Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:33 15.11.24 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
Тема ОБЯВА!!Помооощ! НАСАААМ!нови  
Автор Eднa лeля (Fenix)
Публикувано09.10.03 10:46

В клуб “Кастанеда” се появи идея за организиране на нещо като семинар, нещо като среща, нещо като автосеминар (нещо като нищо на света)

Идеята първоначално беше да е само за кастанедците, но бързо се разшири и доби по-глобален окултен вид. Понеже, тук, в клубовете, ние като представители на различни течения и школи, се справяме доста успешно с разграничаването и разделянето, сега ми се ще да видим как ще е с обединяването, можем ли го? Предлагаме ви едно начало на опита за това.

Нито идеята, нито организацията са само мои. Споделих ги с някои. Но можете да го наричате “семинара на Леля”, за да се знае кой да се плюе после ако нещо не стане или като има недоволни. (Лелята нали се прави на воин и не й пука от това.)
Пък и знам че провал в тая работа не може да има. Поне един-два банкета ще направим. Щото в моя дълъг и нелек живот едно нещо научих със сигурност- няма такова нещо като “провален банкет”. Тя тая работа един път като почне....

Сериозно – струва ми се, че клубната форма на общуване е време да се допълни с нещо друго. Още не е ясно с какво, но трябва. И още ми се струва, че дали си даваме сметка или не, ние тук представляваме едно мини-общество със всичките му характеристики на затворено общество. Ако понякога не ни удовлетворява общуването тук, то е защото тази точно форма не може да отговори на съдържанието на едно такова общество. Време е да премахнем тази пречка. Явно само със срещи в София по за два-три часа не става, не че няма пак да се правят такива. Всички окултисти са много свободолюбиви същества, но все пак трябва да измислим заедно разумната и допустима степен на организираност.

Една такава среща-семинар изисква присъствие повече от един ден. Затова ви моля, направете и невъзможното за да си осигурите тия три дни. Казано по кастанедски, го “възнамерете”. Мисля, че ако успеем сега, това ще е само началото на подобен род срещи. И може би на реално общуване изразено не само в срещи.:-))))))

Тук по-долу ви представям примерната програма на събирането ни. (кажете как да го кръстим това нещо). Ако някой иска да се включи с нещо – да казва. Всичко е отворено, затова имате пълна свобода да предлагате и критикувате. Но умната – КОНСТРУКТИВНО!!!! (шегичка, обаче вярно си е че критикарството е по-лесната работа, изисква по-малко лична сила).

Техническите подробности ( и те са непроменими) са:
Място: Варна.
Дати – 7, 8 и 9 ноември – петък, събота и неделя.(евентуално следващите петък-събота-неделя, но това- много евентуално)
Цена – около 45 лв, включва
*две нощувки;
*две закуски;
*два обяда;
*две вечери;
*4-5 кафе-паузи
*такса за зала(изискване на всички хотели)
*такса за участие (редно е за организирането)
*такса за материали - програми, материали с темите на семинара или поне с общите неща, които са били дискутирани;

Надявам се най-късно напролет да направим втора такава среща. Това може би ще решим сега във Варна.
А в началото на лятото, всички с по една раничка, и на Рила. Записванията - при мене. Да ви видя как се катерите и на кой ще гледам гърба и кой ще гледа моя.

Е МИИИ....ТОВА Е. .. ЖРЕБИЯТ Е ХВЪРЛЕН...
Топката е във вашето поле....
(тази тема я пущам еднаква в “Окултизъм” и “Кастанеда”. Моля всички от останалите клубове да се чувстват поканени за коментра и участието, не ща да пълня с едно и също нещо цялата директория, нека коментарите, предложенията и пр. да са само на тия места)

П Р О Г Р А М А:

Ден Първи – 7 ноември, петък

до 13.00 -Настаняване в "Парк-хотел", Зл. пясъци, спирка "Журналист".

13.00-13.30
Регистрация.(Получаване на комплект материали, програма на семинара??)

13.30-13.45
Откриване. Представяне на програмата и участниците.

14.00 – 15.45
Тема № 1 -Състояние на съвременното общество от гледна точка на глобализма и екстремалния технократизъм. " – представяне от ЕОА

14.00 – 14.45 Част Първа -Кастанеда и новото общество.
1.1.Характеристика на новото общество.
*понятие за "ново общество";
*граници на понятието "ново общество"
*аспекти на новото общество - глобалност;мрежовост;екстремалност(крайност);
1.2."Новото общество" чрез погледа на Кастанеда:
*художественост, реалистичност, ирационалност и прагматичност на гледната точка на Кастанеда

15.00-15.45 Част Втора - Кастанеда и учението на Дон Хуан в българска среда
2.1. Българската магичност - резултат от оптимално съчетание на несъвместими елементи - Sinection sinenektika;
2.2. Сакралността на българската душа - ключ към оцеляването на българина;Защо учението на Д.Х. е подходящо за българия; общото и различното при индианското учение и българския подход.

14.45-15.00
КАФЕ-ПАУЗА

16.00 – 16.45
Тема № 2 - Процесинг. Дианетика. Най-общи характеристики. Някои техники.
Представяне от Кали
(Кали, разбий си темата на подтеми и понапиши нещо на лист, който евентуално да може да се раздаде после на участниците, ако желаят това. Това се отнася и за Хуанджи, Ученика и всички които ще изнасят нещо.)

17.00 – 17.45.
Дискусия – тема(и) по избор; свободна

18.00-19.00
Пауза за контакти.

19.00
Вечеря.

Ден Втори – 08 ноември, събота

8.00-9.00 Закуска (шведска маса)

Оттук насетне има два варианта.
І-ви вариант- след закуска отиваме пеша на Аладжа манастир, връщаме се за обяд в 13.00 часа и от 14 часа продължаваме със семинара.
ІІ-ри вариант – след закуската продължаваме със семинара, обяда е в 13,30ч и после отиваме на Аладжата. Връщаме се за вечеря.

Аз лично предпочитам първия вариант, щото може банкетната вечеря от предния ден да ни е дошла по-тежка и една разходка сутринта да се отрази по-добре на семинарните занятия. И още защото вече се мръква доста рано за разходки с разглеждане на манастир. От друга страна денят е някак по-балансиран ако първо семинарничим, а после се разхождаме. Да кажат клубарите. Не е все едно щото при първия вариант могат да се вместят повече лекции и дискусии. Развивам него по-надолу.

14.00 – 15.45 – Тема №3- Йога.

Част Първа - 14.00 – 14-45 – Йога като начин на живот- представяне от Хуанджи

Част Втора – 15.00-15.45 - Някои дихателни техники за добро здраве и самочувствие- представяне от titiksha

16.00 – 18.00 – Тема №4 – Тенсегрити.

(неуточнето представяне. Има ли желаещи? За кои серии?
Можем да преподадем само основната серия, първата в книгата, за намерението – първа група движения. )

18.00 – 18.45 – Теун Марез. Прилики и разлики с К.К. Техники – представяне от Ученика.

19.30 – вечеря.

Остава една интересна тема – Нервно-лингвистичното програмиране.
Може да се представи от ЕОА при интерес. Ако например решим да не ходим на Аладжа манастир, за да освободим време. Ето я примерно разбита:

*НЛП - ефективен и функционален паралел между учението и НЛП и Учението;
*Трите информационни системи по НЛП и правенето на света;
*метапрограмирането, психокибернетиката и "летачът";
*Прегледът на живота и техниките за освобождаване от психоенергиен блокаж и паразити...
*Творческа визуализация - създаване на картината на други светове;
*Опериране с времето като физическа категория;
ефектът на "забавения кадър", ефекта на зрителния фокус.
*НЛП- шок-тренинг

Има ли желаещи да говорят по следната също интересна тема:
Аспекти на учението на Дон Хуан:
*Съотнасяне на учението към останалите духовни учения;
*Учението и съвременната наука;
*Учението и състоянието на съвременния свят;
*Учението и екстремността
*Учението като алтернатива за "оцеляване"; други системи за "оцеляване";

Ден трети –09 ноември, неделя -
Уви последен-

Третия ден -обсъждане на варианти за създаване на Интернет-общество "Кастанеда",”Окултизъм” или както там се нарече, идеи за общ бизнес, създаване на екипни "мозъчни тръстове" за решаване на проблеми"
Всъщност, това обсъждане и евентуалното ни решение за създаване на такова интернет-общество ще има само един плюс, но той ще е доста значим. Ще получим възможност за финансиране на бъдещи такива събития като този “семинар”, на срещи, а също и на средства, за да поканим “истински” и известни лектори - наши и от света. Т.е, хем ще си правим срещите, хем ще ни плащат за това. Не е лошо, нали?

После се сбогуваме със сълзи на очи и с любов в сърцата.(Кали, внимавай!!!)
.........

П.П. Мои въпроси:

Кой ще прави снимки?
Кой ще носи ракия и туршия?
Кой ще пее песни?
Да осигуряваме ли зала за тренинг- дихателен, тенсегрити и пр.- да или не?
Мога да проверя всички влакове от всички направления – да го правя ли? Можем да се съберем за пътуването с нощни влакове, Варна не е близо, м?
Има ли някой, който ще има една единствена пречка – парите? Да ми пише на бележка, мога да дам дългосрочен заем на 2-3-4 човека, на повече няма да мога.

П.П.. !Внимание!!!
Не става въпрос за “лекции” в класическия смисъл..по-скоро това е споделяне на нещо с група от съмишленици..обмяна на виждания, на гледни точки...допълване на цялото с частите.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Eднa лeля на 09.10.03 10:50.</EM></FONT></P>

Редактирано от Eднa лeля на 09.10.03 15:59.

Тема Re: ОБВЯВА!! Помооооооооощ!!! НАСААААМ!!!нови [re: Eднa лeля]  
Автор alfka (член)
Публикувано09.10.03 11:04

Още от сега "възнамерявам"
стига да не ми мине черна котка път

Тема Re: ОБВЯВА!! Помооооооооощ!!! НАСААААМ!!!нови [re: alfka]  
Авторkykypиry (Нерегистриран)
Публикувано09.10.03 11:40

Ха, че ти вече и нея я възнамери...черната котка!

Не може ли повече да внимаваш!

Тема Re: ОБВЯВА!! Помооооооооощ!!! НАСААААМ!!!нови [re: Eднa лeля]  
Автор Drona (чирак)
Публикувано09.10.03 12:51

О, не-е-е

Пак много приказки. Малко ли тука си приказваме.....

Кой пък толкова е зажаднял за публикации, че да се прави такъв "тежкарски" семинар...

Мила лельо, не може ли да е нещо по-скромно, по-неорганизирано, по-спонтанно....

От мен- трушия....:))))))))))

Тема Re: ОБВЯВА!! Помооооооооощ!!! НАСААААМ!!!нови [re: Drona]  
Автор alfka (член)
Публикувано09.10.03 13:30

Ти шутове ли искаш?
Пък може и да има, знам ли?

Тема А за какво ти енови [re: Eднa лeля]  
Автор titiksha (ученик)
Публикувано09.10.03 13:46

такса за участие. Нещо не разбирам досега никой не е взимал.
Заприличва ми и на нещо като бизнес, което разбира се не пречи на решението ми да дойда но все пак искам да разбера.

На мен са ми много 90(за мен и съпругата ми) лева а може и повече ако дойдат и децата и сигурно ще спим при приятели във Варна.
За това ще е добре да пуснеш цената разбита по позиции. Така всеки ще може да си направи сметката какво може и какво не да плати.

ОМ КРИЯ БАБАДЖИ НАМА АУМ

Редактирано от titiksha на 09.10.03 14:03.

Тема Re: А за какво ти енови [re: titiksha]  
АвторDark Waidar (Нерегистриран)
Публикувано09.10.03 14:02

Seminarite gi praviat obiknoweno Uchiteli. Ste ima li takaw?

Тема Не знам за Учителитенови [re: Dark Waidar]  
Автор titiksha (ученик)
Публикувано09.10.03 14:06

Питай организторката!

ОМ КРИЯ БАБАДЖИ НАМА АУМ

Тема Re: ОБВЯВА!! Помооооооооощ!!! НАСААААМ!!! [re: Eднa лeля]  
Автор Kaлu (vital)
Публикувано09.10.03 14:33

Като гледам, никой няма нужда от знание из клубовете...винаги е така.
По тия семинари ходят ученици, не окултисти. Свържи се с Птахи, той ги разбира тия работи.

...заради цвета на житото...

Тема Re: А за какво ти е [re: titiksha]  
АвторEднa лeля (Нерегистриран)
Публикувано09.10.03 15:17

ще проверя за разбивката на цената и ще го публикувам. Утре.
няма начин да не може както казваш:-))))))))))
но отсега повярвай, че никой няма да печели от нищо и не е целта такава

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.