопоставят на християнството, дълбоко експлотирани от последното. Дори си нямам на идея какви окултни корени могат да имат, за да има темата ти изобщо някакъв смисъл...

Публикувано01.08.09 15:45

Тема Re: САТАНИЗМЪТнови [re: specular]  
Публикувано01.08.09 15:49

В отговор на:

тук сигурно няма да си направи трудът да ти отговори сатанист, но аз от скромните си познания само ще ти кажа, че тези врели некипели дето си изпраскал нямат нищо общо със сатанизма

едва ли ме е грижа дали ще ми отговори сатанист,а темата е за да стане ясно дори и за запалените сатанисти и фенове на окултизма в какво са се забъркали и какво ги очаква.

Редактирано от antibrahman9 на 01.08.09 16:09.

Публикувано01.08.09 16:47

Публикувано01.08.09 21:52

Тема Re: САТАНИЗМЪТ [re: antibrahman9]  
Публикувано02.08.09 10:24

Ето какво разказва племенницата на “пророчицата” - Красимира Стоянова: "Била съм 16-годишна, когато веднъж в нашата къща в Петрич Ванга ми заговори. Само че това не беше нейният глас, не беше дори и тя, а някакъв друг човек, който говореше чрез нейните уста. Думите, които чух, нямаха нищо общо с разговора, който водехме преди това, все едно че някакво друго лице се намеси между нас. Чух: "Ето, ние те виждаме." Вкамених се от уплаха. Малко след това Ванга въздъхна и каза: "Ох, пуснаха ме силите"... Разказах й какво съм чула, а тя повтори: "О, това са силите, малките сили. Но има и големи, те са им началници. Когато решат да заговорят през моята уста, става ми лошо и после съм омърлушена през целия ден..."

Ето и още един подобен случай със старозагорката Теодора, „ясновидката на Берлускони”; вижте нейната изповед:

"Магьосницата - така наричат в Италия българската ясновидка Теодора Стефанова... Гласът й е нежен, изглежда плаха и крехка и никой не би предположил, че притежава свръхестествени способности. Но само след миг ставаме свидетели на някакво преобразяване. Изражението на Теодора се променя, очите й се уголемяват и стават студени и безизразни, гласът й звучи по-различно, тя цялата започва да излъчва неподозирана до този момент сила.

- В такъв момент ставам друг човек. - казва тя. - Това е необичайно състояние, от което страдам. Губя контрол над себе си. Ставам инструмент на "нещото" в мен. Гласът ми изрича чужди думи, казвам това, което друг иска да каже. Мъчителен процес! Понякога, като сгреша, извънземното ме упреква, разярява се и често ме наказва..."

Явно, и в двата случая става въпрос за обсебване от бесове, от демонични сили. Така че, погледнат от православна гледна точка, "случаят Ванга" е ясен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.