|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Unimog
|
|
Автор |
Caмo Дизeл (нинджа) |
Публикувано | 02.05.03 11:45 |
|
Повечето хора, като чуят Мерцедес и Офроуд, се сещат за G- и М-класите (е, второто е малко условно ). Така се забравя обаче, може би най-якия офроудер на Мерцедес - Unimog. Верно, че си е всъщнос камионче, а не джип, но на размери не е по-голям от някои американски изцепки.
Това добиче, няма проблем да катери 100% наклони, да гази 1,2 метра вода, има гъвкава рама и специално окачване на каросерията към рамата, портални оси, даващи над 50 см просвет при нисък център на тежеста, централно помпане на гумите в движение и др. такива.
Има 8 предни и 6 задни скорости, с опция за редуктор и още 8 предни и 8 задни скорости. За да не се омеша някой неопитен с толкова много скорости, проблемът е решен типично по Мерцедесовски. Скоростната кутя е електро-пневматична. Водачът само бута едно лостче напред-назад, при което според натоварването, скоростта и тнт. му се предлага подходяща предавка и, ако тя се хареса на водача, той трябва само да натисне съединителя. Ако не, продължава да ръга лостчето
Много яка машина, и на външен вид ме кефи, особено с някой големи и зъбати гуми 
Само Дизел
| |
|
Обърнете внимание на усукването на шасито:
Може и още:
Абе това без амортисьори ли е?
Старичък Unimog:
EXTREME!!!
Това са 5 вагона ЧАКЪЛ:
Новият Unimog:
Само Дизел
| |
|
Basi mamata!
| |
|
Абе, Дизел, тва чудо е върха, сещам се преди време ква лудница беше, като гледах тва чудовище по Еurosport-a, а той баща ми е луд по тези камиони, аз също, за мен един уважаващ себе си шофьор трябва да знае как се "увладява" едно такова чудовище...
Евала на Мерцедес за тва окачване, просто не е истина колко опит имат Бенцовете в Off-Road-а...
AutoBild определи: за 4 поредни години кола N:1 е Mercedes-Benz
| |
Тема
|
Re: Unimog
[re: Caмo Дизeл]
|
|
Автор | Teдo (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.05.03 22:59 |
|
Какво им е теглото на тия машинки? Най-малките май могат да се карат и с В категория?
Какви двигатели им слагат най-често?
| |
|
Ами не мога да намеря празната им маса. Сигурно е към 3 тона. Затова пък максимално допустимото тегло е 7,5 тона за най-малкия (U3000), до над 14 тона (U5000)!!!
Сегашнатите модели са с 4 цилинтрови турбодизели с интерулер и обем 4,3 или 4,8 литра и мощност 150, 177 или 218 кс, респ. 580, 675 и 810 Нм при 1200-1600 об/мин. Типичен камионски двигател 
Само Дизел
| |
Тема
|
Re: Unimog
[re: Caмo Дизeл]
|
|
Автор | DlNl (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.03 15:28 |
|
Tva e naprao varhovna mashina! Siguren sam i che e sas strashna prohodimost!
Naprao varha! Ama kakva e tzenata na edin takav dzver mnoo mi e interesno!
CHAO
| |
|
Точно по Евроспорт ги гледах, беше състезание с нещо като бъгита, направени на базата на Унимог. Всъщност, май си бяха обикновени машини, само че максимално олекотени и яко опасани с тръби. През какви препятствия минаваха - не е истина, онемях направо! Ако имат някакъв недостатък, може би е, че не са много устойчиви при страничен наклон. На онова състезание доста се обръщаха.
По-натам ще се разтърся за някоя интересна картинка.
| |
|
Да бе, ама ще се обадя аз в базатта на Мерцедес, да им кажа две-три приказки, като например да го направят с 25-30 см по-широк, тогава ще решим и този проблем!!!   
Аз бях, съм и ще бъда най-добрия : Това са трите лъча на Mercedes!!!
| |
Тема
|
Re: Unimog - cena
[re: DlNl]
|
|
Автор | Tedo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.05.03 10:21 |
|
Vij temata "za maniaci" - v mobile.de ima za okolo 2000EUR izpravni, no dosta stari, da ne kaja "retro"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|