Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 04.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Нумизматика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Закон, страх и колекционерствонови  
Автор karus (минаващ)
Публикувано01.08.10 21:42

Почти не се докосвам до този клуб, защото от половин година не срещам нищо по моята тема - антични и средновековни монети! Всички се стреснаха от новите текстове на закона. Едно е да говориш за нещо, а друго е да го притежаваш. Никой не може да заглуши желанието за знание! Питайки за определена монета каквото и да е то и при положение, че е изтеглена от някъде в интернет, никой не те обвинява за нищо.

Нека възродим обмяната на информация и знание, защото ние не сме престъпници!

Редактирано от Бeзcъннa на 03.08.10 19:58.

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: karus]  
Авторemo2 (Нерегистриран)
Публикувано05.08.10 15:37

На кой му пука за истинската нумизматика? ТУК се интересуват от много по-важни неща, като кутия цигари от 1944г. или монети на 180 градуса.А и хората са си прави, защото не са сигурни дали няма да ги преследва закона. Някой искаха да си направят колекция и даваха луди пари по сбирките в Тьрново. И сега какво стана,- всички станахме престъпници?Никой няма право нито да предлага, нито да купува за да си обогати колекцииката.Много от хората се чудят как да се отърват от това което купуваха за да нямат главоболие .

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: emo2]  
АвторMopckиa (Нерегистриран)
Публикувано05.08.10 18:03

Колеги, питам се, ако всеки зарови всичко старо и се покрие, колко ли време "супер полицаите" ще си отстояват щата и заплатките. Не е ли време и ние да почнем да се държим кофти?

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: Mopckиa]  
Автор karus (минаващ)
Публикувано05.08.10 19:12

Колега, то е ясно ,че много лесно ще си защитят заплатките. Накрая ще излезе ,че съдебната система е виновна и толкоз! Аз съм за колекционерството което значи- знание ,любов и страст! Тези понятия са чужди на голяма част от хората и за това нашата кауза е неразбрана. Много ми е интересно кой вижда и се наслаждава на всички неща съхранени в музеите-по точно в техните хранилища. То и самите музейни работници не са ги виждали! Какво от това, че били изключителна държавна собственост и т н

Тема Re: Закон, страх и колекционерство [re: karus]  
Авторemo2 (Нерегистриран)
Публикувано05.08.10 20:02

Ами то като гледаш какво става в тази ненормална държава и започваш да се чудиш престъпник ли си, или любител колекционер.

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: karus]  
Автор ГъдюГъдeв (минаващ)
Публикувано06.08.10 09:09

Ето ти една логика, на която бях свидетел /няма да споменавам чия е-ще се досетите/ -
"онзи там знае много за гръцките монети........ясноооо........100% знае за тях защото 100% ги има у тях....мммм дааааа.......трябва да видим тая работа........."

Е при тая логика върви доказвай, че знанията си ги получил от каталози, научни публикации и др.подобни.

Та затова хората спряха да дават мнения по форумите - за жалост.

Редактирано от ГъдюГъдeв на 06.08.10 09:12.

Тема хи-хи-хи ...нови [re: ГъдюГъдeв]  
Автор пoпПъpвaн (поназнайващ)
Публикувано06.08.10 12:48

... да ти имам логиката!
Свиркай си, бе! Глей си кефа и да не ти пука

Това, което ти е в главата, никой не може да ти го вземе!
Щели да дойдат, щели да вземат, щели да питат ...
Ми да дойдат, да вземат, да питат! Кво ти пука?
Идвали са, вземали са, питали са! Е, и?
Ако от глупостите на всяко поредно правителство на хората им пукаше, то отдавна нямаше да има хора!
Газ и толкоз! Живота е хубав и е пред теб! Като се оглеждаш и ослушваш, ставаш мишка, мишките ги ловят ястребите, котките, змиите ... значи работата на зян върви ... Вдигни се високо, като ястреб, хитрувай като котка, изплъзвай се като змия - колекционирането на разни неща съществува от както съществуват разумните хора и само от разумните хора зависи то да се запази и развива.
Айде, и не се напъвайте по разни форуми да отваряте очите на тези, които не искат да им бъдат отворени, защото когато прогледнат ... ще искат да затворят вашите!

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: ГъдюГъдeв]  
Авторtrader (Нерегистриран)
Публикувано06.08.10 12:59

Вижте какво, малко сте попрегърнали доста здраво този страх от закона. Така не се процедира, според овчата мисъл на някой административен плебей. Действа се по сигнали. Подслушват се телефони, преглеждат се БЪЛГАРСКИТЕ пощенски кутии и пр. В крайна сметка се стига до хората, дето не се пазят и правят продажби. Освен това, както е известно на мислещите хора, законът не обслужва държавата ни нито колекционерите. При такъв закон директно се насърчават износът зад граница, или пък нелегалната търговия в държавата и съответно пак износът. Ние, Гърция и Италия сме много могати по отношение на находки и просто се лобира за по-лесно прехвърляне на находките. Това е всичко. Разбира се, че ще се афишира дейност, нещо от рода на - фанаха еди кой си с едикакви си монети и му ги конфискуваха и пр. . Също така, както е известно ще има и 2-3 кохорти душещи. Ефекта ще е АБСОЛЮТНО Н-У-Л-Е-В . Положението ще е , като с налозите с ракията и нелегалния внос на цигари.Срамно беше изказването на висш германски юрист по телевизията, че законът бил като следморфинова промисъл . Изказването на едно франсе дето е бил директор на некакъв комитет за национални щенности на Франция пък беше следното: Типичен за Балканите феодалин декрет. С такава ирония го спомена по телевизията, че ме хвана срам, че съм от общността на Балканите.

Тема Re: хи-хи-хи ...нови [re: пoпПъpвaн]  
Автор nikkor ()
Публикувано07.08.10 16:01

бравос, ето един свободен човек

Тема Re: Закон, страх и колекционерствонови [re: trader]  
Автор parfa (НеЗнАйКо)
Публикувано09.08.10 21:56

БРАВО --ве ПОПЕ за ПРЪВ път съм 1000% процента съгласен със Тебе :))))

МЕН ми е найййй-интересно какво ЩЕ ми направят Ако ме хванат на Някоя нива с металотърсач ????????????????????????? ---СМЕЩНИЦИ--някой хора си отварят Частни музей с експонати за Милиони евро а ТЕ МИ ДАВАТ по телевизията Как хванали ЕДВА ли не огромна група иманяри дават отрупани маси с монети --КОИТО Обаче струват по 12 стотинки броиката

КАК ЕДИН ПЪТ НЕ ХВАНАХТЕ НЯКОЙ С 20-30 Ауреуса --КЪДЕ са Предметите Статуетките Дипломите Съдовете--СТРУВАЩИ хиляди

ЗАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ ЕДИН ГОЛЯМ МИЗЕЙ КОЙТО ДА ИЗКУПУВА на 60% от каталожната Цена----нещо което струва 100 -200 1000 лева НИКОЙ няма да си създава главоболия да го прекарва през черния пазар КАТО може да го даде на музея на 60%--ТЕ и Прекупвачите няма да му дадът толкова и ВСИЧКО ЩЕ СИ ОСТАВА в БЪЛГАРИЯ------ОБАЧЕ НЕ МОЖЕ явно е по добре да се КОНФИСКУВА и след 5-6 месеца да изцезне Безследно

както стана с много наши Съкровища

тук в БГ никога няма да е както в Англия примерно да можеш да си ходиш на спокойствие из ПОЛЯТА---НЕ В ИСТОРИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ РАЗБИРА СЕ има къде къде по интересни и БОГАТИ МЕСТА на които археолозите НЕ СА И НЯМА да стъпят-НИКОГА

не че като те хванат могат да ти направят нещо ако не намерят НЕЩО по така в теб но не вярвам някой да се разхожда с ПЪЛЕН джоб монети

даже ако имаш Документи за машината не си в защитена територия и не открият нищо в теб НО ВЪПРЕКИ това ти направят проблем МОЖЕШ СПОКОИНО да им Друснеш едно дело по 1000 причини

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.