|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
София Ауто - ако искате ядове!
|
|
Автор |
ДeдoTpифoн () |
Публикувано | 20.09.07 23:46 |
|
Хора, имам ли право на замяна на автомобил, ако е в гаранция и един и същ проблем се проявява след многократни - над 10 (!?!) посещения в сервиза?
В София Ауто се опитват да ме убедят, че просто трябва да продължа да ходя в сервиза, до безкрай. Всеки път се кълнат, че този път, майка и баща, повредата е отстранена, но след минути, часове или 2-3 дни тя пак се проявява.
Редно ли е това според вас или става въпрос за некоректно отношение?
| |
Тема
|
Re: София Ауто - ако искате ядове!
[re: ДeдoTpифoн]
|
|
Автор | Юpиcт (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.07 13:13 |
|
В случай ,че дефектира един и същи детайл многократно, имаш право да искаш да ти приспаднат от цената или да ти заменят автомобила с друг!По принцип това става по съдебен ред, но ако от София Ауто са разбрани хора не би трябвало да стигате до там!
| |
Тема
|
[re: Юpиcт]
|
|
Автор |
ДeдoTpифoн () |
Публикувано | 01.10.07 13:52 |
|
Много благодаря за отговора!
Направо ми заявиха, че нямали такава практика, не се било случвало досега!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mumko (Човек) |
Публикувано | 03.10.07 11:39 |
|
A kakuv ti e problema?
| |
Тема
|
[re: Mumko]
|
|
Автор |
ДeдoTpифoн () |
Публикувано | 03.10.07 12:56 |
|
Индикаторите на таблото за включен/изключен ESP и Traction Control, както и за повреда в двигателя се включват без причина. Лошото е, че освен че дразни, когато светят тези лампички съответните системи не работят.
Всеки път ми казват, че проблемът е отстранен, но най-късно след 2-3 дни се появява пак. И в момента е така, след като последния, сигурно 10-ти път обещаха, че майка и баща, този път са го оправили.
Или майсторите им не разбират, или проблемът е хроничен, но това вече е без значение, според мен имам право да ми сменят колата.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Bлaдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.07 18:44 |
|
Тю бре,язък. Ти беше тоя ,дето започна форума за Каптивата и подобните нему.Колко хора покрай тебе си купиха Каптиви,включително и аз.Що не приложиш препратка към тези форуми в искането си към София ауто.Не може така.Дедо Трифон вече е институция за нас. Поне като техен дилър, нещо, не могат ли да направят
| |
Тема
|
[re: Bлaдo]
|
|
Автор |
Mumko (Човек) |
Публикувано | 05.10.07 10:00 |
|
Не че е моя работа да се бъркам в проблема... но аз съм имал доста подобни проблеми с гадните лампички и уреди.( докато работех като механик) и последно се оказа че не достига маса на двигателя. Дори и Шевролет направиха една кампания и се слагаше един кабел от масата на акомулатора до някой болт на двигателя.
На теб дали са правили нещо подобно?
Спомням си че на един шевролет сменихме какво ли не и най-накрая се оказа масата.
Митко
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eredis (непознат
) |
Публикувано | 05.10.07 11:04 |
|
Чувал съм за такава практика за други стоки. Мисля че е част от правилата за защита на потребителя. Има такава комисия за защита на потребителяя - намираха се навремето на площад Славейков. Ако не се лъжа и ИСО стандарта поставя някои изисквания - като време на гаранция и т.н. Поразгледай и се консултирай.
Важно е да имаш някакви документи - протоколи от които да се вижда какво се поправя всеки път и че дефекта е един и същ.
Не знам как седи въпроса със собствеността на кола на лизинг. Там реално ставаш собственик на колата, чак когато я изплатиш. Та не съм съвсем наясно.
Редактирано от Eredis на 05.10.07 11:10.
| |
|
С чиста съвест и днес, 9 месеца след като купих колата, поддържам положителните си впечатления от Шевролет Каптива. Проблемите ми се дължат по-вероятно на недостатъчна квалификация или липса на добро желание в София Ауто. Винаги може да се случи да има дефект, въпросът е как се оправяш в ситуацията - дали решаваш проблема или опъваш нервите на клиента до безкрай, размотаваш го и се опитваш да го убедиш, че трябва да продължи да идва всяка седмица в сервиза, докато свят светува. Проблемът ми не е с каптивата, а със София Ауто.
Иначе при замяна, пак искам Каптива, същия модел.
Благодарение на този форум получих важна информация от други собственици и съвсем честно искам да им кажа и доброто и лошото.
Това, че моят дилър ме прави на маймуна, рано или късно ще се окаже в тяхна вреда, защото човек, който си купува кола за 50 бона, знае как да си пази интересите. Вече писах до Комисията за защита правата на потребителите, пуснал съм и писмо до представителя на GM, разбира се, че съм известил и лизинговата компания, която е собственик на автомобила и ако един ден им го паркирам пред входа на офиса и спра да плащам, ще знаят защо съм го направил.
Сигурен съм, че скоро оттук ще ви съобщя, че въпросът е благополучно решен, но нервите, които похабих, никой няма да ми ги възстанови и затова хората заслужават да разберат какво се случва, когато станеш клиент на София Ауто.Редактирано от ДeдoTpифoн на 05.10.07 13:38.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Юpиcт (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.10.07 13:35 |
|
Хубаво е , че си взел мерки да защитиш себе си и правата си ,като потребител и се надявам скоро да ни зарадваш с новината , че проблема ти е решен. Ще ми бъде интересно да разбера дали GM ще вземат отношение по въпроса ти или оплакването ти ще остане глас в пустиня. За мен най-сигурния път си остава съдебния, защото инициативата е в теб , иначе чакаш някой да благоволи да ти обърне внимание на проблема, което не е много сигурно! Успех все пак и се надявам да напишеш какъв е краят на цялата тази история!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|