|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Глобалното затопляне води до масово изчезване на..
|
|
Автор |
lex (..безсмъртен..) |
Публикувано | 09.01.04 11:14 |
|
Глобалното затопляне води до масово изчезване на растения и животни
До 2100 г. температурите ще се покачат с 1,4 до 5,8 градуса по Целзий
Глобалното затопляне ще убие около един млн. животински и растителни видове до 2050 г., алармират всички световни агенции. Това сочат данните от първото всеобхватно проучване за влиянието на по-високите температури върху природата. В Европа бедствието щяло да засегне най-вече птиците.
Проучването е проведено в шест биоразнообразни региона на света, обхващащи около 20% от земната площ. Това са Европа, Австралия, Южна Африка, Мексико, Бразилия и Коста Рика, уточнява ИТАР-ТАСС. Обобщените данни, публикувани в списание "Наука" сочат, че близо 1/4 от животните и растенията на планетата могат да изчезнат. Това ще е най-масовото изчезване на видове след динозаврите, отбелязва Ройтерс. "ЮЕсЕй Тудей" припомня, че досега на учените са известни около 14 млн. животински и растителни видове. Заключението на учените е, че намаляването на емисиите на вредните газове може да спаси много представители на флората и фауната.
Според ООН заплахата е много сериозна и може да засегне и хората, тъй като голяма част от тях разчитат на природата за нуждите си от храна, допълва Би Би Си. Проучване на организацията сочи, че до 2100 г. температурите ще се покачат с 1,4 до 5,8 градуса по Целзий - нещо невиждано за последните 1 млн. години.
Изследователите използвали компютърен модел, за да установят как 1103 вида растения, бозайници, влечуги, птици, жаби, пеперуди и безгръбначни ще реагират на промяната в климата и на температурите. Те искали да узнаят дали животните и растенията ще могат да променят местообитанието си и стигнали до заключението, че 15 до 37% от видовете ще изчезнат до 2050 г.
Учените не са проучили още как затоплянето и вредните емисии ще се отразят на живота в океана, отбелязва Си Ен Ен.
"Не ме лъжете - аз ги виждам отсъстващите!"Редактирано от lex на 09.01.04 11:17.
| |
Тема
|
Re: Глобалното затопляне води до масово изчезване на..
[re: lex]
|
|
Автор |
Изrpeв (с Дъга) |
Публикувано | 09.01.04 11:48 |
|
| |
Тема
|
Глобалното затопляне води до идийотизъм.
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 09.01.04 12:42 |
|
И това е вярно.
Но нямам картинки в подкрепа на тезата.
Да изровя ли?
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
amrta (новак) |
Публикувано | 09.01.04 13:20 |
|
Do koga vsichki svetovni upravljavasti i vischestojasti,ste se pravjat na gluhi i nemi i ste obrichat na smart tsjaloto chovechestvo, a i svoite detsa megduvprochem? Az sam straschno vazmutena. No za sagalenie nisto ne zavisi ot obiknovennite hora. Dori takava silna organizatsija kato OON ne moge da nakara Bush da ratifitsira Kyoto protokola, a dori i da se ratifitsira, tezi 7 % sa napravo smeschni.
Prisastvah na neverojatni seminari po ekologia, na koito profesorat ni demonstrira eksperiment, kak ot vodorot moge da se cherpi energia. Tova e alternativna energija za dvigenie na kolite i edinstvenoto spasenie za Zemjata, no neftenite kompanii njama da go pozvoljat, dokato ne ircherpjat vsichki resursi na Zemjata. Ochakva se tezi resursi da svarschat do 50 - 60 godini, no stetite za Zemjata dotogava ste sa katastrofalni. Dori ako v tori moment zamarsjavaneto se namali s 60-70 %,koeto sas sigurnost njama da se sluchi, tova dalech ne e dostatachno i edva li ste spre kataklizmite, koito ni ochakvat. Savremennata politika i tsivilizatsia sa prestapni i Zemjata umira. Njama nikakav smisal da imame detsa, zastoto gi obrichame, a ako ne tjah direktno,to sas sigurnost tehnite detsa.
I edin apel kam schjofjorite na leki koli : Izpolzvaite kolite si samo kogato e neizbegno i samo na dalgi razstojanija. Kogato vi se nalaga da izminete 2-3 kilometra izpolzvaite kolelo, straschno prijatno e, a i po tozi nachin pomagate makar i minimalno na Zemjata, kato i spestjavate tova kolichestvo zamarsjavane !
| |
Тема
|
[re: amrta]
|
|
Автор |
TiAo () |
Публикувано | 09.01.04 14:32 |
|
a някой кара колело
стреми се в тебе да е тихо
| |
Тема
|
Шляп, шляп Педалите...
[re: TiAo]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 09.01.04 16:33 |
|
Водно Колело!
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
[re: amrta]
|
|
Автор |
lex (..безсмъртен..) |
Публикувано | 09.01.04 17:00 |
|
Къде са били тези семинари по екология, на които си присъствала?
Призива ти ми хареса
Да направим световен бойкот на продуктите от замърсяващите производства.
"Не ме лъжете - аз ги виждам отсъстващите!"
| |
Тема
|
Re: Глобалното затопляне води до идийотизъм.
[re: valsodar]
|
|
Автор |
lex (..безсмъртен..) |
Публикувано | 09.01.04 17:02 |
|
Няма нужда... ти добре го демонстрираш   
| |
Тема
|
[re: Изrpeв]
|
|
Автор |
lex (..безсмъртен..) |
Публикувано | 09.01.04 17:07 |
|
Кой ги знае от какво са построени тези палатки 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Изrpeв (с Дъга) |
Публикувано | 09.01.04 17:13 |
|
Все са по-екологичи от железобетона, но през зимата не стават...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|