|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Каква (окултна) музика обичате ?
|
|
Автор |
Люб (дете) |
Публикувано | 05.01.03 03:07 |
|
Стилове,групи,изпълнители,изпълнения...
Аз се подмладявам с ... Енигма ... Робърт Майлс ... Панайот Панайотов (  - харесва ми сега,не го премълчавам) ...
списъка оставям да довършите вие ... 
Ако можете да прочетете това, значи най-вероятно сте пред компютър.
| |
Тема
|
Re: Каква (окултна) музика обичате ?
[re: Люб]
|
|
Автор |
DTMF (лигльо))) |
Публикувано | 05.01.03 03:49 |
|
Enigma са супер,отдавна не съм ги слушал
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Anon (плямпало) |
Публикувано | 05.01.03 08:36 |
|
Най-различни неща слушам, но от "окултните":
Оливър Шанти.
Преди доста слушах последните албуми на Ричи Блякмор (с жена му), Енигма, по-малко Еня.
Албума "Гравитация" на Джеси Кук, и др. испански китари. Малко келтска.
Gregorian
Nightwish, Rhapsody, Rainbow за окултни групи ли да ги смятам ?
И доста бг песни ми харесват, включително "Момчето което говори с морето"
E-Type, Doors, филмова музика. И т.н.
Приемам всичко, което откривам в себе си. Включително неприемането
| |
Тема
|
Какво е "окултна" музика според теб?
|
|
Автор |
Sin (.) |
Публикувано | 05.01.03 20:30 |
|
Имам пълната дискография на Oliver Shanti, но за мен музиката в тях, макар и от любимите ми, не е точно окултна. В Оливър Шанти и приятели има преливане на много култури, невероятен е! В този ред на мисли се сещам за James Asher, има дори един диск "Чакра медитация", който се предлага на пазара и който е всъщност цялостен негов албум.
Окултна музика, която аз слушам, е музиката на Sri Chinmoi, особена слабост имам към изпълненията на една група- Shindu. Освен това, окултна е и музиката на Беинса Дъно- има дискове и касети с изпълнения на цигулка и китара. Не на последно място, даже в последно време ми е особено предпочитана- оригинална суфи-музика от изтока. Иначе имам и един диск с мантри на тибетски монаси, обаче, сори, това не е музика просто, то си е съвсем друг тип изживяване. Интересното е, че окултната музика на православието- Йоан Кукузел например, ми е много слабо позната и даже хич не ме привлича.
Иначе, има много музика, която повече или по-малко звучи окултно. The BEST в моята лична класация си остава от години Lisa Gerrard, на по-ранен етап с Dead can dance. Последното ми "откритие" е един албум на иранската певица Sussan Deyhim- MADMAN OF GOD-DIVINE LOVE, в който тя пее песни по стихове на Руми... даже още нямам целия албум, ще си го получа по-късно или поне ми го обещаха, защото в БГ го продават на възмутително висока цена, уви...
Мисля, че в съвременната етно-музика могат да се открият неочаквании находки. А също така, че комерсиалната музика, която носи по-висок "окултен" заряд, като че ли на концептуално ниво винаги е свързана с определени етно-мотиви. Проблемът винаги и единствено е информацията. Или, както бихме казали по друг начин- ако е важно за нас, ще ни се даде. Но пък има и друго- господ дава, но в кошара не вкарва!

| |
Тема
|
|
|
Автор |
Pan (the horned ones) |
Публикувано | 05.01.03 22:38 |
|
А,харесвам всичко-от класика до хард рок.Без чалга...Не че осъждам слушането й.
Иначе най-много (щом за окултно говориш)Ения,Енигма(особено Screen Behind The Mirror-макар че това не е окултизъм,а БУНТ),саундтраковете
на Властелинът на Пръстените и една фентъзи RPG(в която има доста
окултизъм,магия и е на 4 CD-та)-Lands Of Lore(Guardians Of Destiny).
Саундтракът й е страхотен.Но играта,ако я намерите,препоръчвам ви я!
Има смайващи неща.А тия,на които съм я давал,със носталгия са ми я връщали после :)).
LVX
| |
Тема
|
Re: Какво е "окултна" музика според теб?
[re: Sin]
|
|
Автор |
· () |
Публикувано | 05.01.03 23:10 |
|
Kitaro, Mike Oldfield, Lorena Maccenit, Enia, Clanad
| |
Тема
|
Re: Какво е "окултна" музика според теб?
[re: ·]
|
|
Автор |
Morti (alive) |
Публикувано | 05.01.03 23:12 |
|
Burzum
води се мрачно ... но така го наричат хора които не го разбират :)
С голямата сила идва и голямата отговорност !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
d8a (analysis) |
Публикувано | 05.01.03 23:40 |
|
Слушам много музика и не я деля на Окултна или не. Мисля, че всяка една музика може да бъде Окултна - всичко зависи от това как я възприемаш. Например, напоследък се заслушах в Щурците и в техните песни намерих окултен смисъл.
Поздрави..Дейти
| |
Тема
|
|
|
Автор |
¤ Wolfheart ¤ (Day-dreamer) |
Публикувано | 05.01.03 23:39 |
|
Sentenced, Anathema, Paradise Lost, Lacuna Coil, Moonspell, Black Sabbath, Stratovarius, Rhapsody, Darkseed, The Gathering, Rotting Christ, Pink Floyd, Iron Maiden, Dream Theater ... и много други.
Също и малко транс, като Deviant Electronics, Aura, Cynic Project ....
А и да не забравяме и безсмъртните произведения на Бах, Хендел, Вивалди, Григ ....
Бе в сайтчето си съм писал за музика. Можгете да видите там.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Изrpeв (дъга) |
Публикувано | 05.01.03 23:54 |
|
Може да е странно, но усещам всяка музика, която е писана от душа за душа, независимо в кой стил е.
В различно състояние различна музика ми въздейства.
Едни от най любимите ми са Карунеш, Диип Форест, Майк Олдфийлд, Рама Хо, Енигма.
Обичам да слушам и класика.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|