|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
ПОМОЩ! ПОМОГНЕТЕ НА КЛУБОВЕТЕ!
|
|
Автор |
Pushachat1 (информатор) |
Публикувано | 04.04.01 15:49 |
|
Здравейте драги съклубници,
този път ще започна темата почти направо с доста кратък увод - тя е зов за помощ.
През 8-те месеца от както съм в клубовете видях много неща и се сбъсках с много проблеми (повечето - преодолени), изписах 209 постинга (без да смятам 103 които се приписаха на едно леке, което ми зае старото име за някаква си тъпа дияграма...но това е друга история), но наскоро се сблъсках с един които ме занима дълго време.
От известно време в клубовете няма диялог! Не отричайтие! Няма! помня времето, когато публикувах в клуб "НЛО" една тема ("Изчезват хора с информация за паранормални явления") и ми се обадиха почти 80 пъти!!! Да не говорим, че темата бе отваряна над хиляда пъти!!! защо някой не направи отново такова нещо в "НЛО"? Понторих поне донякъде опита след две седмици в темата "Относно Курск" - 28 обаждания За пирамидите, инките, китайската стена и черните дупки - ако смятавме моите включвания имам над 220 обаждания за всяко. Е, ще запита някой, къде е проблемът? Проблемът е че другите не поддържат това ниво. Пробемът е, че като изключим мен и УФОЛОГЪТ - МАНИЯК никой през последият половин месец не е събрал (с няколко изключения) над 15 обждания, но пък и УФОЛОГЪТ дразни околните защото задръства клуба с темите си. И това че няма обаждания не е случайно. Преди време писах в темата за душата, че не можем да намерим правилната насока. А КАК ДА Я НАМЕРИМ КАТО НМА ДИЯЛОГ? Е да, има хора като Дух, Лео , Еон, Red Guy, които се старят, не те не са достатъчни (старая се и аз но и това не стига).
Може би си мислите - какво пък ни занимава тя с пробемите на някакъв си трети клуб? И ще сте прави. да . Но и аз ще съм прав. защото трябва да се обсъди къе греши клубът и какво да се правиза да се оправи. къде да пусна темата? В него? Където няма диялог и правилна насока? Или във "вицове"? то че трябва някои неща да се осмеят - трябва, ама там са още по зле. Толкоз време членувам и там и не съм видял още на някой да му се обадят 4 пъти. А на доста хора въобще не им се обаждат въпреки, че пускат смешни вицове. Може би трябваше да пусна за обсъждане темата в "политика" е етам щяха да я обсъдят, ама как щяха да дали обективно или не - не съм сигурен.
А тук? Тук всичко е наред. Има диялог (Ето - една тема пуснах и не са престали да ми се обаждат хора отвсякъде). Има насока. не говорим за магии и "Кама сутра". Тогава? Защо не е така във всички клубове?
Не знам какво става. Не знам как ще се оправи. Но знам, че ако взаимно не си помогнем - няма кой друг да ни помогне. И че каквито клбовете такава и дъжавата. Затова призовавам - ХОРА ПОМОНЕТЕ. ОБАЖАДАЙТЕ СЕ И ОБСЪЖДАЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА КЛУБОВЕТЕ.
Опитът е единственият извор на истина. Само той може да ни научи на нещо ново.
Анри Поанкаре
| |
|
Просто не може да има диалог при положението, че повечето постват от желание да докажат уникалноста си, отколкото да съзрат уникалноста в идеите на събеседника си.
Не визирам себе си, аз пиша за удоволствие от моабета и потребност от нови идеи.
Трудно се подържа диалог с монолози, това е проблем не само за НЛО.
Може би нещата ще се подобрят, ако клубовете не се капсулират толкова в самите себе си, а търсят обмен на идеи, както правите ти и Лео.
Може би това е една от правилните посоки.
Не се кахъри, че няма адекватно включване насреща - много хора четат, но не могат да се престрашат да изкажат публично собственото си мнение, от страх да не се изгаври някой чешит с тях. Разбирам ги, но нека да опитат все пак да напишат нещо, не виждам тука липсата на толерантност и разбиране.
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
|
Ami ne znam kak da ti pomogna. Ama i ti kak me otpiaza kato izrazih symnenie v svetloto bydechte na tchovetchestvoto. Preporytcha mi da ne ti otgovariam ako chte sym pesimist.
Ako taka si gi otriazyl i tvoite drugartcheta ot tvoia klub ne e tchudno, tche ne otgovariat . Chegitchka, ne se vryzvai.
Osven tova zavisi i kakva e temata - ako vylnuva drugite t.e. ne iziskva spetzialni znania horata reagirat. Vyrvi da vidich kakvi gi pichat v klub Psihologia, tam e dosta veselo.
I posledno:
Опитът е единственият извор на истина. Само той може да ни научи на нещо ново.
Анри Поанкаре
Tzitatyt e jestok, protcheti go pak.
Pozdravi.
| |
Тема
|
*
[re: Pushachat1]
|
|
Автор | Observer (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.01 16:37 |
|
според мен нещата може да са свързани това, което човек смята за съществено. то трябва време, усилия...
Има една песен "...ние сме на всеки километър"
| |
Тема
|
Re: ПОМОЩ! ПОМОГНЕТЕ НА КЛУБОВЕТЕ!
|
|
Автор | me (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.04.01 16:45 |
|
...или просто е достатъчно да пишеш нешто без да търсиш диалог
| |
Тема
|
|
|
Автор |
asamus (Метафизик) |
Публикувано | 04.04.01 19:33 |
|
Здравей,
И аз забелязах това явление, но незнам как да помогна.
| |
|
Знаете ли, не разбирам как може човек да не се престрашава да изкажат публично мнение (не вярвам да съм толкова страшен) . Не, разбирам! Но, по дяволите, никой не може да се хареса на всички освен мижитурките, а аз не съм забелязъл тук да има такива. Ако човек иска да си отстоява мненито - естествено, че ще му се налага да влиза в словесни сблъсъци с други хора. ( Затова се толкова често някои ми се ядосват - че съм изразил мнение)А най-ме е яд когато виждам колко много умни хора не се престрашавт по една или друга причина да пускат мнения.
"Човек има три пътя, за да постъпва разумно: първият, най - благородният - размишлението, вторият, най-лекият - подражанието, третият, най-горчивият - опитът"
Конфуций
P.S. Валсодар, би ли ми казал какво е моабет?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nekros (странник) |
Публикувано | 04.04.01 21:08 |
|
Suglasen sum steb Pushachat1 vupreki che sam ot dosta skoro redoven posetitel na kluba vidiax che dosta malko xora sa sklonni da ostavqt mnenie. As lichno se staraq da procheta vsichki temi (ne vinagi imam dostatuchno vreme) i vinagi se staraq da ostavq mnenie ili reshenie ako e postaven problem za reshavane e sluchvat se i takiva temi na koito nemoga da odgovoria zashtoto sum tvurde zle informiran otnosno problema koito raziskvat. Mojebi chast ot neshtata sa takiva zashtoto za magiqta i okultizma vinagi se e govorelo s nedomluvki i ot usta na oxo
smqtam che e vreme da promenim tova
Няма невазможни неща, има само недостатъчна воля за постигането им!
| |
|
Предполагам, че е турска забежка на кръшния му език (на valsodar), а с други думи е състоянието на хармония, когато го заваря с включено Кю;
Пушач 1,
Нямам подобно оплакване. Теми наистина не липсват, защото винаги можеш да отскочиш до съседен клуб или в архива. Ако не стига - излизаш с предложение за нов клуб, което е друг начин да събереш е-другарчета около тема.
Клубовете набраха скорост, още постоянни членове и вървим по формулата за Групова Динамика. Нищо вносно ! От един етап преминаваме в друг. Наблюдавах как динамичен клуб изолира и изгони неграмотен доброволец, тръгнал да се интегрира обиждайки останалите. Всъщност, май всички го видяха копиран и плеснат навред из топ-посещаваните места.
Чудя се как да честитя рождения ден на момчетата от дир-а, защото софтуера им (какво друго са клубовете в основата) показа жизненост ?
Освен да ги помоля да включат функция "проверка на правописа" в реда с картинките по-долу, за да допринесат за връщането на гор-ката нация, набедена зарад разни таблоиди да бъде граматически сляпа !
Pay attention. I'll only say it once.
| |
|
Колко пъти си говорихме с тебе за приказването... и така, и така ги обсъждахме нещата...
Мижитурките не са тези, които биват харесвани от всички (дори напротив), защото не е истинско нито тяхното отношение, нито проявеното към тях. В случая се бърка малко външното с вътрешното и точно това ни е задачата вече, в този момент на еволюционната стълбица - външно и вътрешно да стане едно!
Тука в случая дори не е въпрос на отстояване на мнение. Точно затова valso ти го каза това за изслушването. Дали си тук, за да чуеш само себе си и да покажеш (докажеш), че твоето мнение е вярното? Много ми хареса, когато в моята тема (нацупена), че трябва задължително да се приказва в клубовете, за да си част от тях, ти ме попита "ако всеки говори, кой ще слуша?". А после в НЛО го обърна от другата страна...
Аз незнам какво толкова ви е дразнил Уфолога в НЛО-то, но влязох да погледна една негова тема там, където без никаква причина Дух го беше нападнал с нам си кво... А това отношение ли е? Това, че слага повече теми трябва само да ви радва. Означава, че иска да си говорите, да споделя с вас... Пък ако не са ви интересни темите, които пуска няма нужда да му го казвате, да го пъдите, да му се ядосвате и т.н. - просто не ги четете и не пишете вътре! Няма полза да правиш някой клуб бойно поле... Естествено е да не се обаждаш абсолютно навсякъде... не е и задължително. Че то се влага неимоверно много енергия, ако пишеш наистина с отношение към нещото. И когато някой преди теб е изказал твоето мнение и то дори по-добре оформено, отколкото сам дори можеш да го кажеш? Само да го потупваш не върви, нали? Ако ли пък имаш някакво несъгласие някъде с някой... или имаш да допълниш нещо... тогава се получава преливането. Не е дори просто диалог. Не е необходим просто диалог...
А има и такива теми (мнения), които аз лично препрочитам по няколко пъти и винаги ми е хубаво да чета, защото наистина са с вдъхновение и защото оставят и в теб нещо... И на такива теми (мнения) просто ми се струва, че каквото и да кажа (да разисквам) ще е... ще е... слабо... нищожно... малко... и... просто нямам какво да кажа... мога да ги чета само...
Случвало ли ти се е да се възхитиш толкова на нещо?
Всяко нещо с времето си...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|