Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:27 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Понякога е "лесно" да си силен.нови  
Автор valsodar (Чародей)
Публикувано11.07.03 16:36

Моя близка , близка духом, бе преди месец- два с диагноза рак.
Кофти, още повече, защото наистина е трудно да окуражиш човек с подобна диагноза, съзнаващ, че повече от казаното са си общи пожелания и изказани мъртви надежди от тебе, само и само да избягаш от погледа му, да не показваш вярата си в обречеността му.
Някак си... намерих сила да повярвам в Човека пред мене, да повярвам в личната му Сила и да му го кажа в очите.
Преди седмица бе назначена операцията.
До вчера.
До вчера, защото вчера се оказа, че раковите метастази "най-загадъчно" са изчезнали.
Прогонени от личната Сила.
Прогонени от това , че един човек е повярвал в себе си.

"Ако имахте Вяра , колкото синапено зърно..."

Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.

Тема тази вяра трябва да продължинови [re: valsodar]  
Автор Люб (дете)
Публикувано11.07.03 16:49

какъв рак имаше (ако не е тайна) ? зарадва ме, сподели малко повече опит :)

често май се случва така че човек получава болести, излекува се но после пак идва същото

(виж заглавието ми:))

иначе - браво ! голямо браво

да бъде Твоята воля

арбайт махт фрай

Тема Продължават да стават чудеса!нови [re: valsodar]  
Автор d8a (web goddess :))
Публикувано11.07.03 17:03

Наскоро четох за друго чудо, където обаче много хора са повярвали и са се молели за човека само с 25% процента шанс за оцеляване след операция на тумор в мозъка. Не само е оцеляла и е преживяла състояние близко да смъртта, където се е срещнала с починали близки, но животът й коренно се е променил! Предполагам се сещате за коя световно известна актриса става дума - Шарън Стоун.

Вярвам в чудеса..Дейти

Doing nothing... and enjoying it!

Тема Re: Понякога е "лесно" да си силен. [re: valsodar]  
Автор Xpиc (Отсъстващ)
Публикувано11.07.03 18:59

не е лесно да повярваш...
не е лесно да покажеш на друг....
Много се радвам

Тема Re: Понякога е "лесно" да си силен.нови [re: valsodar]  
Автор BPAHA (Свобода)
Публикувано11.07.03 20:48

Val..
Радвам се за теб и твоя близък.
В моя живот има двама мои много близки и ценни хора с рак.
За единия вече е прекалено късо
другия още стиска
Може би не вярват
Може би аз неможах да ги накарам да повярват
А може би така е трябвало да стане
Лесно е на мен да го кажа, знам
Никой нищо неможе да направи и никой нищо неможе да каже

Малък лист, ключ към златната врата
През нея мина Врана, отлетя.

Тема На една моя приятелка лекаритенови [re: valsodar]  
Автор lex (..безсмъртен..)
Публикувано12.07.03 11:10

.................. и бяха открили тумор....... направо беше изперкала........ после се оказа, че такъв тумор въобще не е съществувал, просто лекарска грешка.

Тема Re: Понякога е "лесно" да си силен.нови [re: valsodar]  
Автор DragonLord (ancient)
Публикувано12.07.03 11:17

Поздравления Валсо за това:))).

Искрено се радвам за твоята близка.Това,което си написал,се случи и на близък на моето семейство.Казват,мракът е най-гъст,преди да се зазори.
И когато всяка надежда угасне,започваш да твориш собствени чудеса.

Поздрав:))

The promise of spring erases the shame of winter

Тема Re: Понякога е "лесно" да си силен.нови [re: BPAHA]  
Автор Xpиc (Отсъстващ)
Публикувано12.07.03 12:17

ВРАНА,
ти вярваш ли?
"Никой нищо неможе да направи и никой нищо неможе да каже"
Чуй се само....

Тема Понякога, обаче това което можеш да направиш енови [re: valsodar]  
Автор d8a (daF)
Публикувано12.07.03 17:42

просто да приемеш случващото се. Спомних си за дядо ми и как се опитвах да направя всичко възможно да променя развитието на нещата...

Преди почти 2 години загубих дядо си от рак на белите дробове на 79 години. Гадно ми беше, че тогава не можех да се върна да го видя за последно. Но още по-гадно беше, че не можех да убедя нашите да му кажат истината поне. По всеобщо неправилно, според мен, убеждение на възрастните хора не им се казва пряко диагнозата, а се съобщава на близките им. Те решават, че най-добре би било да не му се казва от какво точно е болен и че му остават само още няколко месеца. Молех се за облекчаване на състоянието му и в съня ми си говорехме както по-рано... но ми беше много мъчно...

Въпреки всичко, мисля че той знаеше и усещаше по поведението им какво го очаква. Успокоих се, когато брат ми ми каза, че е искал да ме види и дори е "разговарял" с мен. Към края вече бил започнал да бълнува и да говори с починали близки. Брат ми се чудеше откъде намира сили да се усмихва в подобно състояние, след като е подложен на такава силна болка, за която му бяха предписали морфин.

Трудно ми беше, но нямаше как да не го приема накрая... Все пак имаше за какво да се радвам - той беше подготвен!

Hey, hey... Have you ever danced in the rain or
Thanked the sun just for shining, or the sea

Тема Предложение:нови [re: BPAHA]  
Автор d8a (daF)
Публикувано12.07.03 17:50

Нека, който има желание да се помоли за възможно най-доброто за близките на Врана. Но, без да конкретизираме.

Ето един кратък цитат за въздействието на молитвата от "Селестинското Пробуждане" -

"Въпреки че сме в състояние да окажем въздействие и в двата случая, тогава, когато позитивната ни мисъл не е конкретизирана (тоест молим се да се случи най-доброто), нещата се развиват по-добре, отколкото ако бъдем конкретни в пожеланията си (молим се за специфичен резултат). Това ни насочва на мисълта, че ние сме свързани с останалата вселена по принцип или закон, който държи егото ни под контрол.

Изследванията, които Доси цитира, показват, че когато имаме лично усещане и чувство за свързаност с божественото или с нашето висше аз, тогава молитвата ни има по-силно въздействие. В допълнение експериментите потвърждават, че мисловното въздействие има кумулативен ефект. С други думи, лицата, за които са се молили по-дълго, приемат повече благодат от онези, за които е имало по-малко молитви."

Hey, hey... Have you ever danced in the rain or
Thanked the sun just for shining, or the sea

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.