|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Тема
|
Личният Учител
|
|
| Автор |
Cивия вятъp (празен) |
| Публикувано | 14.04.03 03:57 |
|
|
предполагам, че почти всички ще се съгласите с мен, че без личен Учител не може да се постигне практически нищо в областта на окултното познание.
Тайнството винаги се е предавало лично от Учител на ученик, Тайнство заключено не в думи, не в образи или концепции, не в техники или ритуали, а в нещо отвъд понятията на физическия свят.
не веднъж съм чувал, че когато ученикът е готов Учителят сам ще го намери...
обаче какво става на практика? ние тук нямаме търпение да се просветлим, дори да станем от своя страна учители... нещастието, желанията, страстите дълбаещи подсъзнанието и съзнанието ни тласкат да търсим, да си въобразяваме...
нима може това, което е отвъд думите, да се прочете в книга?
нима може това, което е отвъд хората, да се научи от някой човек?
нима може да се "види" невидимото?
нима може да се измисли немислимото?
мозъците ни са препълнени със стереотипи и ние търсим сред хората около нас жив Учител... както родителите ни са обяснявали света около нас, както в школото са ни наливали знание насила в главите, така се надяваме и да ни просветлят... ако трябва дори ще си платим - дали за книжка, семинар, курс, медитации...
аз обаче се питам - колко от живите хора са дойстойни да бъдат Учители? нима и те като нас не са ученици, които вървят по своя мъчителен земен път? колко са извисилите се Духове, които са привършили цикъла на преражданията си и са се върнали в земна форма с велика мисия?
истината е, че Живите Учители са по всяко време около нас, но просто не можем да ги видим, да ги чуем. вторачени в огромната си личност, заслушани в сладките приказки, които сами си говорим, ние нямаме нито очи нито уши за думите и образите на мъдростта и силата отпечатали се завинаги в космоса.
съзнанията ни са радио точка, която лови единствено Сигнал + от всичките стотици, хиляди станции.
нима пространството и времето са пречка за един истински Учител? нима той не може да дойде при вас с астралното си тяло, нима се нуждае от някакво тяло изобщо, за да ви предаде посланието си?
навсякъде виждам самодоволно ухилени козли, които се правят на Учители и поучават ли поучават.
виждам глупави ученици, които записват това, което не може да бъде записано и после още по големи глупци си купуват прилежно книгите, които искат да погълнат дословно без дори да се замислят и да ги наизустят, сякаш в папагалското повтаряне на неразбрани фрази има някакъв смисъл...
а е достатъчно само да замълчим, да спрем за момент бърборенето в главите си и да отворим умовете си, за думите на нашия Личен Учител, който е там някъде и ни очаква...  
| |
|
Тема
|
Re: Личен Учител ли? КОМПЛЕКСАР
[re: Cивия вятъp]
|
|
| Автор | MУЛE (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.04.03 05:53 |
|
|

ЗАЩО СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ЧЕ ИМАШ НЯКАКВА СТОЙНОСТ,ЧЕ ИМА НЯКЪКЪВ СМИСЪЛ,ЧЕ ИМАШ "ПРАВО" НА УЧИТЕЛ?
Само комплексарите могат да помислят и измислят това!
Я попитай Иисус, Буда, Лао Дзъ, кои са техните лични учители?
Окултизъм-кретенизъм, идиотизъм на едро и дребно.
Муле-вятърничава работа- ама вятър с учител...хе хе хе
Абе нещо си оглупял?    
| |
|
Тема
|
Re: Личният Учител
[re: Cивия вятъp]
|
|
| Автор | Aлф (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.04.03 07:38 |
|
|
Казваш, че като си отворим ума, можем да чуем думите на Учителя.
Ти чувал ли си ги?
А как да разберем дали не са плод на нашия ум?
| |
|
|
|
наблюденията ми са, че около 4% от хората нямат кармично задължение следователно това са високоеволюирали души - не съм видял обаче някой от тях да е с Велика мисия.
около шибаната планета има нещо, което пречи на директния контакт и респ. забавя еволюцията и затова пътищата и посланията са индерктни.
'In all chaos there is cosmos, in all disorder a secret order.'
| |
|
Тема
|
[re: Anuel]
|
|
| Автор |
Kaлu (горска поляна) |
| Публикувано | 14.04.03 12:21 |
|
|
Какво има около шибаната планета?
То не се ли вдига по малко, не се ли разрежда? Или сменя цвета си, знам ли вече и аз.
Като вечен двигател е. Някой го е побутнал и задвижил малко в началото и насетне туй нещо манипулира металните маси на хората и ги активира, те растат и го захранват, то манипулира повече...
Такова ли е?
диви ягоди слънце цветя
и дъх на трева
| |
|
Тема
|
[re: Kaлu]
|
|
| Автор |
Anuel (Creator) |
| Публикувано | 14.04.03 12:26 |
|
|
според мен е на 40% от растоянието между Земята и Луната, дебелината му е около 1 километър и е като селективен филтър - цялата човешка простотия се задържа от него и нагнетява още повече духовността на Земята.
манипулацията е пасивна то си е просто капсула, задържа и други неща, но те не го "подобравят".
засега не може да се разруши, засега... 
'In all chaos there is cosmos, in all disorder a secret order.'
Редактирано от Anuel на 14.04.03 12:27.
| |
|
Тема
|
Re: Личен Учител - точно така :)))
[re: MУЛE]
|
|
| Автор |
Cивия вятъp (празен) |
| Публикувано | 14.04.03 12:28 |
|
|
това че ти е личен учител не значи че ТИ имаш някаква стойност за НЕГО
на теб беинса не ти ли е личен учител?
ошо не ти ли е личен учител?
христос не ти ли е личен учител?
всички те са ти лични учители, защото те обучават ЛИЧНО, защото не зубриш дословно думите им от книгите а контактуваш със самите духове (поне така си мисля от това което съм чел от теб, ама кой знае, може и да бъркам).
и все пак на тях не им пука за МУЛЕ-то, нали? :)))
на кой му дреме за някакво си муле или за вятъра, който гони мухите около гъза му?
оглупял съм забележимо, но и преди не съм бил особено умен, да знаеш   
| |
|
|
|
чрез трезвост, обективност,
с интуицията си и по резултатите :)))
как на времето някои са рабрали, че Иисус е син на Божествения Дух, а други са го сметнали за измамник и са го разпнали?
ако съзнанието ти е чисто ще чуеш чистите, вечни думи, така сякаш са казани пряко на теб. ако съзнанието ти е замърсено ще чуеш всички тези сенки, които се тълпят около хората и им шепнат, защото се хранят от страховете, страстите и желанията им.
що се отнася до мен - чувал съм само сенките веднъж, това е защото не ми е чисто съзнанието :)))
и веднъж нещо ме издърпа от ръба на една пропаст, но не знам дали беше личен учител, ангел хранител или инстинкт за самосъхранение :)))

| |
|
|
|
интересно...
за къв *** тогава са се домъкнали тук след като нямат кармични задължения? високоеволюирали души мазохисти?
понякога май има пробивни точки в тази преграда, за която казваш, натискът отгоре е доста силен...
| |
|
Тема
|
[re: Anuel]
|
|
| Автор |
Kaлu (горска поляна) |
| Публикувано | 14.04.03 13:00 |
|
|
Е аз чак дотам не знам къде е и какво е. Но че е като капсула-знам. И е съставна от човешките манипулации, идеи, ментални маси и външни фактори. Може да е просто егрегор, създаден от хората и сега действащ самосиндикално.
Дай някоя книжка да чета да си развия виждането де.
диви ягоди слънце цветя
и дъх на трева
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|