Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:35 12.11.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема закриване на клуб Окултизъм  
Автор Cивия вятъp (прозорец)
Публикувано24.06.04 21:26

здравейте приятели, познати и непознати.

бях решил да си тръгна тихо и мирно, както прави всеки от редовните посетите, когато най после сметне, че е дошло времето да прекрати дейността си в клуба.

но проявих слабостта да погледам как вървят нещата и ми стана малко болно.

от тук съм се запознал с прекрасни хора, обсъждал съм сериозни въпроси, а и съм се забавлявал качествено. с ръка на сърцето мога да кажа, че интелекта, мъдростта и широкия поглед, които съм видял тук, не съм срещнал в нито един друг клуб или форум.

всяко нещо, което има начало, има и край. златният период на клубовете на дира отдавна мина, те прецъфтяха и в момента гният, разпаднали са се на стотици малки клубчета, които вече наброяват число по-голямо от посетителите им. клуб Окултизъм не е изключение от тази тенденция на залиняване и разводняване.

имам хубави спомени свързани със съвместни изживявания с хора от клуба, със забавни или вълнуващи теми, които са ме ангажирали емоционално, интелектуално и духовно.

Тъжно ми е да оставя клуба в ръцете на агресивната глупост, която не може да бъде надвита с думи, аргументи, шеги, логика или мъдрост, а само с мълчание. Тъжно ми е да гледам как анонимни "войни", следващи криворазбран "кодекс" на дебелашки шеги и компексарски хумор се нахвърлят като чакали на всеки и помежду си. Тъжно ми е да гледам подозрения, обвинения, съмнения във всичко, но не и в собствената позиция. Тъжно ми е да виждам как всеки по-интересен, по-интелигентен постетител неизменно се отдръпва под напора от поучения, цитати, обиди...

За разлика от други, напълно съзнавам, че клубът не е моя собственост и не би трябвало да се мяркам дори с такова предложение, но....

Причината да пиша тази тема е, защото вярвам, че всяко нещо има някакъв свой живот и дори виртуалното място, където години наред са се събирали ярки личности и индивидуалности, е попило по нещо от всеки посетител, точно така както е и оставило по нещо (колкото и да е малко) у всеки посетител, който е почувствал желание да влезе повторно.

Смятам, усещам, вярвам, че клубът трябва да бъде закрит, затворен или поне пренесен в архивите, където би могъл да си "умре" на спокойствие.

Затова се обръщам към всички, които са писали и чели тук, които вероятно все още наминават и поглеждат заглавията на темите.

В нароената директория "религия и мистика" има предостатъчно място за абсолютно всички теми и въпроси, които могат да се родят. клуб Магия за магьосниците, клуб йога за тантристите, за йогите, за работещите с чакрите, клуб Кастанеда за войни и семинаристи, клуб Метафизика, клуб Езотерично лечение, даже клуб Процесинг. Клуб на тайните не е нужен, още повече, че вече за почти никой не е тайна, какво (и от кого) може да очаква като отговор на свое запитване или на въпрос за дискусия и какви нови теми може да прочете в клуба.

Нека сложим точката преди клуб Окултизъм да е последвал съдбата на "метафизика", "процесинг" - пусти гробища за духа, а и за интелекта, в които витаят неспокойните духове на забравени теми и никове.

Каквото и да решите, аз няма какво повече да кажа в този клуб, така че ви призовавам да не превърщаме тази тема в размяна на лични реплики, а да напишете сериозно дали подкрепяте предложението ми за закриване на Окултизъм или поне преместването му в архивите.

Редактирано от Cивия вятъp на 24.06.04 21:30.

Тема Наливаме масло в огъня,А? [re: Cивия вятъp]  
АвторБoжидap (Нерегистриран)
Публикувано24.06.04 21:44

Според мене мястото на клуба не е за архива... все още не е.

Тема не, Божидаре, [re: Бoжидap]  
Публикувано24.06.04 21:50

нямам намерение нито да се грея на тоя огън, нито мечове да кова на него

поне огън да беше, а то пламък на димяща и смърдяща лоена свещица - ако налея нещо отгоре най много съвсем да изгасне.

блягодаря ти за мнението и те моля обективно да помислиш за самия себе си, доколко то изразява желанието ти за сблъсък на идеи и доколкото отразява наистина вътрешното ти усещане за клуба и мястото му.

чао

Тема Re: закриване на клуб Окултизъм [re: Cивия вятъp]  
Автор Kaily (не*избе*жна)
Публикувано24.06.04 22:26

Рекох, че ще се разминем без нравоучения от твоя страна, ма не мина номера...дойде, раздаде правосъдие, отпери коментари-никому ненужни, освен на личното ти ЧСЗ-ми бай.
До следващия път, като си наумиш да играеш ролята на господ бог, а нема пред кого, та влезеш да се себеизживяваш тук.
От процесинга запомни едно нещо-Не си длъжен на всяка цена за всяко нещо да имаш мнение, нито пък си длъжен да правиш коментари.
Много е убийствено да го разбереш, ма.....нали това е целта на тия клубове....

Аз пък виждам нещата съвсем различно от теб-клубовете с много мнения и посетители са на тема джафканици и конти и реконтри.
Явно народът тук е поумнял и вече заяжданията не са му по вкуса, така че в момента реанимира и се готви да прекрачи в по-високо ниво.
На съзидание.
Не на пустословни коментари.

Нещата са смислени не защото ние им даваме смисъл,а защото разкриват смисъла си пред нас.

Тема Re: закриване на клуб Окултизъмнови [re: Cивия вятъp]  
Автор Kpъr ()
Публикувано25.06.04 01:33

ооо, пак ли...

закриването е като откриването - все едно и също...

та викаш, тъкмо си открил за какво иде реч...

няма искам... има може и трябва.

Тема Re: закриване на клуб Окултизъмнови [re: Kpъr]  
АвторEdinOtTeia (Нерегистриран)
Публикувано25.06.04 05:13

OOO SIVI VIATARO!!! NEDEI DA SE GNEVISH NAD PROSTOSMURTNITE.NIE SME NEUKI PRED TVOIATA VELIKA MUDROST.DAI OSHTE EDNA VUZMOJNOST NA NAS-NIZSHITE SUZDANIA OBITAVASHTI TEZI MURTVI ZEMI NA OKULTICHNIA SVIAT. BUDI MILOSTIV I NEKA NAI-SETNE DA USETIM LEKIA TI POLUH, ZASHTOTO VIELICATA, V KOIATO SI SE PREVUPLATIL, O VIATURO, JESTOKO BIE PO IZMUCHENITE NI LICA I NI KARA DA ZABRAVIAME ZA BEZGRANICHNATA TI BLAGORODNOST I BLESTIASHT INTELEKT!

MOLIM TE ZA PROSHKA

Тема Re: закриване на клуб Окултизъм [re: Kpъr]  
Публикувано25.06.04 06:37

много добре казано - "закриването е като откриването, все едно и също" и нищо особено, ще добавя, просто нещо, което е добре да се направи, когато му дойде времето... :)

не знам какво намираш в клуба в сегашното му състояние, но не смятам да те навивам, мерси за включването

Тема един от кои? :) [re: EdinOtTeia]  
Публикувано25.06.04 06:42

не съм се разгневил ни най малко :)

а неграмотната ирония, с която си ме засипал, е вредна най вече за теб, жалко че не го осъзнаваш

Автор alfka (пристрастен)
Публикувано25.06.04 08:40

След всяка среща идва раздяла. Но това е само на физически план. Иначе си оставаме свързани.

Хубаво е след всяка среща човек да запазва в сърцето си най-ценното - онова топло чувство, наречено любов.

В духовния път човек трябва да върви сам. (но с пълно сърце:)

Автор Изrpeв ()
Публикувано25.06.04 09:38

Здравей!

Какво е това чудо "Клуб Окултизъм", изобщо "клуб"? За мене е виртуално място за среща. Място като всяко друго. То е нищо, ако няма кой да го изпълни с присъствието си. Ти и твои приятели сигурно имате някое любимо място за срещи. Е, понякога това място става приятно заради вашите добри отношения, заради радостта от общуването ви, а друг път е просто едно нищо без вас. Та и тука, какво да закриваме? Ние го правим клуба, той не би съществувал без нас...Като не се срещам с приятели примерно в Стария град в Пловдив няколко месеца, какво...да изчезне и той ли? Вероятно сега сме повече на открито, лято е, цар-футбол също привлича повечето от клубчето. Пък и е естествено, поне според мене, да има периоди на активност и на пасивност и тук, както навсякъде и във всичко...докато някой не почувства порива да сподели нещо, да потърси помощ, съвет, да изкаже мнение... Има време за оттегляне в себе си или за общуване с други интересни хора извън виртуалното пространство, има време за споделяне на обработеното и придобитото ...

Ведър ден!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.