|  | | 

| 

| 

| Тема |  Георги Димотров   |  |  | Автор | Driver91 (непознат
) |  | Публикувано | 08.01.09 22:57 |  |  | 

Здравейте на всички!

Имам един въпрос относно монетата 5лв.(поне така мисля ) Георги Димитров

Преди Нова година бях в БНБ на касата където продават монети. Пред мен имашя няколко човека. Не чух целия разговор с жената, но той попита нещо за монета (не съм сигурен за номинала, но мисля че е 5лв) Георги Димитров. Каза че няколко пъти е питал за нея преди. Касиерката му тговори, че монетата в момента се капсулова и може би след Нова година ще я пуснат.

Въпроса ми е някой знае ли за коя точно става дума. (Незнам дали може да става дума за 5лв от 1965, тъй като знам че тя е изчерпана на касите)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Георги Димотров  [re: Driver91] |  |  | Автор | pepe (Нерегистриран) |  | Публикувано | 09.01.09 09:39 |  |  | 

Може би става дума точно за 5лв от 1965, защото другата монета с Георги Димитров е 20лв от 1982, а също и 50лв от 1981.
 Гледам че тея 5лв от 1965 ги има в аукцион.бг на прилични цени.
 Поздрави.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Георги Димотров  [re: pepe] |  |  | Автор | aмaтьop (Нерегистриран) |  | Публикувано | 09.01.09 12:30 |  |  | 

Изчерпана на касите ли? В списъка им с монети не е отбелязано.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Георги Димотров  [re: aмaтьop] |  |  | Автор | Apkaн (Нерегистриран) |  | Публикувано | 09.01.09 14:24 |  |  | 

Здравейте, да не би да става въпрос за 5 лв. 1950 г. с лика на Гошето Димитров - някоя от 3-те разновидности - мед-никел, бронз или алуминий ??   Шегувам се братя българи, всяка разновидност има по 1-2 бройки тираж и е една от най-митичните и легендарни БГ монети от света на мечтите..... проектна монета с други думи.....

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Георги Димотров
[re: Apkaн] |  |  | Автор | juliof (непознат) |  | Публикувано | 09.01.09 14:28 |  |  | 

Колега, arkan, вие сте егати капацитета по темата. Мине не мине време и току просветите народа с някакви монети, дето не са чувани и виждани. Евала за което.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Георги Димотров  [re: juliof] |  |  | Автор | Apkaн (Нерегистриран) |  | Публикувано | 09.01.09 17:06 |  |  | 

Благодаря за комплимента колега juliof, но в света на монетите то човек цял живот се учи. Пишете на мейла ми да си полафим за монетки и други гъдели за душта :) voi.2002@abv.bg

|  |  |  |  

|   | 
 |