|
|
|
Тема
|
Фотогеничност
|
|
| Автор |
Пpoмeтeй (прикован) |
| Публикувано | 07.05.08 20:46 |
|
|
Интересува ме при фотографиране защо някои хора излизат добре, а други не?
Какво точно се запечатва/не се запечатва върху снимката?
Някаква информация по въпроса?
Корените на злото са сладки, а плодовете му горчиви.
| |
|
|
|
И на мен би ми било интересно да узная.
Веднъж си говорихме с една приятелка за това и тя каза, че вероятно понякога определяме някой човек като красив заради "движението" в лицето му - изрази, цялостно излъчване - които заедно създават хармония. А когато се прави снимка, тя хваща само една "филийка" от външността.
Друго, чувала съм от фоторгафи, че при снимане могат неуливимо да се изкривяват образите, примерно хората изглеждат малко по-дебели и т.н. Тънки оттенъци, светлосенки също могат достатъчно да се изгубят, за да нарушат образа.
Ако разбереш повече, пусни инфо.
| |
|
|
|
Скоро четох за една нова авангардна теория за фотогеничността, предложена от екип учени от Масачузетския Технологочен Унивеситет. За съжаление не си спомням подробности по нея, но общо взето, след продължителни лабораторни и полеви, напречни и лонгитюдни, кохортно-извадкови и интерсубективни, когнитивни и поведенчески изследвания на корелациите между стереометричните и фотометрични параметри на двуизмерната лицева проекция и субективното въприятие на фотогеничността, екипът стига до извода, че кривата на вероятностното разпределение на утвърдителните реакци (дадени от запитваните наблюдатели) по идетифициране на фотогеничност на визуално-лицеви фотографски образци, значително нараства при случаите, когато тези образци представляват заснети лица на красиви хора.
Предстои допълнително да се изследва странния феномен, защо грозните хора не винаги са фотогенични.
Редактирано от Absinthe Ducrosfils на 08.05.08 20:32.
| |
|
Тема
|
Re: Фотогеничност?????????????????????????????????
[re: Absinthe Ducrosfils]
|
|
| Автор | Иpинa/Moapeйн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.05.08 21:07 |
|
|
поне правиписните gрешки си доглеждайте деее,
откога в хора има дира?
или така нататък?
Харесват ме, защото точно както си е написано, точно както и моето писане,
или нямам съученички в Стенографското? Или самоучител по стенография?
Ето това е идея!
Ще помоля фраю Хофман - на 90 и бая е вече да ме понаучи,
любимият и зет бе мълниеносно убит от неизвестен насън парадокс.
Полицайлих документийрт, а какво точно ще си спомня аз от разминаването ни с Gazpazata? Амнистия ще има и за мен - ама ем баш точно на аспринчесто матраче. Завещание си имам тук. И гроб съм си заплюла тук. И как ще се е било случило ми е дълг да предупредя? Или требваше да изостана пред Омегин? Или пред Онегин? Ма аз без тоя Веско ве моа а дишам уеее,
сефте ми е! ЛЮТООООООО
точка, деца и прочие момиченца татьови и мамини във виртуалът на вашта си РЕпублика.
Gott си ми беше.
А и дълг некъв Herr Kern e починал тия дни, хем тъй че по пощата да ни достигне рекламата и нас. Или нещо друго има в Банката?
И ако са се млатили на по фронтовете с некого някога, сега им е кеф и ни гледат сеира и им викат че са ХАХОВЦИИИИИ - да. Точно като при вас,
на вашата планета наречена за в писмен вид България.
Именно
| |
|
Тема
|
Re: Фотогеничност?????????????????????????????????
[re: Иpинa/Moapeйн]
|
|
| Автор |
Aлekc (Необвързан) |
| Публикувано | 08.05.08 21:12 |
|
|
Извинявай, ти тези малко странни постинги със специална компютърна програма ли ги пишеш или просто си даровита?
| |
|
|
|
|