Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:23 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Нумизматика
*Кратък преглед

Тема Продавам сребърни монетинови  
Автор karakala57 (непознат )
Публикувано03.11.11 14:20

1. "40 batz 1813", швейцарски талер, сечен за кантон Цюрих.
2. "1 crawn 1938", английски талер, сечен за Австралия.
Очаквам предложения за цени на:
lumy@abv.bg

Тема Re: Продавам сребърни монетинови [re: karakala57]  
Авторemo (Нерегистриран)
Публикувано05.11.11 00:46

Я ми кажи сега пич - при положение, че едната монета е 29,5 грама и кроната е 28 и кусур ... как аджеба стават 51 грама ?????????

Отдолу на аукциона има въпрос относно теглото, на когото си дал нещо като странно увъртане.
Ето да се види от всички, които не са го видели

Снимката на монетите на везната, просто ги прави непродаваеми.

Ти как би обяснил разликата в грамажите?

Освен това защо не отговаряш на мейлите, на хората които те питаха?
Телефона ти като ти звъняха не един или 2 пъти къде си го заврял вечно та го не чуваш?
Колко са ти никовете в аукциона?
Защо се отказа да ги продаваш там?

Тема Re: Продавам сребърни монетинови [re: emo]  
Публикувано05.11.11 14:44

Мили мой доброжелателю, то се разбира, че ти си този, който драска под аукционите и прави сечено. Може би защото се наричаш "gnomon" или "каменистия" или с още десетки никове, а? Ама все на камък удряш явно... Добре правиш, че пускаш линк към този аукцион, защото сам показваш подлостта си и се вижда много ясно, че никой никого не заблуждава. Ако бе така, нямаше да има снимка на двете монети с точния грамаж на везната. И понеже се правиш на много умен, сам сметни колко струва вече 52 грама сребро, половината от което е проба 0.925. Не случайно и цената е такава.
А ти може да си продължаваш да бълваш змии и гущери, щом това ти се харесва.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от karakala57 на 05.11.11 15:05.</EM></FONT></P>

Редактирано от karakala57 на 05.11.11 15:07.

Авторeмo (Нерегистриран)
Публикувано05.11.11 18:37

Емил се казвам, не съм гном или каменистия. Пиша ти защото 4-5 човека от аукциона ми пращаха снимки за да им кажа дали са истински монетите. Забравил си да напишеш най-основното - а именно, дали е РЕПЛИКА.

Там е целия въпрос, с едно малко изключение.

Ония ти е написал въпрос, който ти си го приел за СЕЧЕНО. Какво говори за намеренията ти това ? Изведнъж обаче те е осветлила промисъл и си написал следния изчерпателен отговор:

Ето и заглавието на аукциона, породил въпроса, където за да не ти е сечено си забравил да споменеш, дали са реплики. Тук естествено си със никът stan4ev_1972 Един прекрасен приятелски акаунт

Ето тук примерно, използваш основния ти ник, karakala57 - предимно използван за покупки. Страхотен талер за една от провинциите на Испания, но не е Мексико. Познай къде е сътворяван

А сега за изключението - повечето от обадилите ми се са именно колекционери на реплики. Именно на реплики, и се чудеха какво точно продаваш.
Не е било подлост, че те е питал гномона ... просто, вместо тука да го казваш през зъби, трябвало е да го туриш като инфо в заглавието.
Нищо лично.

Жив и здрав да си

Тема Re: Продавам сребърни монетинови [re: eмo]  
Публикувано05.11.11 19:10

Човече, не зная какъв специалист си, но се вижда каква роля играеш.
Само ти не виждаш какво показват снимките. Аз не съм мошеник, какъвто се опитваш да ме изкараш.
А когато ти си пускаш акционите, пиши каквото намериш за добре.
Ако забелязваш, има аукциони като този, който си показал с испанския талер, за които няма никакво инфо. Защо тогава не седна да пишеш под този аукцион с талера къде точно е сътворен? Ако не бе нищо лично ,както твърдиш, щеше да се задоволиш само с това да даваш консултации на събирачите на реплики, без да се занимаваш с мен. А ако много държиш, ще ти кажа от кого съм купил тези монети.
От твоя голям приятел "kugasaka"'

Авторemo (Нерегистриран)
Публикувано06.11.11 00:50

Ами нищо лично - в края на краищата каквото желаеш, това ще продаваш. Съвсем не ми е в темперамента, да правя някой на мошенник.Не се ли подсещаш, че е възможно да има клиент за монетите или репликите. Звъннах ти на телефона от скайпа, за да се разбереме, а ти се същиса и започна с алоалонищонесечуваалоооооо ..... А на Мартин ще му скъсам ушите, не ти ли е казал, че тези реплики са с други параметри ... забележи патината върху четиресетицата, която е характерна за сребро 999, или накратко казано - посребровката.
И ПАК - НИЩО ЛИЧНО
Голяма палячовщина

Тема Re: Продавам сребърни монети [re: emo]  
Публикувано06.11.11 12:51

Kugasaka или Мартин, не само, че не ми каза, а през цялото време твърдеше, че монетите са автентични и му ги бил дал за продажба някакъв стар човек. Писах му най-учтиво с предложение да си ги вземе обратно и да постъпи мъжки, но той предпочете да ме обижда и заплашва. Аз помолих един познат да ги пусне на аукциона, така че не си звънял на мен. Бих се радвал да ми помогнеш, ако наистина има клиенти за тези монети. Ако ти трябва телефона ми, пиши ми на имейла.
Поздрави!

Авторфьщ (Нерегистриран)
Публикувано07.11.11 20:03

ебати цирка

Тема Re: Продавам сребърни монетинови [re: фьщ]  
Авторemo (Нерегистриран)
Публикувано08.11.11 11:10

Ами че тоя kugasaka и сега ги продава тези същите , специално короната от 1938 за триесетина лева. Написал е, че е препечатка, но от какво е сътворена, не е написал.
Некой като я купи, поне да знае за какво ще го бият.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.