Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:36 14.11.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема ПРЕДЛОЖЕНИЕнови  
Автор tiger_tulip ()
Публикувано23.06.08 11:06

Предлагам да не се допуска в този клуб фанатизираната пропаганда на което и да е учение.

До момента съм виждала такъв проблем само с християни. Който прави това, би трябвало да получава бан. Фанатизирани християни да пропагандират в клуб с име ОКУЛТИЗЪМ, означава да се обезсмисли тематиката на клуба.

Тук ставаха интересни и сводобни разговори понякога на различни духовни теми.

Ако някой има мнение по въпроса, моля да го изрази.

Тема Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕнови [re: tiger_tulip]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано23.06.08 11:17

Не се връзвай на тези глупави хорица.

Радвай им се.

Тема Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕнови [re: бeзпътeн]  
Автор tiger_tulip ()
Публикувано23.06.08 11:30

Не се връзвам, просто мисля, че трябва да има ред.

Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано23.06.08 11:48

Може и да си права, аз по принцип не чета почти нищо от Тимотейката, щото ми е ясно кво ще напише деденцето.

Но явно хората, които го четат се дразнят от фанатизма му и то с право.

Тема Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕнови [re: бeзпътeн]  
Автор tiger_tulip ()
Публикувано23.06.08 13:07

Просто когато има християнска пропаганда (както и друг спам) темите се отклоняват, похабяват и в крайна сметка малко интересни неща се казват.

Спамът на Моарейн имаше същия ефект върху развитието на темите, макар че тя мен лично повече ме забавляваше.

Мисля, че в ОКУЛТИЗЪМ душеспасителството трябва да се забрани. Душеспасителите имат достатъчно поле за дейност по други клубове.

Автор huanji ()
Публикувано23.06.08 13:57

Подкрепям.

Също така и крайните пропагандатори на вегетарианството да се ограничават.

Тема Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕнови [re: huanji]  
Автор tiger_tulip ()
Публикувано23.06.08 14:56

Имаш странно чувство за хумор, но предполагам, че за теб то е все някакво чувство за хумор.

Ти досега не си могъл да посочиш нито един цитат на "крайна пропаганда на вегетарианството" в клуб Йога, който се опитваш да стопанисваш, тук също няма такива изказвания. Пропаганда на обратното обаче в твоя клуб се намира, защото угажда на вкусовете ти, въпреки че не е Йога.

Изглежда си мислиш, че фанатизъм е всичко, което на теб не ти харесва. Фанатикът обаче е човек не на различно мнение, а човек в обсесия, който не е в състояние да участва в градивен разговор, защото той "can't change his mind and won't change the subject" Последното са думи на Чърчил и според тях твоето отношение към вегетарианството също е фанатично.

Накрая, имаш си цял клуб, който се занимава достатъчно с лични истории, обсесии, заяждания и интриги. Наглеждай си го.

Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано23.06.08 17:38

Окултното е много преди Христос. Боговете при окултното са демони. Понеже Бог е Любов, Той е пратил Христос да спаси хората от демоните и греха и от проклятието /заради греха на Адама/ и от смъртта.

Ние, християните, се стараем да бъдем изпълнени с любов - с любов идваме, с любов оставаме и с любов си отиваме. Затова сме Христови.

И аз чел окултни книги и на мен ми е било интересно. Но това е било преди 89 година и нямаше Библия и книги на светци. Днес вие сте отворени за всичката информация на света. Защо да не научите, че окултното e бъркане в тъмна кутия, където има отровни змии? Защо да не научите за това, че човек има душа и тя може да бъде спасена чрез Христос и Църквата Му?

Да искаш да не се говори за спасение на душата, това е голяма победа на сатаната. Нали душата е същественото в човека. Къде ще отиде след смъртта на тялото, това е важното. Окултното казва, че ще се прероди /значи можем да правим грехове и да си задоволяваме страстите си/, а Словото казва, че има една смърт и след нея съд.

Нима харесвате комунистите? - защо оставате Там, където те ви натикаха - насила - вас и вашите родители - при антихристите?... Върнете се при Родния ви Христос, любящият ви Баща.

С любов към вашите безсмъртни души и Христос: Т.

Тема Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕнови [re: Tимoтeй]  
Автор tiger_tulip ()
Публикувано23.06.08 17:49

(tiger_tulip вдига молитвено очи към небето...)

Автор huanji ()
Публикувано23.06.08 17:58

Чувство за хумор беше, но ти си прекалено сериозна. Малко повече екстатичност.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.