Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 22.11.25 
Автомобили
   >> Off-road
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Приличен разход!нови  
Автор Bushman (maYJor)
Публикувано29.11.03 22:51

Днес засякох разхода на Трекера - с газ за 25 лева съм изминал 190 мили! Ако се смятат по 1.6км. на миля, се получават 304км., хайде нека са 300. Значи разходът излиза малко над 8 лева на 100км, като газ идва на 11 литра при цена 73 стотинки на литър. Трябва да се отчете, че поне половината от този пробег е градско каране /ако Лом минава за град де/, има и малко off-road, а също и поне 20км. обучение на начинаеща шофьорка на 2-ра скорост. Освен това колицата е с доста по-големи от стандартните гуми - 225/75/15, та километражът вероятно отчита по-малко километри от реално изминатите.

В заключение - разходът на газ може да се приеме 8 лева на 100км. Зимата нека се вдигне на 10, мисля, че е съвсем прилично, какво ще кажете? При вас какво е положението с разхода? Едва ли друг джип ще падне под 10 лева на 100км., така мисля...

Тема Re: Приличен разход!нови [re: Bushman]  
Автор lNSlDER ()
Публикувано30.11.03 01:22

Ами аз наскоро ходих с Дифендъра до Ямбол и се изненадах доста приятно от разхода. Значи - 5 човека, с ДОСТА багаж отзад в дойде точно 10/100! Като имаш предвид, че на магистралата карах със 120-130км/ч.

Странно, че този разход го засякох след като бяхме свалили багажника отгоре. Преди (с багажник на покрива), при същите обстоятелства харчеше 11-11,5/100..

В градско стига до 12 най-много, което смятам, че е определено удовлетворително.

А аз имам друг въпрос: Вие как сте с парното? Не знам дали конкретно този Дифендър е правен за много топлите страни, или всички са така, но при него за парно не можем да говорим. При нормален студ (както е тези дни) шофьора и този до него могат да се отоплят (като цяло), но падне ли около нулата и надолу - забрави, а за тези назад да не говорим. Ако я няма допълнително монтираната печка, просто си загиваш..

Автор 4O6HDl* (майстора)
Публикувано30.11.03 08:39

Недолюбвания от някои тук Теракан може да слезе на 8/100 нафта, което е под 10лв/км, ако се кара прилично, а не като мен. Но дори и да се юрка рядко минава над 10/100, което е 11 лв, но предлага много по-голям комфорт от Трекерчето. Виж в калищата сигурно гори 15. Поне не спира. Чорбаджиите му купиха гуми Гудиър вранглер ли беше, нещо такова. Малиии! Не мога да си представя как и защо ще спре с тях. Е, няма начин, ама са страшни.

АвторTeдo (Нерегистриран)
Публикувано01.12.03 14:20

ами ако се смята като теб в лв на 100км и се купи по евтина нафта.... Моя харчи към 9.5-10л - предимно градско и магистрала... скорост 80-100кмч
По принцип зареждам на 1.00-1.04лв от бензиностанция...

Тема Re: Парно!нови [re: lNSlDER]  
АвторTeдo (Нерегистриран)
Публикувано01.12.03 14:28

Ако пусна вентилатора на 1, а парното на мах, повече от 15-20мин не се издържа... Затова сега го карам на 3/4 парно и изключен вентилатор (ако се движа по шосе). На черен път (при бавно движение) пускам на 1 и е доволно топло... Между другото, имам отделно управление на парното за задната седалка...

Тема Re: Приличен разход!нови [re: Teдo]  
АвторTurboDizelKombi (Нерегистриран)
Публикувано01.12.03 14:47

На Cherokee-то по книга му дават 8 извън на 10 във града. Не съм я пълнил още до горе за да съм сигурен колко точно лапа, но мисля че е там някъде въпреки че по светофарите си тръгвам мощно.

Тема Re: Приличен разход!нови [re: TurboDizelKombi]  
Автор 4O6HDl* (майстора)
Публикувано01.12.03 15:01

10/100 на Черокито в града? Да не е в мили бе?

Тема Re: Приличен разход!нови [re: 4O6HDl*]  
Публикувано01.12.03 15:21

Да в морски мили, Даже като карам и ми се пълни резервоара

Мотора ми е само 2.1 TDI от Renault и разхода по книга е точно това което съм написал. Нека реално да е 10 или 15% отгоре.

Тема Re: Приличен разход!нови [re: TurboDizelKombi]  
Автор 4O6HDl* (майстора)
Публикувано01.12.03 15:30

То в мили не става, вярно. Не разбрах че е печка. Но не е TDI, щото не е Фолкваген.

Тема Re: Приличен разход!нови [re: 4O6HDl*]  
Публикувано01.12.03 15:48

Turbo Diesel Intercooler е!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.