Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:40 31.10.25 
Автомобили
   >> Off-road
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какъв джип?  
Автор3aпaлeн (Нерегистриран)
Публикувано19.12.05 18:13

Здравейте, разбирачи!
Решил съм да си купя някаква по-проходима и сигурна машина, защото с моя Ескорт съм като на ролери. Ето на какви условия трябва да отговаря машината:
1. Проходимост и издръжливост- малко съм земеделец и по цяло лято ми се налага да карам по какви ли не места, а понякога е и кално!
2. Да се държи добре на сняг и лед- често пътувам зимата до вилата в планината, пътищата са вечно заледени, стръмно е и наклонът не е малък.
3. Да става за off road, не екстремни изпълнения, но се случва да ми се прииска да кривна от пътя
4. И ако може да не струва повече от 6-7000 лева
5. Разход- да не гълта като като ламя, да кажем около 10-11 градско безнин

Който има идеи да казва и по-бързо, че ме е обхванал мерак

Тема Re: Какъв джип?нови [re: 3aпaлeн]  
Авторrackt (Нерегистриран)
Публикувано19.12.05 22:22

Нива.
Има добра проходимост.
Подръжката и есравнително евтина.
А пък по проходите само ниви съм виждал да вадят коли.

Тема Re: Какъв джип?нови [re: rackt]  
Публикувано20.12.05 18:29

Малко и е висок разходът на гориво съм чувал, иначе и аз се ослушвам за Нива. Знаеш ли случайно колко харчи на газ?

Тема При тези условия...нови [re: 3aпaлeн]  
Автор Bushman (maYJor)
Публикувано20.12.05 18:57

и особено при тези ограничения на цената и разхода - само Витарка!

The storm is coming...

Тема Re: При тези условия...нови [re: Bushman]  
Публикувано20.12.05 19:01

Мерси, Бушмен! А какво мислиш за Самурай, не е ли по-проходим от Витарата?

Тема Ами...нови [re: 3aпaлeн]  
Автор Bushman (maYJor)
Публикувано20.12.05 20:28

Самурайчето е супер-колица, наистина. Гледал съм ги по състезанията - катерят се като кози. Основното предимство ми е, че е много лек и същевременно - достатъчно здрав и надежден. Като приобавиш към това съвсем разумната му цена и икономичната експлоатация - май за тези пари по-добър джип няма...

Ако го сравняваме с Витарата - тя е все пак по-голяма и по-комфортна от Самурая, имам предвид - и като обзавеждане, и като возия. Има по-добра аеродинамика, по-живичък двигател и окачване на пружини, като резултат - държи се по-добре на шосе от него. Въпреки всичко, джиповете се карат основно по шосе, доста рядко по черни пътища и изключително рядко изобщо без път, нали така?

Като проходимост... не мисля, че Витарата е по-зле от Самурая. Сигурно е със 100 - 150кг по-тежка от него, но е и по-мощна и има независимо окачване на пружини отпред, срещу два цели моста на листови ресори на Самурая. Наистина не се наемам да кажа кой от двата джипа е по-проходим, но не смятам, че има съществена разлика между тях в това отношение.

Често сме говорили, че Витарите ръждясват, наистина съм виждал много изгнили. Това е естествено, защото никой не е могъл да предвиди, че джип на цената на едно Поло ще се кара 15 и повече години... Мисля, че При Витарите след 92-93 година проблемът със слябата АКЗ е решен, а при Трекерите този въпрос никога не е стоял /доколкото знам/.

В заключение - наистина смятам, че при тези добре формулирани условия най-сполучливия избор е Витара /Трекер, Сайдкик/. Може да се помисли и за Чероки, ако предпочиташ по-голяма кола. Може и Самурай, ако не си претенциозен по отношение на динамика, комфорт и не предвиждаш да пътувате цялото семейство с багаж.

Това е от мен. Успех!!

The storm is coming...

Тема Re: Ами...нови [re: Bushman]  
Публикувано20.12.05 21:04

Благодаря за изчерпателния отговор! Вече има яснота по въпроса. Успех и на теб!

Тема Re: При тези условия...нови [re: Bushman]  
Авторdezki (Нерегистриран)
Публикувано04.01.06 17:50

Land-Rover Range Rover Classis (1977-1995) s dizelov motor 2.4tdi, 2.5 tdi ot alfa romeo(VM) ili 200Tdi no tam parite sa nad 9 hil lv
Land-Rover Discovery (1990-1995) sus motor 200Tdi -razhoda na tozi motor e do 10/100 gradsko

Тема Re: Ами...нови [re: Bushman]  
АвторVlado (Нерегистриран)
Публикувано10.01.06 08:38

Az samo da dobavq za rujdata. Imam Tracker 93 godina i izobshto takova neshto nqma. Minalata godina imashe 2 petna kudeto se hvashtat zadnite kolani za poda. Zakurpih gi i t tova e. Mnogo sum dovolen ot Trackera.

Тема Re: Какъв джип?нови [re: 3aпaлeн]  
АвторKocьo (Нерегистриран)
Публикувано13.01.06 13:49

Аз съм изправен пред същите въпроси, че имам една виличка, която е малко трудно достъпна през зимата, а пък и през лятото, като се разкаля. На всичко отгоре се появиха едни дървосекачи, дето правят коловозчета малко дълбочки на места за лека кола! И аз се триумя между Нива, Сузуки или друго 4Х4 ама малсо по-височко отдолу от обикновените леки 4Х4! Но моите финансии са също във вече споменатия по-горе лимит. Само че имам и още едно ограничение! Най-ниското място на подстъпите към подземния ми гараж е 180 см.! Та някой може ли на ми подскаже по-проходимо возило с височина около 170 см.? Че нещо в нета не мога да намеря височината като описан параметър на возилата!
Благодаря предварително!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.