Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:07 14.07.25 
Автомобили
   >> Off-road
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кажете нещо за Черокинови  
АвторKoнcтaнтин (Нерегистриран)
Публикувано26.05.04 11:33

Искам да си купя Чероки (втора употреба), ще съм благодарен ако ми дадете някои съвети отнсно марката, подходящи мотори, слаби места, разход, подръжка и др.

Тема Re: Кажете нещо за Черокинови [re: Koнcтaнтин]  
Автор CJ_ (непознат)
Публикувано26.05.04 12:49

Добре замаскирано като джип комби !!!!
Слаба предница ( шарнири и накрайници )
4Х4 се пуска с вакум както и клапите на парното,вакумната система постоянно саздава проблеми !
Няма шаси !!!!!!!!!!!!
Постоянни проблеми с стартера ( зада се свали се разглобява половиния двигател буквално )
Маслената помпа се варти от един шестограм и се случва той да приварти
потарпевшо в случея е Турбото без масло умира веднага
Слаба Ел. инсталация
ако е 2,1 ТД разход в града 9-10
ако е 4,0 бензин около 20-23 газ
без малко да забравя проблеми саздават и ел. стаклата
Но иначе ако ще си го караш из града и ще си го коткаш може и да прокопса повечко време.
Аз лично биь предпочел всеки един японски джип разбира се без Исузо

Тема Re: Исузу [re: CJ_]  
Автор lNSlDER ()
Публикувано26.05.04 12:55

А защо без Исузу?.. Смисъл, само заради ръждата или? Питам, защото цените на Исузу-то са много атрактивни..

Тема Re: Исузунови [re: lNSlDER]  
Авторuaz (Нерегистриран)
Публикувано26.05.04 13:50

Защо,ли? Аз имах 2.0 бензин 86г. и 2,8TD-91г.Не ме питай какво не съм ремонтирал по тях,а бе с една дума пълен боклук.

Тема Re: Исузунови [re: uaz]  
Автор Linux.Lab (дърт и изкуфял)
Публикувано27.05.04 02:17

И сега си взе УАЗ да ти е мирна главата ли?
Щото баща ми има 2 такива и ако в месеца по веднъж не се омаца до ушите покрай тях все едно месеца не е свършил.
Между другото ще съм благодарен ако някой каже от къде може да се намери по тънко цена за джанти и гуми на Витарка щото ставали за УАЗ-ките и баща ми ме е емнал да му търся.

I feel like I should have a great idea right now. But I don't.

Публикувано27.05.04 02:26

Капризно автомобилче е Черокито. За БГ обаче най-добре изглежда с 2.5л бензинов или 2.5л дизелов мотор, като тоя последния е след '95-та и цената идва малко нагоре.
Ако е двигателя е дизела на Рено задължително да провериш компресията и турбото щото обикновенно са издухани. Не че като ги провериш ще имаш, кой знае каква гаранция, щото сега продават разни мазила с които и с блокирал двигател да караш 200-300км. Все пак ги провери. Тоя двигател като цяло идва малко слабичък за килограмите на Черокито. А да не забравя провери си и сервото да не свири, че и там са парички.

Тема Re: Исузунови [re: Linux.Lab]  
Авторuaz (Нерегистриран)
Публикувано27.05.04 11:01

За сведение карам Мерцедес G. Уазката я купих за разнообразие.А по въпроса с джантите ще споделя какво направих аз. Разпробих точковите заварки на оригиналните джанти и обърнах диска обратно.Сложих и фланци-40мм и джипа се разшири със 160мм.

Тема Re: Исузунови [re: Linux.Lab]  
АвторCJ_ (Нерегистриран)
Публикувано27.05.04 12:37

0888-600718 Blagoi ot Varna e mom4eto i ima djanti ot Samorai4e ama dupkite sa kato na vitarata

Тема Re: Исузунови [re: uaz]  
Публикувано27.05.04 19:49

Леле дай едно кръгче с G-то пък аз ще ти дам един завой с моя училищния автобус
Сега за УАЗ-ката. И баща ми мислеше така да прави (някой му бил казал, че става) и едвам го отказах. УАЗ-ките у нас се ползват основно за лов и тая идея да обърна джантата никак не ми изглежда редна. Дай малко повече инфо как се държи тая цялата работа като минаваш примерно по някое речно корито или като засилиш по пресечен терен. Аз все още съм скептик по тоя въпрос.

Автор XJ ()
Публикувано27.05.04 21:48

Добър избор!
Виж сега:
като всеки автомобил на старо има някои неща за ремонт или смяна(независимо дали е японски,немски и т.н.),зависи колко е стар джипа и как се е отнасял с него преди6ния собственик!
Някои хора по нашенски дават отрицателни коментари за Cherokee като имат в предвид някои тотално избушен екземпяр!!!!!! Все едно 4е ако се вземе някои японски или немски и т.н. джип вообще не се ремонтира.ха,ха,ха
Ако говорим за Cherokee(не за Grand-a) като форма на като форма на купето по4ти не търпи промени през времето от 1984 до 2001г което само говори 4е е доста сполу4ливо.
4ак след 2001 го променят на Liberty
Стариа му дизелов дигател е на Рено(2.1ТDI)(разход8-9градско и 7-8извънградско) ,слагали са го и на Рено трафик и има доста данни за голяма издържливост!!!!!
Има и 2.5TDI които е италиянски по (капризен) има малко по голям разход но с пове4е к. сили.
Бензиновите са 2.5 и 4.0 литров(хар4и доста много! но варви много яко)
Ако искаш пове4е тех. информация за Cherokee на руски виж тук:http://jeep.auto.ru/.
В америка тези дипове имат многоброини фенове:не слу4аино по4ти всеки американски форум или саит за off-road се говори за Cherokee.Има страхотни неща повярвай!
На капака на Cherokee е написано ясно неговата характеристика Jeep което само по себеси говори за него.:)

Р.S.Ако иска6 пове4е данни драсни ми на Jeep_kj@abv.bg

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.