|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Нещо странно с времето и пространството
|
|
Автор |
jennifer_ (zagada4na) |
Публикувано | 13.12.08 18:44 |
|
Попаднах на това от един сайт и се позачудих:
"Искам да споделя две много странни за мен събития,които ми се случиха преди около няколко месеца.Вероятно ще ме помислите за луд,но все пак ще рискувам.Живея на 10 - тина километра от голям град и почти всеки ден пътувам.Въпросния ден имах среща в града,която беше уговорена за 16:30 след обяд.Пътят с автобус е половин час,а от спирката до мястото на срещата в града още десетина минути.Бях си в къщи и чух,че часовника в центъра удари веднъж (което значи 15:30).Погледнах часовника в къщи и видях,че е толкова.Облякох се и отидох до спирката пред къщи,която е до часовника в центъра,като предполагах,че трябва да са минали 10-15 минути.Щом стигнах спирката часовника на центъра отново удари веднъж и показваше пак 15:30.Хората се питаха един друг много настойчиво колко е часа и си отговаряха,че е 15:30.Качих се на автобуса,където пак всички се питаха за часа.Питах хората какво става,но ми казаха,че май нещо с часа не е наред.Седнах и реших,че нещо сигурно съм се разсеял,или часовника в центъра не е наред...Пътуването продължи нормално дълго,но когато пристигнах в града (след около 30 мин) градския часовник там показваше 15:30!Питах няколко души,щом слязох на спирката и всички ми казаха,че е толкова!Реших,че не съм наред и тръгнах към мястото на срещата си-апатраментът на един приятел.Позвъних,но ми отвори след сумати време и пита защо идвам толкова рано,било едва 15:30!Всички часовници у тях показваха толкова,даже по телефона звънях на точно време и пак ми казаха 15:30!Реших да си замълча,защото нямаше логично обаснение.В 17:45 тръгнах да се прибирам от града и хванах от спирката автобуса в 18:00 часа.Даже чух градския часовник как удари 6 пъти.Но щом пристигнах пред къщи часовника в центъра,където живея пак отмерваше 18:00 часа.Прибрах се и отново звънях на "точно време"-18:00 часа според всички часовници,даже и според няколкото души,които питах пред къщи.
Втората случка беше лятото.Пътувахме с кола 5 човека и разстоянието се минаваше почти само по магистрала за не повече от един час.Карахме с около 130 км/ч, средна скорост.След почти един час така и не стигнахме познатото отклонение за въпросния град.Аз знам пътя почти наизуст,както и всички в колата,така,че според самия пейзаж,планините наоколоо,задминатите табели трябваше да пристигнем.Но не.Мина час и половина,два часа...Видяхме,че минаваме за втори път от едно и също място.Нямаше как да стане,след като не сме завивали.Не знаехме какво става.Карахме,не можехме да повярваме,но времето минаваше и цели о часа карахме по празната магистрала без да завиваме и по няколко пъти минавахме през едни и същи места.Чак след 8 часа започнаха да ни задминават коли,които за мое огромно учудване бяха модели от преди 40-50 години.Тогава се появи най - после познатото разклонение и пристигнахме.
Не знам,кажете,на някой случвали ли са му се подобни неща,инате ли някакво обяснение?"
(http://www.izpoved.com/misc/misc25402.asp)
Какво мислите?
| |
Тема
|
Re: Нещо странно с времето и пространството
[re: jennifer_]
|
|
Автор |
astra7 (сиера) |
Публикувано | 13.12.08 19:48 |
|
да на мен ми се е случвало подобно нещо, но не чак толкова силно както на теб. Много пъти съм се убеждавал, че по някакъв начин успявам да забавям времето. Но при теб явно има нещо много силно. За другите времето тече а за теб не, ти го спираш.
| |
Тема
|
[re: astra7]
|
|
Автор |
Amitaba () |
Публикувано | 14.12.08 00:18 |
|
Интересно, как реши, че точно тя го "спира"?
| |
Тема
|
[re: Amitaba]
|
|
Автор |
astra7 (сиера) |
Публикувано | 14.12.08 07:39 |
|
ами кой го спира според теб
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jennifer_ (zagada4na) |
Публикувано | 14.12.08 17:58 |
|
Да отбележа отново че не става дума за мен, намерих това на посочения линк и реших да го пусна тук с надеждата да се получи дискусия. Аз такива работи не мога да правя и не знам как се правят. И в мен има малка капка съмнение към тази история, защото не съм пътувала в пространството без да измине време. Но понеже науката не е чак толкова напреднала, а пък и на мен ми се случват работи на които накои няма да повярват, допускам че това може и да се е случило както е описано.
Значи предложиха ми обяснение и се надявам да ми кажете какво мислите за това обяснение.
В природата има движение - примерно изгрев на слънце и затова ние имаме представа за време. Самото време никога не може да спре докато има движение. Ако спре времето, трябва да спре и движението. Какво се е случило е че той е скочил на друго място в същото време, като на мозъка е подаден импулс че нещо се случва с продължителност. Подобно като на сън, когато сънуваме за секунди а ни се струва много дълго време. Или мозъка си измисля обяснение за да изпадне в паника или объркване.
И така се е получил скок във пространството, без самото пронстранство да е изминато... предполагам с помоща на мисълта... ако той си е мислил за това, тогава би станало. Едва ли си е представял нещата така, но според мен човек трабва да си помисли за нещо за да стане. Както при осъзнато сънуване - мислиш си за някъде и си там.
Или пък ако изтичаме от това, че в космоса времето се движи с по различна скорост. Значи, че той може и да е живял по дълго в този момент, който хората са възприели като едно и също време. Това би било като скок в друга реалност, където времето се движи бавно спрямо пространството и той се озовава там по-бързо. Той може в действителност да е живял 1 час повече и да е изминал пространството, но в друга реалност. Тогава не разбирам какво се е случило с останалите хора, около него... или те са си в тяхното време-пространство.
Което и да е от двете е много интересно как може да се направи това, и дали изобщо има нужда, и дали не е опасно по някакъв начин. Та кое от тези двете може да се е случило?
| |
Тема
|
[re: astra7]
|
|
Автор |
jennifer_ (zagada4na) |
Публикувано | 14.12.08 20:30 |
|
Би ли разказал повече за подобните неща които са ти се случвали. Аз мога само да променям представата си за време. Един вид да спирам времето и пространството да се превръща в точка, ноооо това само в моите представи, иначе времето си тече.
Та продължавам да си мисля по тази тема и ако предположим че има паралелни светове, в които времето тече по-различно в ставнение с пространството, тогава ние би трабвало да можем да се прехвълим в тези светове с помоща на мисълта, както става привличането на разни ситуации. Но ако хората можеха да правят това, тогава никой нямаше да бърза или да си гледа часовника. Всъщност самата представа за време е дадена на хората за да могат да изпитат пространството и живота. Тогава какба може да е ползата от това да си играем с времето? Същевременно на хората е дадена способността да сътворяват, тогава защо да не си играят с времето? Но хората могат да се пренасят в друго време и пространство и да черпят информация с помощта на мисълта си така или иначе... Аз май няма да стигна до заключение...
Сещам се за това, че Айнщаин е накарал кораб с екипаж да изчезне и после ги е върнал като част от експеримент, след което всички от екипажа са починали в следствие на въглеродно разпадане на тъканта. После той стига до извода че това е много опасно и изгаря всичките си трудове. Това не знам дали е истина, просто ми беше разказано така както го разказвам и аз. Чували ли сте за подобно нещо? Мислите ли че може да е така?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
astra7 (сиера) |
Публикувано | 14.12.08 20:39 |
|
гледах преди време сериалите на Psy Factor там имаше за такива действителни случки. А аз просто мисля че си забавям мисловния процес в латентност и се получава дефакто.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vret7 () |
Публикувано | 15.12.08 02:00 |
|
Това за което казваш е случаят Фладелфия, той е дело на военните в Америка, Айнщайн няма общо с него, участвал е Тесла който се отказва накрая, точно защото е предполагал за последствията, малко след опита умира при неясни обстоятелства, с смърта му изчезват и всички негови проекти, а време в нашата реалност има, и тя е основата му, каквато е не би съществувала без време, дали може да се манипулира...вероятно, тва не е последният опит на тайните служби и военните, има доста инфо в нета за това, доколко е истина....никой простосмъртен не знае, но щом един човек сам с мисълта може, защо да не е възможностите на тайните служби който разполагат с технолгии за които идея нямаме. Аз лично нямам опит
| |
Тема
|
[re: vret7]
|
|
Автор |
sunny_bird (непознат) |
Публикувано | 21.12.08 11:29 |
|
А не допускате ли,че случката за 15.30 в продължение на 1 час не се дължи на смяната на астрономичното време?За другите неща нямам обяснение само в Досиетата Х съм гледала подобни случаи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sunny_bird (непознат) |
Публикувано | 22.12.08 21:05 |
|
А той,ако е бил в друго пространство би трябвало да помни,както случая с колата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|