Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:46 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кирлиянова камеранови  
Автор ayтcaйдep ()
Публикувано16.10.07 21:43

така е при всяко нещо попаднало под обектива на кирлиан...и при камъка и кристала и цветето.......
всичко е живо....живее..............
как мислите те дали са одухотворени : камъка, кристала, цветето....и т.н.

Тема Re: Кирлиянова камеранови [re: ayтcaйдep]  
Автор vret7 (тенекеджийче)
Публикувано17.10.07 05:03

....няма нещо което да не е, така мисля

Тема Нещата съвсем не са такива. [re: ayтcaйдep]  
Автор Trendi ()
Публикувано17.10.07 09:16

Кириляновият ефект се състои в това, че дадено растение облъчено с висока честота започва да излъчва нещо като ореол, който по никакъв друг начин не се наблюдава. Това е открил Кирилян. Никъде не се споменава за камъни, кристали и др. Презумцията е, че когато се наблюдава този ефект то става дума за живи същества.

Подобен род опити са много трудни за постигане чистота на експеримента.

Тема Re: Нещата съвсем не са такива.нови [re: Trendi]  
Автор nonetheless (ентусиаст)
Публикувано17.10.07 09:29

Възможно е да е отразена светлина - погледни тези инфраред снимки:

последното е змия захапала мишка...

Автор ayтcaйдep ()
Публикувано23.10.07 10:25

има и снимки на кристали....мързи ме да ти ги търся

"презумпцията" не е само за т.н. "живи същества"....първоначално може би, но не и по-късно
има и снимки на монети и парчета метал които също излъчват-светят под кирлиановия обектив...
така че "живите същества" е твърде неопределимо понятие....

Тема Re: Нещата съвсем не са такива.нови [re: ayтcaйдep]  
Автор huanji ()
Публикувано23.10.07 11:11

Брахман каза, че тези снимки се правят в електрческо поле или нещо такова и всъщност това, което се вижда на снимките е резултат от волтажа на средата, а не биополето.

Някой да знае нещо повече по въпроса?

Тема Re: Нещата съвсем не са такива.нови [re: huanji]  
Автор Trendi ()
Публикувано23.10.07 11:44

Не се правят в електрическо поле. Обектът се облъчва с висока честота електромагнитни вълни. Ефектът няма нищо общо с показания на снимките. Прилича на ореол. Думата "камера" е некоректно употребявана. Под камера в случая се разбира тъмна стаичка (помещение, затворено пространство) за да може по-чисто да се направи фотозаснемане. Не съм съвсем сигурен, но до колкото си спомняма за фотографирането се използва ултравиолетов филм. Не се съобщава никъде с каква точно честота е електромагнитното облъчване, нито каква мощност са използвали.

Демонстрираните снимки определено са спекулация. Те в никакъв случай не показват кириляновия ефект. Аз също като тебе мисля, че това е волтова дъга.

Нещо подобно на кириляновия ефект се наблюдава високо в планината при специфични условия. Най-често се наблюдава преди буря. Аз съм виждал такова нещо в планината, но от група хора само един имаше подобно сияние. В конкретния случай обяснението което получих тогава беше твърде несериозно (човекът бил свят).

От биофизическа гледна точка при облъчване с електромагнитни вълни се повишава вътрешноклетъчната температура на организма. Това може да доведе до вътрешни кръвоизливи, инсулти. Това състояние е обратимо и не остава трайни последствия за облъчения, ако той оцелее.

Исках да направя подобен експеримент с тъщата. Напъхах я в микровълновата фурна, но тя оцеля. Само дето жената ревеше през цялото време и викаше: "Мамимко...маминко...!" Маминка не светна нито за миг, но затова пък изгоряха бушоните.

Тема Тренди отчая народа !нови [re: Trendi]  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано23.10.07 11:55

Недей по научному, че ще те прокудят като смутител !

Трябва да имаш твърда вяра, щото инак си врага с партиен билет.
Никога не се усъмнявай в каквото и да е било от написаното в клуба.

Я си направи една снимка на тъщата, да видим ще й хвръкнат ли оченцата, дордето каже зеле-е-е-е !

ПП Навремето исках да пиша дипломна работа по темата, ама ми се пищисаха доцентите.

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема Re: Тренди отчая народа !нови [re: valsodar]  
Автор Trendi ()
Публикувано23.10.07 12:00

Аз пък преди години се опитвах да постигна този ефект. В интерс на истината нищо не се получи, но това може да означава само едно нещо - аз не съм го постигнал. Все пак не съм Кирилян.

Автор ayтcaйдep ()
Публикувано23.10.07 19:01

а ето и снимка на монета по- надоло

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.