Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:51 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Окултизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дежа вюнови  
Автор nemezida (непознат )
Публикувано16.12.02 23:08

Кажете според всички вас какво е дежа вю-то.Наистина ли е просто повторение на откъс от живота ни или е предопреждение?

Тема Re: Дежа вю [re: nemezida]  
Автор searcher (нещо...)
Публикувано16.12.02 23:14

Това е тайна. А тайните се разкриват само пред тия, които се отнасят с тях като с тайни.

Тема Re: Дежа вюнови [re: searcher]  
Публикувано16.12.02 23:21

Сигурен ли си че е тайна?И защо мислиш така?

Тема Re: Дежа вюнови [re: searcher]  
Автор d8a (analysis)
Публикувано16.12.02 23:22

Привет Сърч!

На пръв прочит ми се струва, че си противоречиш. Ако се отасяме към тайните като тайни, това не означава ли, че би трябвало да си останат такива, т.е. да не ни се разкрият? Ако бъркам, поправи ме, плийз?

Редактирано от d8a на 16.12.02 23:24.

Тема Re: Дежа вюнови [re: d8a]  
Автор ~ Kaли ~ (звън на кристал)
Публикувано16.12.02 23:53

Бъркаш, разбира се. Прочети ми пак новата опашчица.

Да се проникне в непознаваемото е възможно, но да се разбере е невъзможно.

Тема Re: Дежа вюнови [re: nemezida]  
Автор Zist (3opum)
Публикувано17.12.02 04:05

случвало ми се е.дори веднъж беше като усещане за това,какво ще се случи,този път обаче плюс възможност да избирам да стане или не.избрах да стане и не сгреших.не знам какво е,но май и не ме интересува особено какво е.

"всички истини са верни и все пак са полуистини;всички парадокси могат
да се спогодят"

Автор d8a (analysis)
Публикувано17.12.02 19:41

Потърсих в интернет информация за дежа ву и ето какво намерих:

"The term dйjа vu is French and means, literally, "already seen." Those who have experienced the feeling describe it as an overwhelming sense of familiarity with something that shouldn't be familiar at all. Say, for example, you are traveling to England for the first time. You are touring a cathedral, and suddenly it seems as if you have been in that very spot before. Or maybe you are having dinner with a group of friends, discussing some current political topic, and you have the feeling that you've already experienced this very thing -- same friends, same dinner, same topic.

The phenomenon is rather complex, and there are many different theories as to why dйjа vu happens. Swiss scholar Arthur Funkhouser suggests that there are several "dйjа experiences" and asserts that in order to better study the phenomenon, the nuances between the experiences need to be noted. In the examples mentioned above, Funkhouser would describe the first incidence as dйjа visitй ("already visited") and the second as dйjа vecu ("already experienced or lived through").

As much as 70 percent of the population reports having experienced some form of dйjа vu. A higher number of incidents occurs in people 15 to 25 years old than in any other age group.

Dйjа vu has been firmly associated with temporal-lobe epilepsy. Reportedly, dйjа vu can occur just prior to a temporal-lobe epileptic attack. People suffering an epileptic seizure of this kind can experience dйjа vu during the actual seizure activity or in the moments between convulsions.

Since dйjа vu occurs in individuals with and without a medical condition, there is much speculation as to how and why this phenomenon happens. Several psychoanalysts attribute dйjа vu to simple fantasy or wish fulfillment, while some psychiatrists ascribe it to a mismatching in the brain that causes the brain to mistake the present for the past. Many parapsychologists believe it is related to a past-life experience. Obviously, there is more investigation to be done. "

Тема Re: d8aнови [re: d8a]  
Публикувано17.12.02 20:05

Много си се постарал,но мен ме интересува лично твоето мнение и дали си имал такива преживявания?

Тема Re: d8aнови [re: nemezida]  
Автор d8a (analysis)
Публикувано17.12.02 21:02

Предпочитам да си изясним понятията преди да говорим за нещо, че да можем да разберем за какво точно става дума.

Първият ти въпрос дали е повторени на вече преживяно или предупреждение - мисля, че не е нито едно от двете и затова цитирах определението. Както се вижда от него има няколко вида дежа ву, за които няма точно обяснение от науката, все още. Има няколко предположения и това е.

А за вторият ти въпрос - изобщо не се подразбираше от първоначалната тема, че се интересуваш от личните ни преживявания. Да, имала съм и то няколко от вида 'вече преживяно' и то през различни периоди от живота ми. Не мога да кажа, че самите сабития са били важни, напротив съвсем обикновени случки, разговори и усещания, но толкова познати, че се чудя дали точно това не ми се е случвало вече в някой сън или наяве по-рано. Понякога имам чувството, че знам какво ще ми отговорят и как ще реагират - толкова познато, до болка, бих казала :))) И наистина така става!

Това е. Твой ред е да споделиш дали си имал/а дежа ву-та и от кой вид.

Поздрави..Дейти

Автор searcher (нещо...)
Публикувано18.12.02 22:03

Разбира се че съм сигурен.
Тайна е защото никога няма да можеш да го разбереш по начина по който ти искаш. Можеш да го разбереш единствено по начина по който ТО иска.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.