|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Ернст Мулдашев
|
|
| Автор |
Trismegist (весел) |
| Публикувано | 23.11.04 22:35 |
|
|
Някой прочете ли книгите на руския очен лекар Мулдашев,който гостува във "Всяка неделя"
Ако има такива,то какво са ви мнението за тази световна система от монументи.Доста добра ми се стори на мен.
| |
|
|
|
Здрасти ,Трисмегисте!
Аз ,не съм ги чела,ама една приятелка ми ги преразказа.
Какво да ти кажа....според мен,Мулдашев си е един посветен.Щото....прекалено много тайни са му отворили....а това не става с обикновен човек.
Най ме ужасява тази история с генофонда....щото излиза,че целия свят да се затрие,там има "приспани" същества,които ще заселят наново земята.
.............................
| |
|
Тема
|
Re: Ернст Мулдашев
[re: Trismegist]
|
|
| Автор | тo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.11.04 11:23 |
|
|
малко си ги измисля нещата, но лошо няма ..и без това всички така правят...
| |
|
Тема
|
[re: тo]
|
|
| Автор |
Trismegist (весел) |
| Публикувано | 24.11.04 12:06 |
|
|
Относно просветеността на Мулдашев,бих казал,че е просто един търсещ човек и всеки като него ще открие подобни истини за света.
Ама не на всеки му се занимава да търси.
Апък,че си измисля измисля си,но сам си казва че го прави.
Имам един познат,който е измервал разстоянията между монументите и е получил приблизително същите резултати,като в книгата.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | тo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.11.04 12:43 |
|
|
нямах предвид резултатите.
но пък за резултатите - те могат да се измерят. въпроса е в интерпретацията на тези резултати... това просто е неговата гледна точка. не мога да кажа, че звучи убедително или има някакви основания. това просто е поредната версия до доказване на нещо конкретно. в това й качество не може да ме ползва по никакъв начин за момента. иначе нищо против нямам различните версии, защото все пак трябва да има някаква истина и в тях, за да могат да съществуват, но е хубаво тази истина да се отсее от другото..
но аз имах предвид друго. направи ми впечатление при разговорите му с разни там лами, йоги и т.н. какво се случва. човека тъкмо започва да му казва нещо, което изглежда интересно, някаква истина, която може и да е важна, или поне така изглежда, но мулдашев го прекъсва и му казва нещо в смисъл "айде, не се отплесвай, кажи за атлантите, нали са съществували" и човека го изгледа, сигурно мислейки си "тоз явно не се интересува" и му каже с половин уста "да бе, съществували са, радвай се". а аз си мисля, че тези неща са свързани и въпреки, че не са предмет на конкретната му книга не може да ги игнорира така. хората са готови да му разкрият някоя истина, а той си държи на неговото.
с други думи по този начин самото му търсене се превръща в манипулация. защото по някакъв начин натрапва отговорите на събеседниците си и не желае да чуе никаква друга информация свързана с въпроса.
и понеже по този начин ограничава информацията и за читателите си, аз не мога да приема версията му. имал си е теза и си я е написал. не я е защитил с нищо, защото е карал събеседниците си да не го вземат насериозно и да му кажат каквото е искал да чуе, а останалата част от книгата са негови теории, за които дори не си прави труда да намери доказателства или пък са известни факти, които обаче пак интерпретира така, че да съвпаднат с неговата теза.
забелязваш, че говоря за книгата, в която пише за атлантите. другите само ги прегледах по същите причини.
| |
|
Тема
|
[re: тo]
|
|
| Автор |
Vetrim (сталкер) |
| Публикувано | 24.11.04 22:20 |
|
|
Подкрепям.
Приноса му, може би, се състои в това, че прилага западния маниер на дирене на истината, насочен към Изтока и "нестандартни проблеми". Той не прави нищо повече от една последоватална издирвателна работа "стъпка по стъпка" прилагайки утвърдената методика на изключване на противоречия и от общото към частното, на която се базират всички "престижни" изследвания. Тя е трудно уязвима, а прилагана методично, може да доведе до интересни крайни заключения.
Откривам и определена комерсиална страна в системата му на поднасяне на нещата.
Не е посветен.
Общо взето, мнението на околните му специалисти от неговия ранг сигурно е снизходително - нали е велик хирург с принос в очното дело (алоплантите са си нещо невероятно..., интересно как му е дадена тази идея), позволено му е да има странности и да се развлича с увлечения по Изтока, стига това да не му пречи в пряката работа, заради която го ценят.
Освен, че за някои книгите му са цяло откровение, за мен те са и един негов зов към тези, които знаят повече по въпросите и са склонни да споделят - да го направят.
Това лято лично успях да установя точната година на потъването на Посейдония, естествено със столицата върху себе си. 9564г.пр.н.е!
Има къде-къде по-сериозни и значими публикации...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Hиkoй (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.11.04 00:46 |
|
|
Abe nash chovek napisal ubava knijka za proizhoda na chovecite ama neshto mnogo sumnitelna informacia ima v neia , pone taka mi merishe.
Nakratko , poznavam i tibetski lami ,i tibetski monasi , a sushto taka i indiiski yogi ,kakto i nepalci i ot trite osnovni religii/duhovni techenia/ ,koito sa nai-razprostraneni v Nepal.Tova e mnogo specifichna informacia, bez koiato shte e trudno da se otdeli pliavata ot zurnoto.Niama da ima vreme za po-podrobna informacia,zashtoto shte se iziskva mnogo vreme i mnogo obiasnenia.Edno ot neshtata ,koito me shokira v knigata mu za proizhoda na horata beshe, che toi govori ot imeto na tibetskite lami ,kato vmukva negovi izvodi i razsujdenia predstaviaki gi za tiahni.Naprimer: prakticheski ne e vuzmojno tibetski lama da govori za bog,kato ot roda na ''dori i na bog niama da kajem za tainata ''i t.n.Poznavaiki tiahnata filosofia, moga smelo da kaja che tova sa izmishliotini, koito moje i da sa samo chast ot istinata , no izkrivena i podnesena po nepravilen nachin.Zashtoto nepalskiat variant na tibetskiat budizam e smesica mejdu hinduizma i tibetskiat budizam,koeto shte reche che nepalskite ''lami'' govoriat i smesvat dvete filosofski techenia, koito v svoiata osnova sa mnogo razlichni.Hinduizma viarva v bogove ,dokato budistkite uchenia imat suvurshenno razlichna koncepcia.
Vtoro:Ot lichen opit znam,che e nevuzmojno da izkopchite taini ot tozi mashtab,za koito Muldashev govori ,dori i ot obiknovennite monasi, a kakvo ostava ot tehnite prepodavateli i nastavnici ,t.e. lamite.Oshte poveche , che kogato niakoi ot tiah reshi da produlji da se usuvurshenstva v duhovnite si praktiki, te govoriat vse po-malko i po-malko za tainite koito se razkrivat pred tiah.Triabva da se razbere ot tezi ,koito chetat tova ,che TOVA E ZAKON pri tiah ,koito se spazva striktno.Za vseki ,koito poznava malko po-dobre iztoka ,shte mu stane iasno kakvo imam predvid.Za da se dopusne niakoi do takuv vid informacia, se iziskva sushtestvoto da e natrupalo neveroiatno kolichestvo pozitivna karma.Eto kude e kluchat kum znanieto.Zashtoto dori i da ste lekar i da imate mnogo goliam prinos za podobriavane na jivota na drugite hora/tova sushto e mnogo pozitivna karma/,vinagi shte ima edno goliamo ego v nas, koeto e vuzmojno da se namali /negativniat efekt ot nego imam predvid/, chrez metodologiata koiato se predlaga ot budistkite uchenia.A tui kato tova ne e na lice s Muldashev, dulboko se sumniavam ,che tibetski iogi ili ,kakto toi gi naricha pazachi na peshterite shte dopusnat vuobshte niakoi da otkrie kude e peshterata it.n. .Edin maluk primer za ilustracia:Ima tolkova mnogo posledovateli na tibetskiat budizam po sveta.No kolko ot tiah sa dopusnati da stanat lami.Mnogo,mnogo malko imat tazi previlegia.Niama da se spiram podrobno na prichinite za tova, no kato nai-obshta shte posocha edna ot tiah , a imenno lipsata na dostatuchno otdadenost kum ucheniata ot strana na zapadniat um.Dori i monasi kato Matu Rikard, koito e v Katmandu v manastira na Dilgo Khience Rinpoche ne e lama i niama pravo da prepodava.Iziskva se dulga i slojna podgotovka ne samo v teoria no i v prakticheska nasoka i chak sled tova ,sleд polaganeto na mnojestvo izpitи i proverki ot strana na vishsite lami-yogi, eventualno na novite im se razreshava da znaiat po-podrobno za sekretite i vuobshte za tova kakvo stava po sveta i t.n. .Rазбира се никои не е идеален ,както и тибетци,индиици,непалци и вси4ки останали.По скоро в слу4аиат с Мулда6ев,в ниакои отно6ениа,но не за вси4ко,има и истина в неговите описаниа,ми изгежда,4е е не6то като с книгите за Анастасиа,продукт на фантазиата на някои.Не беше трудно да се познае фалшивиат тон на самозванец като Мегре.Определено има доза истина в книгата на Е.Мулдашев, но като 4е ли е твърде изкривена от неговата представа за колорита на живота.
Мир в душите и сърцата на вси4ки по земята.
Ом мани падме хум
[usmihvam se
| |
|
Тема
|
[re: Hиkoй]
|
|
| Автор | RR (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.11.04 06:42 |
|
|
само един ввпрос встрани от темата, лично към теб, защото казваш че се познаваш с лами
искам да питам за Лама Оле Нидал. защо някои не го признават? нали е посветен от висшия им духовен лама (не знам как точно се казва при тях, кармапа май) на един от клоновете тиб.будизъм? знаеш ли нещо?
| |
|
|
|
Как успя да установиш потъването на Посейдония?
| |
|
Тема
|
[re: ***AГAPTA***]
|
|
| Автор | kacaндpa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 29.11.04 11:34 |
|
|
Агарта, приятелката ти не те ли зарази с ентусиазма си
Неговата задача е да запознава хората с тайните за произхода и развитието ни, тайни които умишлено са скрити от нас. Информацията, която популяризира Мулдашев наистина е много сериозна. На пръв поглед за някои може да се стори бля- бля, страхотии и нищо ново, но всъщност човек трябва да е подготвен да усеща и между редовете.
Който търси, ще намери каквото търси
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|