Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:37 23.08.26 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Залязва ли християнството във Великобритания?нови  
Автор Aлekc (Необвързан)
Публикувано10.12.07 03:16

Над 1/4 от пълнолетните британци не знаят къде е роден Иисус Христос, показва проучване, посветено на Коледа.

27% от жителите на Острова не могат да идентифицират Витлеем като рожденото място на Спасителя, като цифрата нараства до 36% за младежи между 18 и 24 години.

Проучването, проведено за обществения теологически институт "Теос", разкрива също, че 27% от анкетираните не знаят кой е казал на Дева Мария, че ще има син.

Миналата седмица анкета на вестник "Сънди телеграф" показа, че само 20% от училищата планират да проведат традиционното за страната коледно тържество.

От анкетираните 1015 пълнолетни 52% нямат представа, че Йоан Кръстител е братовчед на Христос. Запитани къде са бягали Йосиф, Дева Мария и малкия Иисус от крал Ирод, над 3/4 дават грешен отговор. Мнозинството - 52%, смятат, че те са избягали в Назарет (правилният отговор е Египет).

Само 12% от пълнолетните могат да разкажат правилно историята на Рождеството. "Теос" отбелязва, че Коледа е все още "в кръвта" на нацията.

Ние не можем да умрем, защото просто никога не сме се раждали.

Тема Re: Залязва ли християнството във Великобритания?нови [re: Aлekc]  
Автор vret7 (тенекеджийче)
Публикувано10.12.07 03:31

Е и?, аз пък ти казвам че Британия е майка на илюминатството....та, за кво го постваш, аз съм виждал толкова отвратителни християни, и обратно чудесни хора атеисти, та важно ли е кой кво знае, виж се ти само, човек който претендира за окултни познания какви ги вършиш с Оро/взаимно/, аз сигурно и половината не съм чел от това на вас двамата..., ма едно ще ти кажа, имам повече познания от теб, и тва не е гордост...или съдене, за мен е факт, казвам ти го да се замислиш, аз знам кво съм, и не ми пука кой как ме съди, приема, или каквото и да е, просто помисли, над себе си, ми тва е казах квот имах да ти казвам.

Тема Re: Залязва ли християнствотонови [re: Aлekc]  
Автор BlackWolf (член)
Публикувано10.12.07 11:35

Залязването на християнството в която и да е страна по света е чудесна новина!

Тема Re: Залязва ли християнствотонови [re: BlackWolf]  
Автор Aлekc (Необвързан)
Публикувано10.12.07 13:21

Интересно чий изгрев ти би възприел също като чудесна новина?

Тема Re: Залязва ли християнството във Великобритания?нови [re: vret7]  
Автор huanji ()
Публикувано10.12.07 17:54

Маладец!

Тема Re: Залязва ли християнството във Великобритания? [re: Aлekc]  
Автор huanji ()
Публикувано10.12.07 17:55

Но пък знаят как се правят пари, което не ги бърка чак толкоз...

Тема Re: Залязва ли християнството във Великобритания?нови [re: huanji]  
Автор Aлekc (Необвързан)
Публикувано10.12.07 20:22

Доброто в традиционния религиозен морал е, че мотивира хората да имат повече деца - всяко дете се разглежда като "Божи дар".

Лошото на сегашния нерелигиозен индивидуалистично -консуматорски подход към живота е, че води до много голям срив на раждаемостта.

Хората в Западна Европа се кефят свободно на благата на живота повече, откогато и да било преди. На жените вече масово не им се ражда повече от 1-2 деца и бавно, но сигурно страните в Западна Европа започват да се ислямизират.

Автор Absinthe Ducrosfils (hideous)
Публикувано10.12.07 21:55

Така е, ето данни за европа от октомври т.г.

Споменаваш с носталгия, но и с резерва 'традиционния религиозен морал';

с примирение и отрицание посочваш 'индивидуалистично -консуматорски подход'.

Ама ти да не предлагаш трети път?

Тема Re: Залязва ли християнството във Великобритания?нови [re: Absinthe Ducrosfils]  
Автор Aлekc (Необвързан)
Публикувано11.12.07 00:40

Лично аз нищо не предлагам.

Според мен, понастоящем съвременният свят върви уверено към голяма буря, която ще се разрази най-вероятно в близките десетина години.

Огромните сътресения и страдания, които тази буря неминуемо ще донесе и на народите в Европа, ще ги накара те сами да направят преоценка на досегашните си ценности.

Автор Darth_Vader™ (power)
Публикувано19.12.07 13:11

Постепенно светът се нормализира. А ще е нормален, когато изчезне и последния религиозен идиот, стремящ се да направи и другите като него!

Good is a point of view.And the Jedi point of view is not the only valid one.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.