Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:22 04.11.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Я се подпишете да намалят акциза на цигаритенови  
Автор SiainoNebe (философ 25 m sf)
Публикувано05.04.09 22:35

е у тази петиция

Че хората инвалиди, пенсионери зимат колкото дават за цигари. Всеки почти е "ухапан". А не е това идеята да се откажат цигарите, не стаа с принуда.

Тема Re: Я се подпишете да намалят акциза на цигаритенови [re: SiainoNebe]  
Автор huanji ()
Публикувано05.04.09 22:38

Само ако ще го увеличават се подписвам. Ако е за нафтата и бензина, да го свалят, щот сме за резил...

Автор mo32 (обикновен)
Публикувано05.04.09 23:47

Не бих се подписал! Години наред има дискриминация от страна на пушачите към непушачите. Щом някой иска да се трови, негова работа. Но при цигарите пасивното пушене е поне толкова вредно, колкото и активното. И понеже пушачите са повече, в заведенията масово се пуши.

Мерките за това да има маси за непушачи са като това да разделят басейн на две части - за пикаещи и за непикаещи.

Освен това има закон, според който пушенето на определени публични места е забранено. Разбира се този закон не се спазва!

Като непушач, смятам, че моите права са нарушени и се нарушават систематично, без при това на някой да му пука. От какъв зор трябва да подкрепям някой, който ще ме трови?

Да се мъчат в никотинов глад!

Тема Re: Я се подпишете да намалят акциза на цигаритенови [re: mo32]  
Публикувано06.04.09 00:30

има доста по-вредни неща и доста по-заразни от цигарения дим.

например коравосърдечието, жестокостта и тем подобни. от мнението ти лъхат, аз пък не искам като отида на кръчма да усещам гнилочта от подобни чувства около мене...
ко да кажа, да се мъчите в злобата и страданието си още сто прераждания освенн

а цената на цигарите и тея проблеми са два различни неща.

Автор huanji ()
Публикувано06.04.09 08:41

Айде и ти да не останеш назад - да се мъчите в злобата и страданието си още сто прераждания освенн. Наистина не разбирам...

Автор mo32 (обикновен)
Публикувано06.04.09 09:56

Коравосърдечие? Злоба? Ако аз поемам някакво вещество, което по косвен начин ти вреди на теб, според теб е злобно и коравосърдечно да не искаш да те тровят?
Ами децата? И за тях е злобно и коравосърдечно да не искам да бъдат тровени, заради нечий кеф? Щото не мога да се сетя за друга причина за пушенето освен за кеф. Или заради пушачите, да забраним семейните излизания?

Съжалявам, но да си търси човек правата, не е злобно и коравосърдечно. Второ, пушенето е въпрос на личен избор, който никой няма начин да налага на друг. Трето, има връзка между цената на цигарите и вредата от тях. Преди време, цигарите са налагани като мода с мълчаливото съгласие на Държавата (разбирай всяка една държава). След като са видели вредата за населението, почват да се борят с тютюнопушенето, като цената е един от начините.

Ако някой не може да се откаже от цигарите, то значи е зависим от тях и му трябва лечение и помощ, а не ниски цени.

Съжалявам, но всеки трябва да си поема отговорността за действията.

Автор eco_world (непознат още)
Публикувано06.04.09 11:37

Ако иска да върви нагоре, човекът трябва да се откаже от доста свои стари навици, в това число и от цигарите, понеже и те са вид наркотик, чрез който сатанинското съзнание заробва своите последователи.

Само ИСТИНАТА ни прави напълно свободни!

Тема Re: Я се подпишете да намалят акциза на цигаритенови [re: mo32]  
Публикувано06.04.09 16:57

Добре, добре. Това за коравосърдечието може и да е пресилено. Щото всъщност по-скоро от моя гледна точка ти имаш лошо осъзнаване на проблема повече и едва след това някаква жестокост. Разбира се, кой знае, може да си съвършено прав, а а аз да съм на погрешна позиция.

Но... Първо казах, че едно е да се забрани в заведения изцяло да се пуши, така че ти да ходиш там. Съвсем друго е да се увеличава така цената. Ясно е едно - цигарите много от хората не отказват лесно, на практика и 5 лв. да ги направят хората пак ще са зависими. Просто ще обират населението повече. Това е цялата работа.

Въпроса е в прибързаната ти реакция, веднага отсъждаш - да се оправят, майната им. нали така? Въобще не ти дреме, не се замисляш какво представлява тая зависимост и какво представлява един пенсионер, един млад човек с пенсия за инвалидност и т.н. да тряя плаща толкос за тея работи. А малките деца да не се возят в градинките на колички, да имат по-малко играчки и т.н. щото родителите им дават по 250 лв. за цигари месечно без да взимат лондонска заплата.
Тея неща обаче въобще няма да седнеш ги осмислиш, щото гледаш само себе си - не ме кефят тея дет пушат, не ми пука за тях, не ми се и замисля за положението им, положението на семействата им.

Не е ли така?

Автор mo32 (обикновен)
Публикувано06.04.09 18:18

"Съвсем друго е да се увеличава така цената. Ясно е едно - цигарите много от хората не отказват лесно, на практика и 5 лв. да ги направят хората пак ще са зависими. Просто ще обират населението повече. Това е цялата работа."

Нали и аз това ти написах - щом някой има проблем с отказването, значи е развил зависимост и се нуждае от помощ, а не от ниски цени, които да способстват да се доубие окончателно.

Мисля, че ти, а не аз виждаме проблема едностранчиво. И ще ти кажа защо. Защото съм виждал боя хора да умират от рак. В чисто човешки план това е нещо кошмарно, пред което зора от отказването на цигарите са бели кахъри. Но хората съвсем лекомислено мислят, че точно тях ще ги прескочи... Не зная дали си виждала човек с рак на белите дробове и как се задушава, бори се за всяка глътка въздух и какво страдание е. Препоръчвам ти при възможност да видиш. Сигурен съм, че твоята "мечешка" загриженост (от мечешка услуга), ще се изпари на мига.

На второ място е кошмар за близките, които изживяват много тежко раковото заболяване.

На трето място е социален проблем, защото парите за лечението на раково болните идват от общия джоб т.е. те плащат за да пълнят джобовете на държавата и на производителя, а ние плащаме за тяхното лечение.

И след всичко това ти искаш да подкрепя порок, който носи толкова негативни последствия?

А защо не подкрепим програми, които да помагат хора, които искат да откажат цигарите? Това ще спести много болка и страдание, а и ще имат пари за всичко, което си описала.

Ти се опитваш да лекуваш симптомите, аз се опитвам да лекувам причината, сама прецени чий подход е по-резултатен.

И последно: Да, нямам никакво съжаление към човек, който сам не проявява никакво съжаление към себе си, тровейки тялото и съзнанието си. Не можеш да ме убедиш, че човек, който изпада в абстиненция от никотина, може да мисли трезво, да не говорим за осъзнаване и други духовни щуротии...

Автор huanji ()
Публикувано06.04.09 19:30

Погледнато, предпочитам

, но го преживявам някакси...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.