|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Коледна тема - Един Бог, две Начала
|
|
Автор |
Aлekc (Необвързан) |
Публикувано | 24.12.07 17:32 |
|
Искам да ви разкажа малко по-подробно за най-древната космогония на нашите арийски прадеди.
Космогония, основана на убеждението, че във Вселената тече една неспирна и повсеместна борба на Светлината с мрака, на Хармонията с тъмните стихии.
Според тази най-древна от всички достигнали до нас древни религиозни традиции – по-древна дори от юдейската и индийската, полусъзнателният мрак бил толкова силно заслепен от Красотата на Божествения хармоничен свят, че го нападнал с цел да го погълне.
Тогава Върховният разум преценил, че ако не вземе мерки, рано или късно стихийните сили на мрака ще корумпират и деградират съвършената божествена хармония.
Погледнете в историята как полусъзнателните мрачни импулси на нацизма, болшевизма и всички други, предшестващи ги варварски импулси поглъщат създадените преди това от светлите сили цивилизации и ги променят до неузнаваемост, превръщат ги в някаква примитивна карикатурна имитация на погълнатия от силите на мрака оригинал.
Затова Божественият Разум, който сигурно вече се досетихте, древните перси наричали Ахурамазда, е предизвикал силите на мрака, олицетворявани от мрачния Ариман, на решително сражение в течение на един миров цикъл. И те тъй като били нетърпеливи и алчни приели неговото предложение.
Така започнал този миров цикъл, в който разделените дотогава две полярни космически начала временно се смесили.
За начало Божественият Разум отблъснал временно силите на мрака и спешно създал ново Небе и нова земя, т.е. нашата Вселена.
С това Той преследвал две основни цели:
1. Тази нова междинна вселена да се яви преграда между Съвършения божествен свят и стихийните полусъзнателни сили на мрака.
2. Да превърне тази новосъздадена вселена в своеобразен капан за силите на мрака.
Действително мракът незабавно контраатакувал и доста бързо успял да внесе хаос в първичната хармония на новата вселена.
Засегната била и Слънчевата система, както и нашата малка планета в нея.
За начало в резултат от нахлуването на силите на космическия хаос планетата Фаетон била разрушена - и досега на нейното място летят само отломките и.
Земята престанала да се върти около Слънцето точно за 360 дни, както било първоначално и се появило отклонение от над 5 денонощия.
Малко по-късно под влияние на деструктивните сили на мрака на Земята се появили всякакви грозни и враждебни на останалия животински свят отровни гадини и насекоми.
Тогава Ахурамазда се обърнал към богочовеците, които дотогава живели в Съвършения свят и им казал:
- Както знаете, нашият свят е нападнат от силите на мрака и хаоса. Решителното сражение е долу, в новосъздадената от мен вселена.
Ако вие не се включите лично в битката срещу мрака, рано или късно той ще завладее тази вселена и ще нападне и нашия свят.
Предлагам ви да слезете в новата вселена като войни на Светлината.
Богочовеците приели това предложение и слезли от света на вечното съвършенство в създадената по негово подобие временна Вселена.
Някои от тях успешно били подмамени и съблазнени от стихийните чарове на мрака и пропаднали от новосъздаденото небе на земята.
Така и на нашата земя се появили първите хора. Те "обсебили" едно от най-високоразвите маймуноподобни животни на тази планета и го превърнали в свой инструмент за изява на нея. Част от тях напълно забравили кои са, откъде са дошли тук и с каква цел.
Но благодарение на тези, които успели да съхранят своята вътрешна връзка с първичния божествен свят, мнозина постепенно започнали да се опомнят и събуждат за своята истинска мисия на Войни на Светлината. Така възникнала първата и най-древна велика религиозна традиция - тази на Зороастър (Заратустра).
За съжаление немалко от първите хора били заслепени от имитационния блясък на мрака, попаднали в негова власт и се устремели към земна мощ, богатства и наслаждения.
Така и на земята започнала мащабната и постоянна битка на Светлината с мрака, която ще продължи до края на мировия цикъл, до Съдния ден.
Едва след този окончателен „Страшен съд” двете начала отново ще се разделят и ще стане ясно кой от първите хора къде се е озовал - едни ще се завърнат окончателно като победители на "Небето", а другите завинаги ще останат по свой сляп, но свободен избор в селенията на мрака и ще се оттеглят в "ада”.
На два пъти от първичния Божествен свят на земята ще бъде изпратен "Спасител". Първият от тях ще поеме върху себе си цялата агресия на мрака и със саможертвата си (на която мракът не е способен), ще пречисти изключително замърсената вече духовна атмосфера на земята.
Вторият Спасител ще дойде в края на времето, за да поведе войните на Светлината в решителна битка срещу войните на мрака, в битка наречена по-късно Армагедон.
След неминуемото поражение на силите на мрака на земята, на нея ще се установи "хилядолетно царство" на мир и хармония...
Накрая бих искал да ви припомня някои неща, свързани с християнството. Надявам се, че те ще ви помогнат да погледнете на неговото възникване и по-късно обезобразяване от силите на мрака по един съвсем нов начин.
А когато се роди Иисус във Витлеем Иудейски в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток дойдоха в Иерусалим и казваха: де е родилият се Цар Иудейски? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним.
Като чу, цар Ирод се смути, и цял Иерусалим с Него. И като събра всички първосвещеници и книжници народни, питаше ги: де трябва да се роди Христос?
А те му казаха: във Витлеем Иудейски; защото тъй е писано чрез пророка: "и ти, Витлееме, земя Иудина, никак не си най-малък от Иудините воеводства; защото от тебе ще излезе Вожд, Който ще пасе Моя народ Израиля".
Тогава Ирод тайно повика мъдреците и узна от тях точно за времето, когато се е появила звездата, и, като ги изпрати във Витлеем, каза: идете, разпитайте грижливо за Младенеца и, като Го намерите, обадете ми, за да ида и аз да Му се поклоня.
Те изслушаха царя и заминаха. И ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и се спря над мястото, дето беше Младенецът.
А като видяха звездата, те се зарадваха с твърде голяма радост. И като влязоха в къщата, намериха Младенеца с майка Му Мария и паднаха, та Му се поклониха; и като отвориха съкровищата си, принесоха Му дарове: злато, ливан и смирна.
И като получиха насъне откровение да се не връщат при Ирода, те заминаха по друг път за страната си.
Евангелие от Матей 2:1-12.
И като Го възведе на висока планина, дяволът Му показа всички царства във вселената в един миг време.
И рече Му дяволът: Тебе ще дам властта над всички тия царства и славата им, понеже тя е мене предадена, и аз я давам, комуто искам; ако, прочее, ми се поклониш, всичко ще бъде Твое.
Иисус му отговори и рече: махни се от мен, сатана! защото писано е: "Господу, Богу твоему се покланяй и Нему едному служи."
Евангелие от Лука 4:5-8.
Ние не можем да умрем, защото просто никога не сме се раждали.
| |
Тема
|
Re: Коледна тема - Един Бог, две Начала
[re: Aлekc]
|
|
Автор | 21 (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.12.07 06:01 |
|
Здрасти тлъст и не много умен красавецо!
Погледни се в огледалото и се качи на кантара!
После разбери че не си ариец!
| |
Тема
|
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
[re: 21]
|
|
Автор |
Aлekc (Необвързан) |
Публикувано | 25.12.07 10:52 |
|
За мен не знам, но за теб е абсолютно сигурно, че не си ариец.
Защото думата ария от най-древни времена означава в Индия и "благороден" (Четирите благородни/арийски истини на Буда например).
Не ти ли хрумва, че аз далеч не съм единственият по-пълен човек в клубовете?
Всички подобни външни признаци правят впечатление на хората само в началото. После те оценяват по характера - дали си "ариец" или не.
А от такива озлобени хора с дребна душа, като теб, дори и да изглеждат външно привлекателни на пръв поглед, нормалните хора странят, за да не бъдат и те на свой ред клъвнати злобно, ако не за външния си вид, то поне за нещо друго.
Не зная кой си и не ме интересува - въпросът, който поставих в темата си е принципен.
Ние с теб вървим по противоположни пътища и все повече ще се отдалечаваме. До Съдният ден, в който, надявам се, завинаги ще се разделим.
Следвай своята злоба - тя със сигурност ще те отведе завинаги в едно мрачно царство, в което и всички останали, също като теб са озлобени и неудовлетворени. Далеч от Бога, далеч от Светлината, далеч от всичко "арийско" по дух.
Нека всички останали, които четат този постинг също се замислят за момент - накъде всъщност вървят в момента - към вечната духовна Светлина, Красота и Хармония, или към същото това царство на мрака, за което говоря.
Моментът е подходящ - все пак днес е Рождество Христово.
Именно на този ден, преди две хилядолетия, според древните предания се е родил първият от двамата предсказани и очаквани от древните персийски маги и звездобройци, за които пише и в Евангелието, Спасители на света.
Той дошъл от Царството на предвечната Светлина, за да спаси човечеството от пълно попадане под мрачната духовна власт на Господаря на този свят, за който също се говори ясно в Евангелието.
Случило се неизбежното - всички сили на мрака с неистова злоба се нахвърлили върху него, за да унищожат завинаги Този, който се осмелил да ги освети и да изложи на показ грозните им души.
Те не подозирали, че със своята злоба и омраза единствено ще доведат до пълно разгаряне на духовната мощ на Пратеника на Светлината.
Така и станало.
По-късно редица големи духовнозрящи мистици са се опитвали да обяснят на човечеството тайната, забулваща "мистерията на Голгота" и последвалото духовно Възкресение на Спасителя.
Защото именно с появата на Небесния Спасител на света започнала отдавна очакваната от Посветените нова ера в човешката история.
Разбира се силите на мрака побързали коварно да изопачат това неприемливо и болезнено за тях събитие.
С тяхна благословия възникнало едно ново фалшиво християнство, едно християнство, което на думи следва Христос, но в душата си се покланя единствено на Господаря на този свят.
На силите на мрака дори им е неприятно да си спомнят за Христос.
За тях днес не Рождество Христово, а само Коледа.
За тях ние скоро ще празнуваме навлизането ни в 2008-та година от "новата ера", а не както си е - от Рождество Христово.
Затова пък аз сега ще поздравя всички тези, които почитат и обичат Светлината във всичките и форми с
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
|
|
Автор | lncg (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.12.07 12:54 |
|
не им обръщай внимание на такива
Който се смята отделен от света, да им помага на такива.
Този, който се опитва да пробужда другите, също е в съня.
Но когато самият ти си пробуден, това е достатъчно, защото целия ти живот е форма на доброжелателство, което може да се нарече любов, всепроникваща и всепрощаваща. Такава любов е крайно активна, но без усещането, че ти си деятеля.
Честита Коледа!
http://www1.americangreetings.com/ecards/display.pd?prodnum=3107314&path=98842
-----
виж си пощата, че няма да пиша тук
| |
Тема
|
Re: ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
[re: lncg]
|
|
Автор |
Aлekc (Необвързан) |
Публикувано | 25.12.07 14:53 |
|
Защо?
Подобни негативни личности могат да ми бъдат само от полза.
Весела Коледа и на теб!
След малко ще надзърна и в пощата си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Anuel (Creator) |
Публикувано | 25.12.07 15:25 |
|
Понеже съм хаос маг (сиреч представител на тъмна сила ) ще си позволя да защитя хаоса, който се свързва по някакви необясними за мен причини съмо и единствено със Злото ?
Необясними са щото обикновено и на мравката път сторвам, а сервиторите ми мязат и на мен, щото им е заложено в басизната конструкция преди всичко да не вредят, а от друга страна ползват единствено енегрията на Кетер т.е.имат заложен дуализъм - произлизат от първичния ама най-първичния хаос, но ползват ЕДИНСТВЕНО Божествената енергия и си работят сравнително добре.
Една пушка сама по себе си не е зло, един нож също, но защо винаги хаоса да е Зло ?
Казват, че създаването на сервитори е най-големия грях който един Маг може да стори, а аз явно съм много грешен щото имам много сервитори :))
"Силните управляват хаоса, слабите се подчиняват на порядъка", а Армагедон просто няма да се състои и защото нови магически войни, може би с изключение на тази срещу ходжите няма да има
Който има подкрепата на Небесата, нищо не може да го спре на земятаРедактирано от Anuel на 25.12.07 15:25.
| |
|
В последните няколко века пътешественици и етнолози са хвърляли пред все по-любопитната и все по-скептична публика наръчи с описания на архаични култове, крайно объркващи слабите във вярата поради своята близост с юдео-християнските повествования, даже струващи им се по-привлекателни заради екзотиката си.
Още в римската империя някои защитници на езичеството са съзирали в разказа за Исус мит, споделящ не малко аналогии с този за Озирис, Атис, Ормуз, Дионис и др. нехристиянски герои.
Приветсвам твоя форумен принос за разнообразяване на властващия сред масите стихиен компаративизъм, поздравявам ентусиазма ти за доовкусяване на вилнеещия релативизъм, обезценяващ всякакви абсолюти и сакралии чрез профанния жест на сравнението, изобилно репетиран в телелъченията на кабеларната документалистика.
Но все пак пестеливо ще посоча къде всички тези операции по деконструиране на християнското благовестие се провалят.
Християнството е 'религия' на окончателното спасение. Благата вест за Исус като Единствения Спасител не се изчерпва с митоподобните събития, разказани в евангелията. Сами по себе си, тези теофанични елементи, които наподобяват сакралните случвания изповядвани в други религии, не са центърът на благовестието. Центърът е Личността на Исус. Той е единственото същинско Явяване на Бог.
Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви. (Йоан 1:18)
Всички други свещени събития от, със и около Него са изразни средства, митологичен език, видения на повярвалите апостоли, които свидетелстват за въплътения Божи Син.
Не само събитията в своята партикуларност, но и самата логика на тяхнята наративна свързаност в цялостта на спасителната драматургия -- героят дойде, умря, победи -- НЕ е уникално съдържание на благовестието.
Те са само повествователни патерици за словесно изявяване на неизразимото тайнство: Словото стана Плът и веднъж завинаги спечели спасението (единението с Бог) за всеки, който повярва в Неговото име. Това Тайнство (мистерион, сакраментум) снема вавилноската какафония на всички останали прогласени и практикувани мистерии, ритуали, митове, чудотворства, откровения, йерофании.
И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим. (Деян. 4:12)
Честито Рождество Христово!
| |
|
Френската школа за възпитание на децата има постулат: "Възпитайте детето си така като че ли то ще е бъдещият спасител на Света"
Всяка религия твръди, че тя и само тя е спасението на човешката душа ?
Тук в дира сме събрали материал за поне още 5 евангелия касаещи спасението на душата, така че не виждам защо трябва да се съгласявам с този Деян 4:12, който предполагам че в живота си едно тяло не е спасил от болести, но това не му пречи да пише такива неща
Който има подкрепата на Небесата, нищо не може да го спре на земята
| |
|
На пръв поглед казаното от теб звучи доста логично и убедително.
Но уви, само на пръв поглед.
За мен поне е абсолютно непонятно защо Бог, който ме е сътворил, трябва да ме спасява по този драматичен начин от последиците на собственото си творчество?
Хайде, моля те, обясни ми откъде се е взел този Сатана и защо Бог е отдал целия сътворен от Него свят в негова власт:
И като Го възведе на висока планина, дяволът Му показа всички царства във вселената в един миг време.
И рече Му дяволът: Тебе ще дам властта над всички тия царства и славата им, понеже тя е мене предадена, и аз я давам, комуто искам; ако, прочее, ми се поклониш, всичко ще бъде Твое.
Иисус му отговори и рече: махни се от мен, сатана! защото писано е: "Господу, Богу твоему се покланяй и Нему едному служи."
Евангелие от Лука 4:5-8.
В изложената от мен зороастрийската космогония поне има ясна логика, която определено липсва на изтълкуваната в неоплатонически дух официална християнска доктрина. Ако Бог е сътворил всичко, дори и Сатаната, то целия свят се превръща в някаква абсурдна психодрама, в която нищо освен авторът и няма собствено съществуване.
В зороастризма Бог далеч не е някакъв всемогъщ фокусник и се бори срещу реален, а не сътворен от самия Него противник.
При това кулминацията на тази титанична битка все още не е настъпила.
Очакваното Второ пришествие на Спасителя на света все още предстои.
Всичко предсказано от Исус за края на света в Евангелието, всичко описано в Откровението на св. Йоан ще се сбъдне, но не естествено в тази холивудско-кичозна форма, в която някои по-наивни съвременни християни го очакват.
Да вземем например звучащото направо налудно вярване, че преди да се разрази Армагедон, Бог ще спаси всички праведници (т.е. правоверни християни) и ще ги възнесе живи на Небето.
Да си припомним, че според зороастризма Бог е създал този свят като клопка за силите на мрака.
Ето защо Той първоначално ги оставя да нахлуят от "небето" (т.е. от невидимия духовен свят) на "земята" (т.е. във видимата физическа вселена).
След това той "затваря "небето" и така силите на мрака се озовават в своеобразен капан. Наистина те се опитват отново да достигнат "небето" (митът за "вавилонската кула"), но този опит се проваля.
Целта на Бога е силите на мрака да влезат в постоянна и непрекъсната битка помежду си. След като това бъде постигнато и всички войни на Светлината ще бъдат изтеглени окончателно на "Небето", ще настъпи Армагедон.
В случая на Бог се приписва една типично полицейска тактика - да изпрати сред бандитите свои агенти под прикритие, които да насъскат различните банди една срещу друга. Накрая полицията оттегля своите агенти и безпощадното бандитско меле започва.
Изобщо в привидно прекалено фантастичната зороастрийска космогония има много здрав смисъл и трезва логика. Тя е ключ, с който може много лесно да се "отключат" много иначе почити непонятни пасажи в Новия завет.
Например пасажът в Евангелието от Йоан, в който Исус ясно и недвусмислено заявява, че не Авраам, а самият Дявол е отец на евреите (естествено не на всички - все пак той е казал това също на евреи).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Awaken (всепознат) |
Публикувано | 26.12.07 00:02 |
|
Хей Хипократе,
Да поровя ли из писанията ти и да намеря и цитирам обвиненията ти с/у Оро, че пускал дълги чаршафи......
А ти го правиш редовно - но не ти прави впечатление.....
Защото за един истински българистанец по-важно е да критикува и съди другите ....... като не вижда, че самият върши това, което отрича на другите правото да вършат...
Ако нямаш какво да кажеш - не го казвай в този клуб и сега!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|