|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Какво Ви става бе хора
|
|
Автор |
lisa_1 (непознат
) |
Публикувано | 16.02.10 22:34 |
|
Май има много хора,които не си ценят труда.Всяко едно "нещо" излязло от земята за всеки има малко или много сантиментална стойност.Спомняш си тръпката и очакването какво ще се покаже,после правиш възтановка и предположения-защо е там,какво ли се е случило.Чакало е теб в земята хиляди години и да се разделиш с него за жълти стотинки-сори.
| |
Тема
|
Re: Какво Ви става бе хора
[re: lisa_1]
|
|
Автор |
e-m-o 2 (непознат) |
Публикувано | 17.02.10 07:46 |
|
Ами страха да не те хванат-майтап. То тука като в живота,- всички играят на прееби другарче.
| |
Тема
|
|
|
Автор | иcтopия-xoби (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.02.10 11:16 |
|
То затова никой не уважава иманярите,защото нямат грам акъл и интерес към историята.
Истински търсачи за съжаление почти не останаха...от онези романтиците,дето наистина оценяват това,което намират и го съхраняват за сопбствен кеф.
Простия иманяр обикновено руши и ровичка в археологически обекти и културни резервати,докато истинския търсяч обикаля из природата,но не на защитени обекти и никога не оставя кратери.
Разбира се тук е ролята и на държавата,която третира и двата вида хора еднакво.
Когато започнат да гонят иманярите,а обратно да легализират хората с металотърсачи,които спокойно да търсят сред ниви и паланки,където археолог никога няма да пипне,тогава ще има и свободен пазар и нормални откупки от музеите и т.н. и т.н.Ще се създадат правила.
Тогава(ако доживея)и аз бих си взел металотърсач и да изкарвам красоти,които сега ерозират в земята,по ниви и паланки.
Ако се поразровите из нета ще видите много сайтове например на британци,които си показват свободно находките,изграждат си теории,в повечето случаи наивни и романтични,но в това им е чара и въобще живеят в друг,по-красив свят,а когато намерят нещо наистина значимо за историците,то им бива справедливо заплатено и откупено от съответните институции...
Но...това е в "белите" страни.
Каквато и да е обстановката тук обаче,нищо не оправдава мизерниците,които продават съкровищата ни навън и съсипват културно исторически и защитени обекти.
| |
|
Много си прав/а .Не може да правиш 10 см.дупчица и да си я заравяш после, да те гонят ченгета по всички параграфи, а наказанията да са същите като на други който работят не с металотърсачи а с булдозер.Преди време слушах интервю в което дават статистика,че 80% от нещата в музеите са от "иманяри" или случайно намерени.Аз също съм си запазила много красиви неща и се надявам кризата да не ме принуди да се разделя с тях. Поздрави
| |
Тема
|
|
|
Автор |
karus (новак) |
Публикувано | 17.02.10 21:47 |
|
Абе Лиске, за какви сантименти говориш, а искаш пари. Като си толкова сантиментална не бива да си до такава степен материална!
| |
Тема
|
[re: karus]
|
|
Автор |
lisa_1 (непознат
) |
Публикувано | 17.02.10 23:23 |
|
Няколко дена слушам колко са тривиални,колко много ги предлагат и т.н.Аз за себе си съм си оставила по-квалитетни тея какво да ги правя-супа.Ама няма да ги дам и за 400 лв.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
karus (новак) |
Публикувано | 17.02.10 23:27 |
|
Това за 10 см дупчица ме навява за малко бременната или по скоро за това, че само главата.......... Жена с апарат( пари )е като луд с картечница!Ще ми се да продължа, но Безсънна ще ме изтрие! За сега само едно сантиментално- ЛЕКА НОЩ!
Редактирано от karus на 17.02.10 23:29.
| |
Тема
|
[re: karus]
|
|
Автор |
lisa_1 (непознат
) |
Публикувано | 18.02.10 01:46 |
|
Образно казано 10 см.Пък и нотка на пренебрежение ли усещам?Какъв беше тоя коментар ................?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Apxaнreл (паднал ангел) |
Публикувано | 19.02.10 21:46 |
|
... баси девойче... кажи де си намирала на 10см. нещо ценно и си оставiла онова отдолу.. :) Аз съм за... до 30см... че ме мързи да копая.. освен ако няма защо.. :)
Последния път до 10см събрах шепа съчми...
....оххх как ухаят само някои женичкиииии Редактирано от Apxaнreл на 19.02.10 21:59.
| |
Тема
|
[re: Apxaнreл]
|
|
Автор |
lisa_1 (непознат
) |
Публикувано | 20.02.10 00:02 |
|
Нямах предвид буквално 10 см.Образно го казах.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|